2. prosince 2021 • 22:25

Problém pro Blues, zaskočí brankář z „pivní ligy“. Je nažhavený, říká GM

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Jordan Binnington měl pozitivní test na koronavirus a bude tak St. Louis v NHL nějakou dobu chybět. V dnešním zápase s obhájci Stanleyova poháru z Tampy ho zastoupí Ville Husso. Protože však St. Louis kvůli platovému stropu nemůže plnohodnotného rezervního gólmana povolat včas, bude mu dvojku dělat záložní brankář Kyle Konin, který se v civilu živí jako malíř brankářských masek.



„Po rozbruslení s jeho týmem z pivní ligy říkal, že je nažhavený,“ řekl generální manažer St. Louis Doug Armstrong. „Těšíme se na něj, ale také doufáme - a radši to zaklepu na dřevo - že zůstane celý zápas jen naším fanouškem,“ přidal.

St. Louis bude kromě Binningtona postrádat také útočníka Tylera Bozaka, jenž byl rovněž zapsán na covidovou listinu. Hrát nemůžou ani zranění David Perron, James Neal a Klim Kostin.

Osmadvacetiletý Binnigton v dosavadním průběhu sezony odchytal 16 zápasů. V průměru obdržel 2,8 gólu na zápas a úspěšnost zákroků má 91,2 procenta. Předloni pomohl St. Louis k zisku prvního Stanley Cupu v historii klubu.

St. Louis Blues Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 07:16. Palát, 44:26. Cirelli, 48:09. Hedman, 50:29. Hedman

Hosté: 34:07. Saad, 47:16. Bučněvič

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Bogosian, Sergačjov – Barré-Boulet, Stamkos (C), Palát – Fortier, Cirelli, Killorn – Raddysh, Colton, Katchouk – Perry, Bellemare, Maroon.

Hosté: Husso (Konin) – Walman, Krug, Parayko (A), Mikkola, Bortuzzo, Perunovich, M. Scandella – Kyrou, R. O'Reilly (C), B. Schenn – Tarasenko (A), R. Thomas, Bučněvič – I. Barbašev, Sundqvist, Saad – L. Brown, Joshua.

Rozhodčí

Pochmara, Sutherland – Alphonso, Gibbons

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Návštěva

19 092 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud