17. května 2021 • 06:50

Play off NHL: Derby o Floridu zvládla Tampa, Wild i Islanders mají výhry

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Tampy Bay vykročili v play off NHL za obhajobou Stanleyova poháru výhrou 5:4 na ledě Floridy. První bod v sérii získali i Minnesota, která zdolala Vegas 1:0 v prodloužení, a Islanders za vítězství 4:3 v prodloužení v Pittsburghu. Žádný z českých hráčů se v nedělním programu bodově neprosadil. Zároveň se ještě dohrává základní část, hraje Vancouver s Calgary. Všechna utkání sledujte v ONLINE přenosech na iSport.cz.



Ze strany na stranu se přelévalo vedení na Floridě, která sice při vlastní přesilové hře inkasovala v osmé minutě jako první, ale ještě v úvodní třetině otočila na 2:1. V prostřední části překlopil skóre dvěma góly v početní převaze Nikita Kučerov, který vynechal po operaci kyčle celou základní část. Domácí kontrovali na začátku třetí části dvěma trefami. Závěr ale patřil Braydenu Pointovi, který v 53. minutě vyrovnal a prodloužení odvrátil v čase 58:46 z úniku.

Ondřej Palát, který loni pomohl Tampě Bay k triumfu jedenácti góly a osmnácti body, vyšel naprázdno. Jeho spoluhráč Jan Rutta odehrál v obraně deset minut. Za Floridu nastupuje Radko Gudas, jenž se v utkání blýskl jedenácti srážkami, což bylo jednoznačně nejvíc ze všech hráčů.

Ve Vegas padl jediný gól utkání v 64. minutě. Domácí sice v obranném pásmu vyhráli vhazování, ale puk ztratili a z mezikruží se prosadil Joel Eriksson Ek i s pomocí teče blokujícího Aleca Martineze. Gólman Minnesoty Cam Talbot kryl 42 střel a zaznamenal pátou nulu v play off. Na druhé straně si připsal Marc-Andre Fleury 29 zásahů.

Vegas nastoupili bez svého nejlepšího střelce v základní části Maxe Paciorettyho. Do jeho sestavy se naopak vrátil Tomáš Nosek, který kvůli zranění nehrál od 24. dubna.

Góly

Domácí: 11:10. F. Gaudreau, 23:47. Crosby, 56:21. Kapanen

Hosté: 07:58. Palmieri, 43:33. Pageau, 55:50. B. Nelson, 76:30. Palmieri

Sestavy

Domácí: Jarry (Lagacé) – Letang (A), Dumoulin (A), Ceci, Matheson, Marino, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kapanen, J. Carter, McCann – Rodrigues, F. Gaudreau, Zucker – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese.

Hosté: I. Sorokin (Schneider) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Komarov – Josh Bailey (A), B. Nelson (A), Beauvillier – Wahlstrom, Pageau, Palmieri – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

Rozhodčí

Pochmara, Kozari – MacPherson, Gawryletz

Stadion

PPG Paints Arena, Pittsburgh

Návštěva

4 672 diváků

Góly

Domácí:

Hosté: 63:20. J. Eriksson Ek

Sestavy

Domácí: Lehner (M.-A. Fleury) – Martinez, Pietrangelo (A), McNabb, Theodore, Hague, Whitecloud – Nosek, Stephenson, Mark Stone (C) – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Janmark, N. Roy, Tuch – W. Carrier, Kolesar, Reaves.

Hosté: Talbot (Kähkönen) – Suter (A), Spurgeon (C), Brodin, Dumba, Soucy, Cole – Greenway, J. Eriksson Ek, M. Foligno (A) – Kaprizov, Hartman, Zuccarello – Fiala, V. Rask, Ma. Johansson – Bjugstad, Sturm, Bonino.

Rozhodčí

L'Ecuyer, McCauley – Mills, Murray

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

8 683 diváků

Góly

Domácí: 09:41. Barkov, 16:31. Verhaeghe, 41:27. Huberdeau, 44:09. Tippett

Hosté: 07:42. Coleman, 24:58. Kučerov, 34:51. Kučerov, 53:00. B. Point, 58:46. B. Point

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (Driedger) – Weegar, Forsling, Gudas, Yandle (A), Montour, Nutivaara – Duclair, Barkov (C), Verhaeghe – Tippett, S. Bennett, Huberdeau – Hörnqvist (A), Wennberg, Vatrano – Marchment, Acciari, Lomberg.

Hosté: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), D. Savard, Sergačjov – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn – Coleman, Gourde, Colton – M. Joseph, T. Johnson, Maroon.

Rozhodčí

O´Rourke, Rehman – Kovachik, Nagy

Stadion

BB&T Center, Sunrise

Návštěva

9 646 diváků

Góly

Domácí: 33:21. Hamonic, 42:30. Graovac, 47:47. Boeser, 51:28. J. T. Miller, 57:58. Boeser

Hosté: 09:30. Leivo, 25:48. Lucic, 27:17. M. Tkachuk, 28:05. Mangiapane, 34:03. Mangiapane, 63:24. E. Lindholm

Sestavy

Domácí: Holtby (Demko) – Edler, Schmidt, Q. Hughes, T. Myers, Rathbone, Hamonic – Höglander, J. T. Miller, Boeser – Pearson, Horvat, Highmore – Graovac, Hawryluk, Vesey – Boyd, MacEwen, Gadjovich.

Hosté: Markström (Domingue) – Giordano, Ch. Tanev, Välimäki, R. Andersson, Mackey, Mi. Stone – J. Gaudreau, E. Lindholm, M. Tkachuk – Lucic, D. Ryan, Dubé – Mangiapane, Backlund, Leivo – Simon, B. Ritchie, Ružička.

Rozhodčí

Schlenker, Nicholson – Murchison, Nansen

Stadion

Rogers Arena, Vancouver

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud