28. února 2021 • 15:00

Co ho naštvalo? Vystřídaný brankář v NHL jezdil po ledě a strkal do soupeřů

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před dvěma lety senzačně vyletěl v playoff a pomohl St. Louis vybojovat první Stanley Cup v historii. Hokejový brankář Jordan Binnington se dnes v noci proměnil do role lovce žraloků. V zápase se San Jose byl po inkasovaném gólu na 3:4 odvolán z brány. Jenže než opustil led, projížděl se po něm kolem dokola, provokoval a strkal do hráčů Sharks, mezi nimiž byl i Radim Šimek a brankář Dubnyk. Trenér Blues ho nicméně pochválil, podle něj tým vyhecoval k vítězství.



St. Louis nebylo zrovna v pohodě. Prohrálo tři domácí zápasy v řadě, ve kterých desetkrát inkasovalo. Když v San Jose těsně po polovině utkání gólman Blues Jordan Binnington inkasoval počtvrté (z 19 střel), rozhodl se trenér Craig Berube k jeho odvolání.

To možná Binningtona naštvalo, protože za vyrovnaného zápasu, i když padá hodně branek, trenéři ke střídání brankářů nesahají. Předloňský hrdina bojů o Stanley Cup nenápadně mířil k hostující střídačce, na které se chystal k nástupu na led náhradník Ville Husso.

Binnington však najednou udělal oblouk a zamířil k prostoru u střídačky Sharks, kde postával český obránce Radim Šimek. Svoji frustraci si rozhodl vybít na soupeřích. Těžko říct, jestli došlo k nějaké provokaci, každopádně Binnington dojel k Šimkovi a lehce do něj strčil. Šimek i další hráči Sharks zůstávali ledově klidní a čekali, až se brankář Blues vyblázní.

Ten pokračoval v jízdě po ledě. Nakonec ještě stihl strčit vyrážečkou do švédského beka Erika Karlssona a před odjezdem z ledu, který zvolil místo návratu na střídačku, ještě napadl gólmana soupeře Devana Dubnyka. K větší potyčce mezi nimi však nedošlo.

„Nechápu, proč jen jezdil dokola a předstíral, že praští několik hráčů. Kdyby se chtěl poprat, tak mohl, ale on jen předstíral, že někoho napadne,“ říkal po zápase Dubnyk. „Volal jsem na něj, ať jde z ledu a uklidní se,“ dodal. Pro brankáře soupeře měl nicméně pochopení: „Je to soutěživý a dobrý gólman. Něco ho prostě naštvalo.“

Binnington nakonec zamířil do kabin, ale jeho bláznění mělo dohru. St. Louis muselo čelit přesilové hře za jeho nesportovní chování. Náhradník Husso ale přesilovku ubránil a nakonec pomohl k obratu. Hosté totiž lépe zvládli přestřelku a zvítězili 7:6.

Trenér Blues Berube po zápase chválil nejen Hussa, ale i Binningtona. „Je hodně temperamentní, snažil se vyhecovat tým,“ řekl na adresu 27letého gólmana. „Hráči dnes tvrdě bojovali a našli si cestu k vítězství. Binnington ukázal obrovský zápal pro hru, když jsem ho vystřídal. Myslím, že to bylo skvělé,“ dodal po obratu spokojený kouč.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud