9. prosince 2021 • 06:35

Pastrňák nahrával u prohry Bostonu, nájezd nedal. Chytil se trefil

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník newyorských Rangers Filip Chytil si v souboji s Coloradem podruhé v sezoně připsal dva body za gól a asistenci, vysokou prohru 3:7 ale odvrátit nedokázal. Ve středečním programu NHL nepomohl k vítězství ani David Pastrňák, který v souboji Bostonu s Vancouverem asistoval u jediné branky Bruins při prohře 1:2 po samostatných nájezdech.



Colorado v New Yorku slavilo jasné vítězství především zásluhou výborně odehrané druhé části, kterou ovládlo 5:0. Gólem a dvěma asistencemi pomohl Avalanche k vítězství čtvrtý nejproduktivnější hráč soutěže Nazem Kadri. Dvě branky vstřelili Logan O'Connor a Mikko Rantanen.

Rangers vstoupili do utkání lépe a podíl na tom měl také Chytil. V 19. minutě český útočník našel Nilse Lundkvista, jenž první brankou v NHL v kariéře poslal Rangers do vedení 2:1. Mezi střelce se Chytil zapsal v 52. minutě, kdy snížil na 3:6. Rodák z Kroměříže dostal mezi kruhy přesnou přihrávku od Alexise Lafrenierea a střelou na lapačku Darcyho Kuempera se prosadil potřetí v sezoně. Chytil přerušil šestizápasové čekání na bod a rozšířil svoji bilanci na tři góly a stejný počet asistenci.

Rangers kvůli nepovedené druhé třetině prohráli poprvé po sedmi zápasech a nevyužili příležitost posunout se do čela Východní konference. „Darovali jsme jim příliš mnoho šancí na skórování. V obraně jsme nehráli tak tvrdě, jak by bylo potřeba a jak jsme si před zápasem řekli. Colorado dokázalo využít našich nedorazů a celkem jednoduše nás porazilo,“ řekl trenér Rangers Gerard Gallant.

Vancouver se v utkání proti Bostonu ujal vedení v 36. minutě, kdy se prosadil Brock Boeser. Aktivnější Bruins dokázali ve třetí třetině srovnat. J. T. Miller faulem nabídl Bostonu dvojnásobnou početní výhodu a Bruins s jejím využitím dlouho neotáleli. Po devíti sekundách poslal Pastrňák nabídku na teč Patrici Bergeronovi a kapitán Bruins devátou brankou v sezoně vyrovnal.

Český reprezentant bodoval po dvou zápasech a posunul se zpět do čela produktivity českých hokejistů v soutěži. Stejně jako Pastrňák s bilancí 8+12 má 20 bodů také Jakub Voráček (1+19).

Rozhodnutí přinesly až nájezdy a v těch byli úspěšnější domácí hráči. Na straně Bostonu neuspěl ani Pastrňák, ani Charlie Coyle, zatímco za Vancouver se prosadili J. T. Miller a Bo Horvat. Kanadský celek vyhrál i druhý zápas pod vedením nového trenéra Bruce Boudreaua a pozvolna stoupá tabulkou Západní konference. Boston na Východě drží deváté místo.

V zápase dvou trápících se mužstev na sebe narazili hokejisté New Jersey a Philadelphie. Devils prohráli předchozí čtyři utkání, Flyers dokonce devět. Vzájemný duel vyzněl výrazně lépe pro domácí New Jersey, které zvítězilo 3:0 a přiblížilo se pozicím zajišťujícím play off na pouhé čtyři body.

Pavel Zacha se natahuje po puku v utkání proti Philadelphii
Pavel Zacha se natahuje po puku v utkání proti Philadelphii

„Je těžké se na tu sérii nesoustředit. Musíme se jí ale přestat zaobírat a hledět směrem dopředu, jinak se z ní vyhrabat nedokážeme,“ konstatoval prozatímní trenér Flyers Mike Yeo po šestém utkání bez bodového zisku v řadě. Během desetizápasové šňůry porážek jeho tým od poloviny listopadu získal jen dva body.

Hlavní podíl na výhře Devils měli brankář Mackenzie Blackwood, kryl všech 25 střel, a útočník Jasper Bratt, autor gólu a asistence. Jejich spoluhráč Pavel Zacha v závěru druhé části vstřelil za stavu 2:0 rovněž branku, ale po trenérské výzvě ji odvolal videorozhodčí.

Hokejisté Vegas otočili domácí duel s Dallasem a ukončili sedmizápasovou vítěznou sérii Stars. Golden Knights prohrávali 1:3, třemi góly ve třetí části ale skóre zvrátili a zvítězili 5:4. Vítěznou branku vstřelil v 56. minutě Max Pacioretty. Českému útočníkovi Dallasu Radku Faksovi duel nevyšel. Za 18 minut na ledě si ve statistice plus/minus připsal tři záporné body.

Góly

Domácí: 25:30. Bratt, 31:35. Mercer, 59:30. M. McLeod

Hosté:

Sestavy

Domácí: Blackwood (J. Bernier) – D. Hamilton (A), Graves, Severson (A), Siegenthaler, P. K. Subban, Ty Smith – Bratt, N. Hischier (C), Zacha – Šarangovič, J. Hughes, A. Johnsson – Tatar, Mercer, Vesey – Bastian, M. McLeod, Kuokkanen.

Hosté: Hart (M. Jones) – Braun, Provorov, Ristolainen, Sanheim, Seeler, Yandle – Konecny, Couturier (A), Lindblom – Atkinson, K. Hayes (A), Laughton – J. van Riemsdyk, Giroux (C), Frost – MacEwen, P. Brown, Brassard.

Rozhodčí

Skilliter, Rehman – Brisebois, Hunt

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

12 163 diváků

Góly

Domácí: 06:56. Trouba, 18:15. Lundkvist, 51:52. Chytil

Hosté: 04:11. Rantanen, 24:48. MacKinnon, 26:11. Kadri, 30:42. Newhook, 37:14. L. O'Connor, 37:36. L. O'Connor, 53:25. Rantanen

Sestavy

Domácí: Húska (A. Georgijev) – A. Fox, R. Lindgren, Trouba (A), K'A. Miller, Lundkvist, Nemeth – Kakko, Zibanejad (A), Kreider – Dryden Hunt, R. Strome (A), Panarin – J. Gauthier, Chytil, Lafreniere – Reaves, Goodrow, K. Rooney.

Hosté: Kuemper (52.–54. J. Johansson) – Makar, D. Toews, E. Johnson, Girard, MacDermid, J. Johnson – Rantanen (A), MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Ničuškin – Aube-Kubel, Newhook, L. O'Connor – J. MacDonald, Jost, Helm.

Rozhodčí

Dwyer, McCauley – Cherrey, Suchánek

Stadion

Madison Square Garden, New York

Návštěva

16 714 diváků

Góly

Domácí: 35:01. Boeser, . J. T. Miller

Hosté: 44:51. Bergeron

Sestavy

Domácí: Demko (Halák) – T. Myers (A), Burroughs, Hamonic, Q. Hughes, Poolman, L. Schenn – Höglander, Horvat (C), Pearson – Garland, Elias Pettersson, Podkolzin – Boeser, J. T. Miller (A), Dickinson – Chiasson, Lammikko, Motte.

Hosté: Swayman (Ullmark) – McAvoy, Forbort, Carlo, Grzelcyk, Clifton, M. Reilly – Pastrňák (A), Bergeron (C), B. Marchand – Craig Smith, Coyle, T. Hall – N. Foligno (A), Frederic, Haula – O. Steen, Lazar, DeBrusk.

Rozhodčí

Lambert, MacDougall – O’Quinn, Daisy

Stadion

Rogers Arena, Vancouver

Návštěva

18 403 diváků

Góly

Domácí: 20:19. Mark Stone, 36:36. Marchessault, 49:59. Amadio, 54:47. Mark Stone, 55:54. Pacioretty

Hosté: 09:30. J. Robertson, 22:05. Seguin, 27:42. Pavelski, 48:56. Pavelski

Sestavy

Domácí: Lehner (28. Brossoit) – Hague, Pietrangelo, Theodore, Whitecloud, McNabb, Coghlan – Pacioretty, Stephenson, Mark Stone – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith – Janmark, N. Roy, Dadonov – W. Carrier, Kolesar, Amadio.

Hosté: Holtby (Oettinger) – R. Suter, J. Klingberg, Lindell, M. Heiskanen, Sekera, Hakanpää – J. Robertson, Hintz, Pavelski – Peterson, Jamie Benn, A. Radulov – M. Raffl, Faksa, Seguin – Kiviranta, Glendening, Gurjanov.

Rozhodčí

Rooney, Rooney – McNamara, Murchison

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

17 843 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud