25. října 2021 • 06:36

Pastrňák přispěl k výhře Bostonu, za Sharks pálil Hertl, trefil se i Kubalík

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

David Pastrňák se v NHL gólem a asistencí podílel na domácí výhře hokejistů Bostonu nad San Jose 4:3 a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání. Jednou skóroval i hostující Tomáš Hertl, první porážce Sharks po čtyřech výhrách však nezabránil. Obě české hvězdy zaznamenaly druhou branku v ročníku, nastoupili i Tomáš Nosek a Radim Šimek.Mezi střelce se v noci z neděle na pondělí zapsal i Dominik Kubalík z Chicaga. 



Skóre utkání Boston - San Jose otevřela už po necelé půlminutě souhra elitní formace Bruins, na jejímž konci stál Marchand. Ještě v první třetině zvýšil Pastrňák v přesilovce střelou z kruhu už na 3:0, ale San Jose ještě před sirénou snížilo.

Ve druhé třetině odskočili domácí po trefě DeBruska znovu na rozdíl tří gólů, ale v závěrečném dějství zápas zdramatizovaly trefy Hertla a Meiera. K vyrovnání hostům nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře.

Kubalíkova trefa body nepřinesla 

Český hokejový útočník Dominik Kubalík svou třetí brankou v začínající sezoně NHL neodvrátil domácí prohru Chicaga s Detroitem 3:6. V dresu hostů připravil jeden gól Filip Zadina, který si v šestém zápase připsal třetí kanadský bod.

Chicagu se na prahu nové sezony vůbec nedaří. Tým trenéra Jeremyho Collitona stále čeká na první výhru v ročníku a s pouhým jedním bodem ze šesti utkání je nejhorší v celé NHL. „Dnes jsme oproti předchozím duelům udělali krok zpět. Proti Islanders a Vancouveru jsme se herně prezentovali mnohem lépe, jen jsme za to nebyli odměněni. Dnes jsme se vrátili k projevu z úvodních zápasů, který nás dostal do této nepříjemné situace, a zaplatili jsme za to další prohrou,“ řekl Colliton.

V utkání s Red Wings přišli Blackhawks o lepší výsledek ve druhé třetině, kterou prohráli 1:4. Na tříbrankovou smršť Detroitu, která přišla mezi 25. a 30. minutou, zareagoval Kubalík. Nejlepší střelec týmu se v přesilové hře na pravém kruhu opřel do puku a snížil na 2:4.

U jeho trefy asistoval také Jonathan Toews, jenž v souboji s Detroitem zaznamenal první dva body po více než roce. Kapitán Chicaga, který kvůli nemoci vynechal celou minulou sezonu, se naposledy prosadil v pátém zápase osmifinále play off v roce 2020 proti Vegas.

Na Kubalíkovu branku však ještě před koncem druhé části odpověděl devatenáctiletý švédský útočník Lucas Raymond a poslal Detroit zpět do třígólového trháku.

Na začátku třetího dějství snížil Henrik Borgström, ale definitivní podobu výsledku dal v čase 47:00 svým třetím gólem v duelu Raymond. Čtvrtý hráč loňského draftu vstřelil první hattrick v NHL a stal se druhým hráčem v klubové historii, kterému se povedlo dosáhnout na třígólový zápis před dvacátými narozeninami. Napodobil současného generálního manažera Red Wings Steva Yzermana.

„Po včerejším těžkém večeru, kdy jsme prohráli 1:6 v Montrealu, jsme si zlepšili náladu. Pro mě to je samozřejmě výjimečné,” řekl Raymond. “Výborně využil nabídnuté příležitosti, hraje v dobré lajně s kvalitními spoluhráči. Hattrickem si jen potvrdil, že je na dobré cestě,“ uvedl na adresu talentovaného švédského útočníka trenér Jeff Blashill.

Hokejisty Vegas, podobně jako Chicago, nezastihl úvod sezony v ideální formě. Golden Knights na vlastním ledě podlehli New York Islanders 0:2 a prohráli počtvrté v řadě. Jediné dosavadní vítězství získalo Vegas v úvodním duelu proti nováčkovi ze Seattlu.

Výhru Islanders vychytal brankář Ilja Sorokin, který kryl všech 42 střel a navázal na čisté konto ze sobotního duelu proti Arizoně. O branky vítězů se postarali Josh Bailey a Mathew Barzal.

Hokejisté Minnesoty nestačili na domácím ledě na Nashville a poprvé v ročníku prohráli. O pátou výhru v sezoně se připravili v první třetině, ve které třikrát inkasovali. Predators díky trefě Romana Josiho a dvěma brankám Ryana Johansena odskočili na 3:0 a pohodlný náskok si hlídali až do konce utkání. K výhře 5:2 přispěl čtyřmi body (1+3) kapitán Josi.

Vítěznou premiéru v NHL zažil brankář Connor Ingram, který v brance Predators zlikvidoval 33 střel Minnesoty. Český gólman David Rittich, který před sezonou podepsal s Nashvillem roční smlouvu na 1,25 milionu dolarů, chyběl týmu kvůli covidovému protokolu.

Góly

Domácí: 00:28. B. Marchand, 03:18. Forbort, 16:12. Pastrňák, 25:41. DeBrusk

Hosté: 16:44. Weatherby, 53:19. Hertl, 55:08. T. Meier

Sestavy

Domácí: Ullmark (Swayman) – McAvoy, Grzelcyk, Carlo, M. Reilly, Forbort, Clifton – Pastrňák, Bergeron, B. Marchand – T. Nosek, Coyle, T. Hall – O. Steen, Haula, DeBrusk – Kuhlman, Studnicka, Frederic.

Hosté: Hill (26. J. Reimer) – B. Burns, M. Ferraro, E. Karlsson, J. Middleton, M.-É. Vlasic, R. Šimek – T. Meier, Couture, Dahlén – Balcers, Hertl, Barabanov – Labanc, Bonino, Nieto – Gadjovich (A), Weatherby, Cogliano.

Rozhodčí

Hebert, Pochmara – Murray, Flemington

Stadion

TD Garden, Boston

Návštěva

17 850 diváků

Góly

Domácí: 12:35. T. Johnson, 32:10. D. Kubalík, 41:58. Borgström

Hosté: 05:41. L. Raymond, 24:22. Rowney, 27:33. Naměstnikov, 29:19. Bertuzzi, 39:00. L. Raymond, 47:00. L. Raymond

Sestavy

Domácí: M.-A. Fleury (Lankinen) – de Haan, S. Jones, McCabe, C. Murphy (A), I. Mitchell, E. Gustafsson – DeBrincat (A), Dach, Hagel – D. Kubalík, J. Toews (C), T. Johnson – Gaudette, Borgström, D. Strome – R. Carpenter, Kurashev, Reese Johnson.

Hosté: Nedeljkovic (Greiss) – Leddy, Seider, M. Staal (A), Stecher, DeKeyser (A), G. Lindström – Bertuzzi, Dylan Larkin (C), L. Raymond – Fabbri, P. Suter, Zadina – Naměstnikov, M. Rasmussen, Erne – Stephens, Gagner, Rowney.

Rozhodčí

Rooney, Rehman – Fournier, Brisebois

Stadion

United Center, Chicago

Návštěva

19 042 diváků

Góly

Domácí: 31:30. Bjugstad, 39:57. N. Sturm

Hosté: 03:45. Josi, 05:54. Johansen, 12:25. Johansen, 33:15. F. Forsberg, 38:35. Jeannot

Sestavy

Domácí: Kähkönen (C. Talbot) – Spurgeon (C), Goligoski, Dumba (A), J. Brodin, D. Kulikov, Merrill – Zuccarello, J. Eriksson Ek, Kaprizov – M. Foligno (A), Hartman, Greenway – K. Fiala, F. Gaudreau, V. Rask – Bjugstad, N. Sturm, Duhaime.

Hosté: Ingram (Saros) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Benning, Borowiecki – Duchene, Johansen, F. Forsberg – Novak, Tomasino, Tolvanen – Kunin, Mikael Granlund (A), Trenin – Jeannot, Sissons, Cousins.

Rozhodčí

South, Schlenker – Galloway, Johnson

Stadion

Xcel Energy Center, St. Paul

Návštěva

16 014 diváků

Góly

Domácí:

Hosté: 02:16. Bailey, 47:33. Barzal

Sestavy

Domácí: Lehner (Brossoit) – Pietrangelo (A), Hague, Coghlan, Theodore, McNabb (A), Miromanov – N. Roy, Stephenson, Krebs – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Kolesar, Leschyshyn, Dadonov – Janmark, B. Howden, W. Carrier.

Hosté: I. Sorokin (Schneider) – Mayfield, Pelech, Pulock, Chára, Dobson, Greene – Palmieri, Barzal, A. Lee (C) – Bailey (A), Nelson, Beauvillier – Wahlstrom, Pageau, Parise – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

Rozhodčí

Skilliter, Meier – Gawryletz, Mills

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

17 699 diváků

Zaostřeno na Pastrňáka: Cesta za slávou v NHL. Jakou roli v ní sehrálo Švédsko?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud