23. listopadu 2021 • 09:05

Oholí se za tisíce dolarů! Matthews pro dobrou věc sundá pověstný knírek

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dobročinná akce Movember je dobře známá po celém světě. V čem spočívá? Pánové si běžně začátkem listopadu oholí tváře a po celý měsíc si pod nosem nechávají narůst knír za účelem zvýšení povědomí o mužském zdraví. Štědře podporované gesto se těší obrovské popularitě také v NHL, letos obzvláště u Austona Matthewse. Snajpr Toronta se totiž vsadil s dárci akce, že si nechá pro změnu oholit svůj pověstný knírek, když získá během měsíce na podporu boje proti rakovině varlat a prostaty 134 tisíc dolarů. Této sumy dosáhl týden před termínem.



Fanoušci a fanynky amerického ostrostřelce, připravte se, váš favorit od Maple Leafs bude na konci měsíce hladce oholen! Auston Matthews po dosáhnutí domluvené finanční částky na svém Movember profilu, pomocí kterého vybral v listopadu už 138 tisíc dolarů (zhruba 3 015 000 korun), splní slib a sundá po více jak dvou letech ikonický knír.

Sázku s dárci Movemberu, pro které vybral celkově 204 600 dolarů, nebere rodák ze San Ramonu na lehkou váhu. „Je to pro mě opravdu důležité v opravdu důležitém měsíci. Snažím se to brát jako zábavu a především tím zvyšovat povědomí veřejnosti," řekl Matthews o akci, která vedle mužských onemocnění upozorňuje také na problematiku duševního zdraví.

K porostu, s nímž si pod nosem minulou sezonu NHL vystřílel Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce soutěže, přišel během dovolené v Mexiku v létě 2019. Když se Matthews tehdy zrovna holil, tak si v půlce řekl, že z rozmaru vynechá místo nad horním rtem. Jak prozradil zámořským médiím, chtěl tak i „splynout v zemi svých předků.“

Matka amerického hokejisty Ema je Mexičanka a synům knírek si údajně hned zamilovala. Svůj „moustache“ si stejně rychle oblíbil i sám Matthews a dlouho o něj pečoval. Již brzy ho tak čeká těžký čin, který hodlá dodržet.

Fanoušci NHL si Austona Matthewse dokáží už jen stěží představit bez jeho pověstného knírku
Fanoušci NHL si Austona Matthewse dokáží už jen stěží představit bez jeho pověstného knírku

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud