18. října 2021 • 06:43

Faksa zapsal dvě asistence, Dallas ale prohrál v Ottawě 2:3

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejistům Dallasu nestačily v jediném utkání nedělního programu NHL dvě přihrávky Radka Faksy a prohráli na ledě Ottawy 2:3. Český útočník má na kontě po třech zápasech nové sezony tři body (1+2). Hlavními strůjci úspěchu domácích byli autor dvou gólů Chris Tierney a Connor Brown, který asistoval u všech tří tref.



Obě mužstva měla před zápasem shodně jednu výhru i jednu prohru a do utkání vstoupil lépe Dallas, který se ujal v páté minutě vedení. Alexander Radulov našel přihrávkou zpoza branky Michaela Raffla, který zblízka otevřel skóre. Už za padesát sekund ale vyrovnal bekhendem Nick Paul a v prostřední části se dvakrát prosadil v přesilových hrách Tierney.

Dallas ve třetí třetině soupeře zatlačil, přestřílel jej v této pasáži 13:5 a odměnou mu byl v 55. minutě kontaktní gól. Faksa dostal puk na pravou stranu do jízdy, obkroužil branku a chtěl zasunout kotouč u bližší tyčky. Gólman Filip Gustavsson se nenechal zaskočit a zasáhl betonem, z dorážky ale snížil Joe Pavelski.

Góly

Domácí: 05:28. N. Paul, 29:21. Tierney, 39:01. Tierney

Hosté: 04:34. M. Raffl, 54:18. Pavelski

Sestavy

Domácí: F. Gustavsson (A. Forsberg) – Zub, Chabot, N. Zajcev, Del Zotto, J. Brown, Holden – Batherson, Norris, Stützle – C. Brown, Pinto, N. Paul – Ennis, Tierney, Formenton – P. Kelly, L. Shaw, Sanford.

Hosté: Chudobin (Holtby) – Lindell, M. Heiskanen, Sekera, R. Suter, Hanley, Hakanpää – Jamie Benn, Seguin, A. Radulov – Peterson, Hintz, Pavelski – M. Raffl, Faksa, Gurjanov – Kiviranta, Glendening, Kero.

Rozhodčí

Hebert, Chmielewski – Toomey, Alphonso

Stadion

Canadian Tire Centre, Ottawa

Návštěva

8 067 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud