15. srpna 2018 • 10:53

Pastrňák v Praze. Je v řetězech, honí i tenisák: Na Stanley Cup máme tři roky!

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

David Pastrňák je v Praze. Po památkách necourá, na tělo navěsil řetězy a mučí se v posilovně v Horních Počernicích, kde českého útočníka Bostonu "vystopoval" i kameraman oblíbené série "Bear Tracks". Ta mapuje, jak se hvězdy organizace Bruins v letních měsících připravují. Pojďme Pastrňákovo ladění na ročník 2018/19 omrknout. Plavky sebou, smáčí nás litry potu!



"Je tu vedro, potím se, ale to mi vždycky dělalo dobře," ztěžka ze sebe souká ve videu Pastrňák, který v loňské sezoně nasbíral za Boston v základní části fantastických 80 bodů (35+45) v 82 utkáních základní části. Stejně utržený byl i v play off, dvacet bodů ve dvanácti zápasech ale Bruins na postup dál než do druhého kola Stanley Cupu nestačilo. Tampa vyhrála hladce 4:1 na zápasy.

Stačí se jen podívat na cviky, které Pastrňák v útrobách počernického gymu Wolf Gate dělá, a dech se vám zrychlí také. Libo malou ochutnávku?

Ve sprintu se snaží zachytit tenisák před dopadem na zem.
Navlečený do zátěžové vesty se jednou nohou odráží a vyskakuje na lavičku.
Medicinbalem zuřivě bouchá o zeď.
S řetězem okolo krku šplhá jen za pomoci rukou na lano. A tak dále.
Třemi slovy - dřina jako blázen!

"Teď jsem zrovna v té největší přípravě, chodím třikrát týdně na led do Letňan a pětkrát jsem v posilovně. Začínám už v půl sedmé ráno,“ prozradil náplň perných dní před týdnem v rozhovoru pro hokej.cz 22letý český reprezentant.

A bude ještě hůře, v polovině srpna se chystá tréninkové dávky na ledě navýšit, lopota ve fitku zůstane. „Budu chodit bruslit i čtyřikrát týdně,“ doplnil Pastrňák, který se do Ameriky chystá odletět už 1. září.

Cíl pro další sezonu bude zřejmý, zůstat zdravý a vrátit do Bostonu Stanley Cup, který Bruins naposledy získali v roce 2011. O dva roky později ještě hráli finále s Chicagem (2:4 na zápasy), pak ale přišlo vyklizení pozic.

Rok 2014 - porážka ve druhém kole s Montrealem 3:4 na duely.
2015 a 2016 - do bojů o Stanley Cup se vůbec nekvalifikovali.
2017 - vypadnutí 2:4 s Ottawou v první rundě a poslední ročník 2017/18 už byl zmíněn výše.

Blesk (z Tampy) aby to do toho uhodil.

„Máme v Bostonu dobré jádro lídrů, kteří tam nebudou deset let. Máme na to tři, čtyři roky. Zdeno Chára, David Krejčí nebo Patrice Bergeron už to vyhráli a vědí, jak za to vzít. Tak věřím, že se to povede,“ přeje si Pastrňák, který kromě fitka stíhá i tenis.

Na klasické běhání na oválu jej moc neužije. Dle statistik z poslední sezony to není potřeba!

"Tenis mi pomáhá, je u něj potřeba úplně jiná mentalita. Na kurtu jste sám, nikdo jiný vám nepomůže, je to dobrá příprava pro mou hlavu na náročnou sezonu," zakončil povídání Pastrňák.

 

David Pastrňák vyhlíží další těžkou sezonu v NHL.
David Pastrňák vyhlíží další těžkou sezonu v NHL.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud