13. června 2019 • 06:17

Smutek v Bostonu. Bylo těžké se sem dostat, láme nám to srdce, říká hvězda

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani v jedné třetině neměli větší počet střel na bránu, v té první dokonce hokejisté St. Louis prohráli 4:12 a domácí Boston je svou aktivní hrou doslova zdrtil. Jenže přesto Blues po dvaceti minutách hry vedli 2:0 a dali si základ k výhře 4:1, která pro tým znamenala první Stanley Cup v historii. V kabině domácího týmu panoval velký smutek, získat hlasy hráčů Bruins nebylo pro žurnalisty vůbec snadné.



Start utkání byl jednoznačně v rukou domácích. Hosté byli na ledě tak trochu do počtu, na smršť, kterou si přichystali svěřenci trenéra Bruce Cassidyho, neměli naprosto žádnou odpověď. Všichni, kromě nováčka Jordana Binningtona.

Gólman St. Louis byl bezesporu hlavní hvězdou utkání. V první dvacetiminutovce vychytal několik velkých šancí, například z hole Davida Krejčího či Marcuse Johanssona. Bez něj by Blues sedmý zápas nemohli vyhrát. Vyzrál na něj až obránce Matt Grzelcyk, a to ve chvíli, kdy už bylo pozdě.

„Musím před nimi smeknout, odvedli skvělou práci a využívali své šance,“ vykládal tichým hlasem domácí lídr Patrice Bergeron, který v utkání třikrát neúspěšně vystřelil na bránu.

Když měl mluvit o svém mužstvu, za které hraje už od roku 2003, sotva mu bylo rozumět. Tak tichý měl hlas. „Bylo to moc těžké se dostat až sem, láme nám to srdce,“ vykládal o druhé finálové porážce, kterou ve své kariéře zažil. „Ale na kluky jsem pyšný, vydali jsme ze sebe všechno co jsme měli,“ nezapomněl pochválit své kolegy z kabiny.

Je konec, Boston letos Stanley Cup nevyhrajeFoto Reuters / Greg M. Cooper-USA TODAY Sports

Podobně mluvil také trenér Bruce Cassidy. Ten před sedmým utkáním sdělil novinářům svůj sen. A nebylo to nic nečekaného, přál si prostě mít své jméno na Stanley Cupu. Ale neklaplo to.

„Je to prázdný pocit, takhle jsme si to nepředstavovali,“ řekl pro NHL.com.

Odcházet do kabiny jako poražený, jeden jediný zápas od triumfu, není nic snadného. Čtyřiapadesátiletý kouč navíc musel být tím mužem, který své svěřence bude držet nad vodou. Jako správný lídr. „Ale v kabině nebylo mnoho co říct. Klukům jsem jen řekl, že jsem na ně pyšný a že by měli jít domů se vztyčenou hlavou,“ popsal zástupcům médií.

Jednou z klíčových opor byl tradičně také gólman Tuukka Rask, jenže ten to měl ve středu hodně těžké. Neměl zdaleka tolik práce, ale dostával góly, se kterými toho nemohl moc dělat. Například ten úvodní, který byl klíčový. Teč Ryana O´Reillyho se prostě nedala chytat. Proto Bruins odešli z ledu s prázdnou.

„Každý rok se snažíme najít v kabině ten pravý mix a tentokrát se zdálo, že to máme. Hráli jsme jeden za druhého, chyběla nám jen jedna výhra,“ mrzelo ho.

„Ale jsem na nás pyšný,“ dodal ještě na konec.

VIDEO: Sestřih utkání Boston - St. Louis

Góly

Domácí: 57:50. Grzelcyk

Hosté: 16:47. R. O'Reilly, 19:52. Pietrangelo, 51:25. B. Schenn, 55:22. Sanford

Sestavy

Domácí: T. Rask (Halák) – Chára (C), McAvoy, Krug, Carlo, Grzelcyk, J. Moore – Marchand, Bergeron (A), Pastrňák – DeBrusk, Krejčí (A), Kuhlman – Ma. Johansson, Coyle, Heinen – Nordström, Kuraly, Acciari. Hlavní trenér: Bruce Cassidy.

Hosté: Binnington (Allen) – Gunnarsson, Pietrangelo (C), Bouwmeester, Parayko, Dunn, Edmundson – Schwartz, B. Schenn, Tarasenko (A) – Sanford, R. O'Reilly, Perron – Blais, Bozak, Maroon – Barbašev, Sundqvist, Steen (A). Hlavní trenér: Craig Berube.

Rozhodčí

Gord Dwyer, Chris Rooney. Čároví: Scott Cherrey, Derek Amell

Stadion

TD Garden, Boston

Návštěva

17565 diváků

St. Louis si smlslo na Bostonu a slaví historický Stanley Cup
Video se připravuje ...

Obránce Vince Dunn zvedá nad hlavu Stanley Cup
Obránce Vince Dunn zvedá nad hlavu Stanley Cup

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud