24. října 2019 • 16:42

Frustrace dvojky draftu. Hokej si moc neužívám, chci první lajnu, říká Kakko

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rangers vlétli do sezony ve velkém stylu. Na úvod dvakrát vyhráli, řádil hlavně Zibanejad s Panarinem, pak newyorský klub zbrzdil rozpis, kvůli kterému měl mezi zápasy několikadenní pauzu. Právě i na ní si stěžuje finský mladík Kaapo Kakko, který si podmanil minulý světový šampionát. Dvojce draftu se v NHL zatím nedaří a začíná být z prvních měsíců za mořem frustrovaná.



„Moc si teď hokej neužívám," začal Kakko svou zpověď finským novinářům, kterou převzaly i mnohé zámořské servery včetně New York Post. Není divu, finská puška zatím přesně pálila jen jednou, jen jednou také na gól nahrávala. Rangers navíc padli pětkrát v řadě, nestačili i na rivala z New Jersey.

Za Ďábly přitom hraje jednička draftu Jack Hughes. Možná právě ze vzájemného soupeření je Kakko rozhořčený. Hughes sice také nijak bodově nezáří, ale na ledě je vidět mnohem víc. Křídlo Blueshirts místy zůstává neviditelné, souhra s Bretten Howdenem a Chrisem Kreiderem ve druhé pětce mu nesedí. „Zatím to nefunguje, někdy cítím, že bych mohl být na ledě trochu častěji. Bylo by super, kdybych časem dostal šanci v první lajně," pokračoval razantně Kakko.

Záhy svá předchozí slova zmírnil: „Chápu, že to zatím nebylo reálné, protože jsem toho moc nepředvedl." Zatímco ve Finsku osmnáctiletý talent dominoval, v zámoří se zatím hledá.

Kaapo Kakko oslavuje zatím svou jedinou branku v NHL, kterou vstřelil Edmontonu
Kaapo Kakko oslavuje zatím svou jedinou branku v NHL, kterou vstřelil Edmontonu

Kakko zároveň přiznal, že nechce hrát jen vedlejší roli, což mu možná svazuje nohy. „Mým cílem je vůdčí role. Nechci slyšet nic o tom, že jsem nejmladší a potřebuji si zvyknout na jiný styl. Chci být hráč, který okamžitě skóruje a rozhoduje zápasy."

Realita je ale zatím trochu jiná.

Trenér Jezdců David Quinn hvězdičku šampionátu v Bratislavě a Košicích na chvíli vyzkoušel vedle Artěmije Panarina s Mikou Zibanejadem, nicméně formace neměla dlouhého trvání. „Na této úrovni je v osmnácti letech ještě spousta věcí, o které nikdy nebyl požádán a o kterých ani nepřemýšlel. Říkám to často, ale hra v NHL se zásadně liší od toho, na co byl doposud zvyklý. Je nefér po něm okamžitě chtít nové návyky," hájil Quinn dvojku draftu.

Kakkovi k aklimatizaci zatím nepomáhá ani program, který byl k Rangers neúprosný. Nejdřív čekali na zápas čtyři dny, pak odehráli tři mače během tří večerů. „Byla to trochu nuda. Když jsme nehráli, často jsem koukal na seriály přes tablet. Teď se to ale změní. Doufám, že dostanu víc času na ledě. Myslím, že se moje hra zlepší," věří osmnáctiletý útočník.

„Hráč chce hrát. Chcete ukázat, že jste dobří. Frustrace se dostavila už po prvních dvou zápasech (Rangers oba vyhráli), protože má hra nebyla taková, jaká jsem čekal, že bude," uzavřel Kakko.

Rangers se příchodem beka Jacoba Trouby z Winnipegu a podpisem Artěmije Panarina jakožto volného hráče rychle přiblížili ke konkurenceschopnosti. V cíli přestavby ale jednoznačně nejsou. I v případě Filipa Chytila ukazují, že své talenty si chtějí piplat postupně, český útočník začal sezonu na farmě.

Quinn má ohledně Kakka jasno. „Má talent a bude se učit, protože se učit chce. Je předurčený k tomu, aby byl skvělý hráč. Vůbec nepochybujeme o tom, co v něm máme. Jde jen o nějaký proces, chce to čas," uzavřel trenér Rangers. Jezdce čeká už v noci na pátek zápas s Buffalem. Dostane mladičký Fin tak vytoužené místo v elitní formaci?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud