17. prosince 2019 • 12:02

Crawford se po vyšetřování vrátí v lednu k hokejistům Chicaga

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový trenér Marc Crawford se po měsíčním vyšetřování vrátí v lednu do funkce asistenta kouče v Chicagu. Vítěze Stanley Cupu z roku 1996 s Coloradem obvinili někteří z jeho bývalých svěřenců z násilného a urážlivého chování.



Osmapadesátiletý Crawford se za své jednání v pondělí omluvil. Mezi hokejisty, kteří proti němu v minulých týdnech vystoupili, byli Sean Avery, Harold Druken, Patrick O'Sullivan a Brent Sopel. Hráči tvrdili, že je Crawford ve vzteku mimo jiné kopal či škrtil.

Vedení Chicaga odstavilo Crawforda na začátku prosince od mužstva a začalo jeho chování za pomoci právnické firmy vyšetřovat. V pondělí Blackhawks uvedli, že kouč už v roce 2010 vyhledal kvůli svému chování odbornou pomoc a dochází na terapie. Do pozice asistenta hlavního trenéra Jeremyho Collintona by se měl vrátit po 2. lednu.

Na Crawfordovo jednání upozornili jeho bývalí svěřenci poté, co byl z nevhodných činů obviněn kouč Bill Peters. Tehdejší trenér Calgary v minulosti rasisticky urazil svěřence nigerijského původu a dopustil se fyzického násilí mimo jiné na českém obránci Michalu Jordánovi. U hokejistů Flames kvůli tomu koncem listopadu skončil.

Crawford byl hlavním trenérem v Coloradu, Vancouveru, Los Angeles, Dallasu a Ottawě. V roce 1995 získal cenu pro nejlepšího kouče NHL, o rok později dovedl Avalanche k zisku Stanley Cupu. V roce 1998 byl hlavním koučem Kanady na olympijském turnaji v Naganu, kde největší favorité na zlato vypadli v semifinále s Českem. Crawford byl kritizován mimo jiné za to, že neposlal do rozhodujících nájezdů nejproduktivnějšího hráče historie Waynea Gretzkého.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud