Jan Denemark
21. dubna 2020 • 19:24

Nejhorší smlouvy v NHL: Výběr z Detroitu a neslavný rok 2016

Autor: Jan Denemark
Vstoupit do diskuse
0
  • Smlouvy Louiho Erikssona a Franse Nielsena patří mezi ty nejméně výhodné v NHLSmlouvy Louiho Erikssona a Franse Nielsena patří mezi ty nejméně výhodné v NHLFOTO: koláž iSport.cz

    Stejně jako výhodná smlouva pro produktivního hráče může být ternem, přeplacení toho, kdo září jen poskrovnu, vám může v NHL svázat ruce. Proto jsme po pěti nejvýhodnějších kontraktech vybrali i ty, které jsou z pohledu týmů nejméně výhodné. Nechybí bývalý spoluhráč Conora McDavida, jedna z několika mizerných smluv Detroitu, nebo nejlépe placený forvard Vancouveru.

  • Milan Lucic (31 let), Calgary

    délka 7 let (do roku 2023)

    roční plat 6 milionu dolarů

    Nejde jen o výši výplaty, ale i o to, jak dlouho bude hráč dolarový kus koláče ukrajovat. U Milana Lucice je právě zásadní délka smlouvy. V Bostonu zažil dvě šedesátibodové sezony. V Edmontonu podepsal na šest let a měl se stát útočníkem, který bude před brankou dorážet McDavidovy akce. Nestalo se. Dvakrát měl hubených 20 bodů, naposledy už v Calgary.

    Milan Lucic právě sedmým gólem sezony zvyšuje na 2:0 Milan Lucic právě sedmým gólem sezony zvyšuje na 2:0Foto AP Photo/Wilfredo Lee

  • David Backes (35 let), Anaheim

    délka 5 let (do roku 2021)

    roční plat 6 milionů dolarů

    David Backes byl kapitánem St. Louis, kde měl silnou pozici a Bruins při podpisu věřili, že přinese fyzickou hru a body. Dopadlo to nešťastně. Výše smlouvy svazovala manažerům ruce při dalších námluvách, a tak byl Backes odejit při letošní uzávěrce přestupů do Anaheimu za Ondřeje Kašeho a volby v draftu. Další obdobná smlouva se už rozhodně nečeká.

    David Backes dělával kapitána v St. Louis, pak válčil za Bruins David Backes dělával kapitána v St. Louis, pak válčil za BruinsFoto Koláž: iSport.cz

  • Andrew Ladd (34 let), NY Islanders

    délka 7 let (do roku 2023)

    roční plat 5,5 milionu dolarů

    Neslavný rok 2016 pokračuje. Právě z tehdejšího léta jsou všechny mizerné smlouvy v našem výběru. Na trhu tehdy nebyla žádná velká jména k mání. Proto kluby, které chtěly posilovat, nasypaly peníze tam, kde by se za normálních okolností takové částky neobjevily. Andrew Ladd je toho příkladem. U Islanders se jen jednou dostal na 30 bodů.

    Andrew Ladd Andrew LaddFoto Profimedia.cz

  • Frans Nielsen (35 let), Detroit

    délka 6 let (do roku 2022)

    roční plat 5,25 milionu dolarů

    Pokud jde o Detroit, tak je výběr nešťastných smluv bohatý. V současné chvíli jen čekají, až doběhnou kontrakty Fransi Nielsenovi, Danny DeKeyserovi, Justinu Abdelkaderovi či Jonathanu Ericssonovi. Jejich vysoké platy a matné výkony stáhly klub dolů. Nielsena vybíráme kvůli nelichotivé střelecké bilanci. V poslední sezoně se trefil jen čtyřikrát.

    Fransi Nielsenovi se nedaří Fransi Nielsenovi se nedaříFoto Profimedia.cz

  • Loui Eriksson (34 let), Vancouver

    délka 6 let (do roku 2022)

    roční plat 6 milionů dolarů

    Nejlépe placený forvard Vancouveru. A to prosím ve společnosti elitních útočníků, kterými jsou Brock Boeser nebo Bo Horvat. Loui Eriksson je příkladem, jak jedna povedená sezona před vypršením smlouvy může zapříčinit neuváženou investici od případných zájemců. V dresu Bostonu dal třicet branek, po přesunu je jeho maximem 11 gólů.

    Loui Eriksson je nejdražším hráčem Vancouveru Loui Eriksson je nejdražším hráčem VancouveruFoto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud