18. července 2020 • 09:30

Pastrňák je v karanténě. Přišel do styku s nakaženým, musel na testy

Autor: vmn, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový Boston trénuje na restart NHL bez jedné ze svých  největších hvězd. David Pastrňák v posledních dnech na ledě chybí a trenér Bruce Cassidy odrážel otázky formulkou „zdravotně nezpůsobilý k účasti.“ Konkrétní důvod teď prozradil jeho agent.



David Pastrňák místo tréninků s Bruins musel do karantény, protože byl v blízkém kontaktu s osobou, která byla pozitivně testovaná na Covid 19, tak vysvětlil neúčast bostonského kanonýra jeho agent J. P. Barry pro server The Athletic.

Sám útočník byl také na testech a jeho výsledek byl negativní, proto se podle Barryho mohl zúčastnit středečního tréninku. Další dva ve čtvrtek a v pátek ale z preventivních důvodů vynechal. Jak dlouho musí Pastrňák v karanténě zůstat, agent neupřesnil.

Na ledě chybí i další Čech Ondřej Kaše a Joakim Nordström, u těch ale konkrétní důvody známé nejsou. Přitom se má tým už na konci příštího týdne přesunout do Toronta, kde bude NHL dohrávat.

Boston coby nejlepší tým základní části čeká turnaj o nasazení v 1. kole play off. V Torontu, jež bude základnou pro mužstva Východní konference, se od 2. srpna Bruins utkají s Washingtonem, Tampou Bay a Philadelphií.

Čtyřiadvacetiletý Pastrňák před březnovým přerušením a následným ukončením základní části NHL nastřílel v 70 zápasech 48 branek a společně s ruským kanonýrem Washingtonu Alexandrem Ovečkinem se podělil o Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce ligy. Stejně starý Kaše přišel do Bostonu v únoru z Anaheimu.

David Pastrňák nesmí trénovat se spoluhráči z Bostonu
David Pastrňák nesmí trénovat se spoluhráči z Bostonu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud