15. listopadu 2021 • 06:46

Vladař má první nulu v NHL, Zacha gól a asistence. Bodoval Pastrňák

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší, než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový brankář Daniel Vladař zastavil v Ottawě všech 27 střel, dovedl Calgary k výhře 4:0 a připsal si v devátém startu v NHL poprvé čisté konto. Pavel Zacha neodvrátil gólem a asistencí prohru New Jersey 3:4 po nájezdech na ledě New York Rangers. Washington porazil i díky 24 zákrokům Vítka Vaněčka Pittsburgh 6:1. David Pastrňák a Jakub Zbořil přihráli na jeden gól Bostonu při vítězství 5:2 nad Montrealem.



Vladař, který byl vyhlášen největší hvězdou zápasu, nastoupil v této sezoně počtvrté a Calgary s ním v brance získalo sedm z osmi bodů. Český gólman se nejvíce zapotil v úvodní třetině, ve které byla Ottawa střelecky aktivnější (12:7). Andrew Mangiapane ale tečí otevřel v 17. minutě skóre a do poloviny zápasu zvýšili Elias Lindholm s Matthewem Tkachukem na 3:0. Na začátku třetí části nepřipustil čtvrtým gólem žádné drama Nikita Zadorov.

„Od začátku jsme byli lepším týmem, soustředěnějším,“ uvedl Vladař. „Chlapi přede mnou skvěle bránili. Všechny střely jsem viděl, neměli žádné dorážky. Byl to snadný zápas a z nuly jsem nadšený. Puk si na památku zarámuju,“ doplnil český gólman, který se v úspěšnosti zásahů zlepšil na 93,3 procenta a průměr inkasovaných branek stlačil na 1,96.

New Jersey po akcích Zachy vyrovnalo na 2:2 a v 58. minutě na 3:3. Nejdříve se po jeho přihrávce prosadil v přesilové hře Dougie Hamilton, poté brněnský rodák gólem z dorážky poslal zápas do prodloužení. Čtyřiadvacetiletý centr skóroval v sezoně posedmé a je nejlepším českým střelcem.

„Nikdy se nevzdáváme. Tlačili jsme se dopředu a je dobrým znamením, že se dokážeme v závěru vrátit do zápasu,“ řekl Zacha, který v sedmé sérii nájezdů neuspěl s bekhendovým blafákem. Na druhé straně vzápětí rozhodl Chris Kreider, předtím Rangers třikrát v rozstřelu vyrovnali. „Mohli jsme také vyhrát. Musíme se z toho poučit do dalšího zápasu,“ dodal český útočník.

Vaněček pustil jediný gól v 19. minutě za stavu 2:0, když jej zblízka překonal Jake Guentzel, a byl stejně jako Zacha zvolen třetí hvězdou utkání. O branky Washingtonu se podělilo šest různých střelců, přičemž Alexandr Ovečkin neskóroval, ale připsal si dvě asistence. Pittsburghu nepomohl ani návrat Sidneyho Crosbyho, který vynechal pět utkání kvůli covidovému protokolu.

Boston prohrával 0:1 a po čtyřiceti minutách 1:2, ale ovládl poslední třetinu. Dvěma góly se podíleli na obratu obránce Charlie McAvoy a Charlie Coyle. Výhru zpečetil gólem v 59. minutě trefou do prázdné branky Taylor Hall, jemuž přihrál Pastrňák, se 13 body (4+9) nejproduktivnější český hráč v soutěži. Zbořil zaznamenal naopak první bod sezony, když stál u zrodu branky na 1:1.

Edmonton, který vede Západní konferenci, se při výhře 5:4 na ledě St. Louis mohl opět opřít o své lídry - nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec soutěže Leon Draisaitl (15+16) si připsal tři body (1+2) a Connor McDavid dva (1+1). Oilers sice ztratili ve třetí třetině náskok 4:2, ale zápas rozhodl Kailer Yamamoto v čase 59:32.

Za Edmontonem je v tabulce druhý Anaheim, který porazil Vancouver 5:1 a zvítězil posedmé za sebou. O prodloužení série se zasloužil zejména Trevor Zegras: dvěma góly a přihrávkou se zasloužil o obrat z 0:1 na 3:1. Jeden gól vítězů připravil Troy Terry a bodoval ve čtrnáctém utkání v řadě.

Góly

Domácí:

Hosté: 16:07. Mangiapane, 24:51. E. Lindholm, 29:18. M. Tkachuk, 41:56. Zadorov

Sestavy

Domácí: A. Forsberg (F. Gustavsson) – L. Thomson, Chabot (A), Zub, Del Zotto, Bernard-Docker, Heatherington – Stützle, Norris, B. Tkachuk (C) – L. Shaw, N. Paul (A), Sanford – J. Sokolov, Tierney, Ennis – Sabourin, P. Kelly, Agozzino.

Hosté: Vladař (Markström) – R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, Kylington, Gudbranson, Zadorov – M. Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau – Mangiapane, Monahan (A), Coleman – T. Lewis, Backlund (A), D. Dubé – Duehr, B. Richardson, Lucic.

Rozhodčí

L’Ecuyer, Nicholson – Kelly, Murray

Stadion

Canadian Tire Centre, Ottawa

Návštěva

10 244 diváků

Góly

Domácí: 28:27. McAvoy, 42:14. McAvoy, 45:58. Coyle, 49:05. Coyle, 58:02. T. Hall

Hosté: 08:09. Armia, 36:25. Pezzetta

Sestavy

Domácí: Swayman (Ullmark) – Forbort, McAvoy, Grzelcyk, Carlo, J. Zbořil, Clifton – B. Marchand, Bergeron, Pastrňák – T. Hall, Coyle, N. Foligno – DeBrusk, T. Nosek, O. Steen – Haula, Kuhlman, Blidh.

Hosté: Montembeault (Primeau) – Petry, Chiarot, D. Savard, Kulak, Ch. Wideman, A. Romanov – Toffoli, Suzuki, Josh Anderson – B. Gallagher, Dvorak, Lehkonen – Armia, Evans, Pezzetta – Belzile, Poehling, A. Brooks.

Rozhodčí

Meier, South – Marquis, Shewchyk

Stadion

TD Garden, Boston

Návštěva

17 850 diváků

Góly

Domácí: 04:25. Fehérváry, 14:05. Hathaway, 36:11. Sprong, 38:36. Sheary, 44:43. Kuzněcov, 49:35. T. Wilson

Hosté: 18:40. Guentzel

Sestavy

Domácí: Vaněček (Samsonov) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – T. Wilson (A), Kuzněcov, Ovečkin (C) – Hathaway, Eller, Jonsson Fjällby – Sprong, McMichael, Sheary – Leason, Protas, Hagelin.

Hosté: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin (A), Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Matheson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kasperi Kapanen, J. Carter, Zucker – Rodrigues, Boyle, D. Heinen – B. McGinn, Blueger, Aston-Reese.

Rozhodčí

Rooney, MacDougall – Deschamps, Daisy

Stadion

Capital One Arena, Washington

Návštěva

18573 diváků

Góly

Domácí: 23:11. A. Fox, 31:24. Lafreniere, 46:29. Kakko, 65:00. Kreider

Hosté: 15:23. Bratt, 33:20. D. Hamilton, 57:16. Zacha

Sestavy

Domácí: A. Georgijev (Šesťorkin) – A. Fox, R. Lindgren, Trouba (A), K'A. Miller, Lundkvist, Nemeth – Blais, Zibanejad (A), Kreider – Kakko, R. Strome, Panarin (A) – J. Gauthier, Goodrow, Lafreniere – Reaves, K. Rooney, Dryden Hunt.

Hosté: Blackwood (49. J. Bernier) – D. Hamilton, Graves, Severson (A), Ty Smith, P. K. Subban (A), Siegenthaler, Geertsen – Tatar, N. Hischier (C), Zacha – Bratt, Mercer, A. Johnsson – Šarangovič, J. Boqvist, Kuokkanen – Vesey, M. McLeod.

Rozhodčí

Sutherland, Dunning – Suchánek, Pancich.

Stadion

Madison Square Garden, New York

Návštěva

16 130 diváků

Góly

Domácí: 14:18. Kyrou, 29:58. Bortuzzo, 44:31. I. Barbašev, 47:48. Tarasenko

Hosté: 19:56. McDavid, 22:51. Draisaitl, 36:11. Nugent-Hopkins, 36:19. R. McLeod, 59:32. Yamamoto

Sestavy

Domácí: Binnington (J. Hofer) – M. Scandella, Parayko, C. Rosén, Faulk, Walman, Bortuzzo – Kyrou, R. O'Reilly, Bučněvič – I. Barbašev, R. Thomas, Tarasenko – Saad, Bozak, Perron – K. Kostin, Joshua, Neal.

Hosté: Koskinen (S. Skinner) – Nurse, Bouchard, Keith, Ceci, K. Russell, Barrie – Hyman, McDavid, Puljujärvi – Nugent-Hopkins, Draisaitl, Yamamoto – Turris, R. McLeod, Foegele – Benson, D. Ryan, Sceviour.

Rozhodčí

Stadion

Enterprise Center, St. Louis

Góly

Domácí: 12:35. Zegras, 22:13. Zegras, 28:55. Milano, 59:02. Henrique, 59:24. Steel

Hosté: 07:29. Höglander

Sestavy

Domácí: J. Gibson (Stolarz) – Drysdale, H. Lindholm, Manson (A), Fowler, Shattenkirk, Mahura – T. Terry, Getzlaf (C), Henrique (A) – Milano, Zegras, Deslauriers – Silfverberg, Lundeström, McTavish – S. Carrick, D. Grant, Steel.

Hosté: Halák (Demko) – T. Myers, Q. Hughes, Burroughs, Ekman-Larsson (A), Bowey, B. Hunt – Höglander, J. T. Miller (A), Pearson – Garland, Horvat (C), Podkolzin – Boeser, Elias Pettersson, Dickinson – Lammikko, Justin Bailey, Chiasson.

Rozhodčí

Hebert, Pochmara – Murchinson, Murray

Stadion

Honda Center, Anaheim

Návštěva

11 892 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud