2. ledna 2022 • 06:40

Úžasný obrat Caroliny, slaví i Boston. Winter Classic nabídlo 10 gólů

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejoví útočníci Ondřej Kaše a David Kämpf přispěli v NHL shodně jednou přihrávkou k jednoznačné výhře Toronta 6:0 nad Ottawou. V novoročním programu bodoval z českých hráčů ještě Martin Nečas, který pomohl Carolině na ledě Columbusu asistencí k obratu z 0:4 na konečných 7:4.



Útočník St. Louis Jordan Kyrou zazářil v utkání pod širým nebem a čtyřmi body (2+2), kterými pomohl k vítězství 6:4 nad Minnesotou, stanovil nový rekord ligy ve venkovních zápasech. Obě branky i asistence zaznamenal v prostřední třetině, v níž Blues odskočilo z 1:1 na 6:2.

„Je to neuvěřitelné,“ radoval se hrdina zápasu. „Byl to úžasný zážitek. Když jsem byl dítě, sledoval jsem vždy Winter Classic a snil, že si ho taky jednou zahraju,“ dodal Kyrou.

Zápas se uskutečnil na baseballovém stadionu Minnesoty, do hlediště se vměstnalo téměř 40 tisíc lidí. Všechny sužovala zima, hrálo se v minus šesti stupních a hráči doplňovali během zápasu energii i tekutiny kuřecím vývarem, který měli v láhvích na pití. Hokejisté St. Louis nicméně přijeli do dějiště v plážovém oblečení - na sobě měli šortky, havajské košile a na nohou žabky. „Byl to hezký vtípek. Rozhodně nás to probralo,“ vysvětlil s úsměvem kapitán Blues Ryan O´Reilly.

Utkání pod širým nebem nabídlo hned deset branek
Utkání pod širým nebem nabídlo hned deset branek

St. Louis to zřejmě pomohlo a po čtyřicet minut hry mělo navrch. „Mrzlo, ale podmínky byly pro oba týmy stejné a v prvních dvou třetinách nás jednoduše přehráli. Nehráli jsme tak chytře jako ve většině zápasů v této sezoně,“ řekl útočník Minnesoty Mats Zuccarello. „Rádi kombinují a věděli jsme, že led nebude nejlepší. Snažili jsme se počkat si na jejich chyby a využít je. Takhle jsme se dostávali do šancí,“ pronesl Kyrou.

Toronto vstřelilo úvodní dva góly v 15. minutě v oslabení. Skóre otevřelo z přečíslení dva na jednoho, ve kterém Kämpf potáhl puk po levé straně a v ideální čas jej předložil Justinu Hollovi. Zhruba v polovině zápasu zvýšil T. J. Brodie a zbývající branky vstřelili domácí od 54. minuty.

Pátou trefu Toronta vymyslel Kaše. Český útočník sebral za brankou odražený puk a pohotově jej přihrál Iljovi Michejevovi, který zakončoval u pravé tyčky do prázdné a připsal si druhý gól v zápase. Dvakrát se prosadil i William Nylander. Gólman Jack Campbell potřeboval ke čtvrté nule v sezoně 23 zákroků, Petr Mrázek plnil roli náhradního brankáře vítězů.

Carolina prohrávala po úvodní třetině 0:3 a v polovině utkání 0:4. Hurricanes ale ještě v prostřední části snížili na rozdíl dvou branek a v závěrečném dějství dokonali obrat dalšími pěti zásahy. Nečas připravil v 51. minutě vítězný gól, když pro jeho přihrávce skóroval od modré čáry Ethan Bear. Hlavními strůjci výhry ale byli Brady Skjei a Steven Lorentz, kteří vstřelili po dvou gólech. Útočník Columbusu Jakub Voráček vyšel bodově naprázdno.

Carolina zvítězila počtvrté v řadě a je v čele ligy, ale stejně bodů mají také Washington a Tampa Bay. Jen o bod zpět je Florida, která doma zdolala Montreal 5:2, byť ještě ve 36. minutě prohrávala 1:2. Na výhře Panthers se podílel dvěma góly Sam Bennett a její obránce Radko Gudas se na začátku zápasu popral. V souboji s Michaelem Pezzettou byl aktivnější a soupeře povalil na led.

Boston porazil Buffalo 4:3 v prodloužení, přestože po dvou třetinách prohrával 1:3. Na výhře se podílel jedním gólem i Craig Smith, který nahradil Davida Pastrňáka v elitní řadě. Český útočník, který si v posledních osmi utkáních připsal jen dvě asistence, se posunul do druhé. „Když vyhrajete, tak samozřejmě cítíte, že jste se rozhodli správně,“ komentoval změnu trenér Bruins Bruce Cassidy.

Skvěle vstoupil do nového roku útočník Los Angeles Viktor Arvidsson, který řídil dvěma góly a dvěma asistencemi vítězství Kings 6:3 nad Philadelphií. Díky jeho produktivitě si Todd McLellan připsal jubilejní pětistou výhru v roli kouče v NHL.

Góly

Domácí: 23:47. Craig Smith, 43:24. N. Foligno, 44:50. T. Hall, 60:34. Coyle

Hosté: 06:33. Hinostroza, 31:32. J. Skinner, 39:11. Tuch

Sestavy

Domácí: Ullmark (Swayman) – McAvoy, Grzelcyk, Carlo (A), M. Reilly, Clifton, Forbort – Craig Smith, Bergeron (C), B. Marchand (A) – Pastrňák, Haula, T. Hall – N. Foligno, Coyle, DeBrusk – Lazar, T. Nosek, Frederic.

Hosté: Luukkonen (M. Subban) – Jokiharju, Dahlin, Prow, Pysyk (A), Fitzgerald, Butcher – Tuch, Tage Thompson, J. Skinner – Okposo (A), Krebs, V. Olofsson – Hinostroza, Eakin, B. Murray – Hayden, R. Asplund, Bjork.

Rozhodčí

Meier, Schrader – Marquis, O'Quinn

Stadion

TD Garden, Boston

Návštěva

17850 diváků

Góly

Domácí: 00:32. S. Bennett, 35:02. Barkov, 37:30. Vatrano, 40:15. S. Bennett, 53:04. Marchment

Hosté: 03:48. Drouin, 29:29. Suzuki

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (J. Johansson) – Ekblad (A), Weegar, Gudas, Forsling, Montour, Lucas Carlsson – Mamin, Barkov (C), Verhaeghe – Duclair, S. Bennett, Huberdeau (A) – Tippett, S. Reinhart, Vatrano – Hörnqvist, A. Lundell, Marchment.

Hosté: Montembeault (McNiven) – Clague, Kulak, Schueneman, Niku, D. Savard (A) – J. Ylönen, Suzuki (A), Drouin (A) – Caufield, Poehling, Harvey-Pinard – C. Paquette, Pezzetta, Belzile – Hillis, Vejdemo.

Rozhodčí

Luxmore, Syvret – Smith, Gibbons

Stadion

FLA Live Arena, Sunrise

Návštěva

13 584 diváků

Góly

Domácí: 06:54. Werenski, 12:30. A. Boqvist, 18:04. Nyquist, 28:39. Texier

Hosté: 29:11. Lorentz, 34:05. Skjei, 46:53. Skjei, 50:34. Niederreiter, 50:50. Bear, 51:59. Lorentz, 57:30. A. Svečnikov

Sestavy

Domácí: Tarasov (41. Merzlikins) – Bean, Werenski (A), A. Boqvist, Gavrikov, Peeke, G. Carlsson – J. Voráček, Jenner (C), Laine – Bemström, Roslovic, Domi – Texier, Kuraly, Nyquist (A) – Činachov, Sillinger, E. Robinson.

Hosté: Raanta (21. F. Andersen) – Slavin, A. DeAngelo, Pesce, Skjei, Bear, Cole – T. Teräväinen, Aho (A), Niederreiter – Fast, Trocheck, A. Svečnikov – M. Nečas, J. Staal (C), Kotkaniemi – Jarvis, Stepan, Lorentz.

Rozhodčí

Sutherland, Brenk – Gawryletz, Kelly

Stadion

Nationwide Arena, Columbus

Návštěva

15 736 diváků

Góly

Domácí: 01:02. F. Forsberg, 05:53. Johansen, 19:13. Cousins, 20:28. Jeannot, 25:34. Josi, 40:53. Jeannot

Hosté: 37:25. Kurashev

Sestavy

Domácí: Saros (Rittich) – A. Carrier, Ekholm (A), Josi (C), P. Myers, Benning, Borowiecki – Duchene, Mikael Granlund (A), F. Forsberg – Tolvanen, Johansen, Kunin – Jeannot, Cousins, Trenin – Tomasino, McCarron, Sissons.

Hosté: Delia (21. Söderblom) – S. Jones, de Haan, R. Stillman, C. Murphy (A), McCabe, E. Gustafsson – P. Kane, Borgström, DeBrincat (A) – D. Strome, J. Toews (C), Hagel – Kurashev, Dach, D. Kubalík – Khaira, Entwistle, R. Carpenter.

Rozhodčí

O´Rourke, Kozari – Shewchyk, Flemington

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Návštěva

17 504 diváků

Góly

Domácí: 16:40. A. Lee, 42:23. Beauvillier, 63:52. Dobson

Hosté: 20:31. Draisaitl, 37:13. Nurse

Sestavy

Domácí: I. Sorokin (Varlamov) – Mayfield, Pelech, Dobson, Chára, Greene, Salo – Bailey, Barzal, A. Lee – Pageau, Bellows, Parise – Czarnik, Beauvillier, Clutterbuck – Cizikas, M. Martin, Ross Johnston.

Hosté: Koskinen (I. Konovalov) – Nurse, Bouchard, Keith, Ceci, Koekkoek, Barrie – Hyman, McDavid, Puljujärvi – Devin Shore, Draisaitl, Yamamoto – Foegele, R. McLeod, Turris – Benson, D. Ryan, Sceviour.

Rozhodčí

McCauley, Morton – Alphonso, Mills

Stadion

UBS Arena, New York

Góly

Domácí: 14:05. Holl, 14:32. I. Michejev, 27:18. Brodie, 53:41. W. Nylander, 54:42. I. Michejev, 57:14. W. Nylander

Hosté:

Sestavy

Domácí: J. Campbell (P. Mrázek) – Brodie, Rielly (A), Holl, R. Sandin, Dermott, Biega – Marner (A), Matthews, Bunting – W. Nylander, Tavares (C), Kerfoot – O. Kaše, Kämpf, I. Michejev – Simmonds, Spezza, Engvall.

Hosté: M. Murray (F. Gustavsson) – Mete, Chabot (A), Zub, Holden, L. Thomson, Brännström – Batherson, Stützle, B. Tkachuk (C) – C. Brown, Tierney, Formenton – Watson, Gambrell, Sanford – L. Shaw, Gaudette, C. Bishop.

Rozhodčí

Furlatt, Anderson – Cherrey, Cormier

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

Návštěva

989 diváků

Góly

Domácí: 14:54. Kaprizov, 38:38. R. Pitlick, 48:40. Hartman, 54:22. K. Fiala

Hosté: 14:29. Perron, 20:27. Kyrou, 28:55. Tarasenko, 34:46. I. Barbašev, 37:58. Kyrou, 39:19. Krug

Sestavy

Domácí: C. Talbot (41. Kähkönen) – Dumba (A), Addison, Merrill, Goligoski, D. Kulikov, Jordie Benn – Zuccarello, Hartman, Kaprizov – K. Fiala, F. Gaudreau, M. Foligno (A) – Duhaime, N. Sturm, Greenway – R. Pitlick, V. Rask, Bjugstad.

Hosté: Binnington (Husso) – Parayko (A), Mikkola, Faulk, Krug, Perunovich, M. Scandella – Perron, R. O'Reilly (C), Saad – Tarasenko (A), R. Thomas, Kyrou – Bučněvič, Bozak, L. Brown – Sundqvist, I. Barbašev, K. Kostin.

Rozhodčí

Rooney, Lee – Galloway, Murchison

Stadion

Target Field, Minneapolis

Návštěva

38 619 diváků

Góly

Domácí: 30:10. Järnkrok, 50:43. Borgen

Hosté: 08:53. Podkolzin, 14:49. Höglander, 44:46. Motte, 51:29. Garland, 57:43. Pearson

Sestavy

Domácí: Grubauer (Daccord) – Giordano (C), Oleksiak, A. Larsson, H. Fleury, Borgen, Soucy – Jordan Eberle (A), Geekie, McCann – Blackwell, Gourde (A), Donskoi – Järnkrok, Sheahan, Wennberg – Marcus Johansson, Lind, True – M. McCormick.

Hosté: Demko (Halák) – L. Schenn, Q. Hughes, T. Myers, Ekman-Larsson (A), Poolman, Burroughs, B. Hunt – Chiasson, J. T. Miller (A), Pearson – Höglander, Horvat (C), Dickinson – Garland, Elias Pettersson, Podkolzin – Highmore, Lammikko, Motte.

Rozhodčí

South (USA), Chmielevski (CAN) – Barton (USA), Vaughan (CAN)

Stadion

Climate Pledge Arena, Seattle

Góly

Domácí: 00:12. Arvidsson, 14:27. T. Moore, 20:46. A. Kempe, 33:27. B. Lemieux, 51:17. Danault, 58:16. Arvidsson

Hosté: 12:57. Farabee, 42:42. K. Hayes, 56:01. Provorov

Sestavy

Domácí: Quick (C. Petersen) – M. Anderson, Doughty (A), Wolanin, M. Roy, Björnfot, Durzi – Iafallo (A), Kopitar (C), A. Kempe – T. Moore, Danault, Arvidsson – Grundström, Turcotte, Kupari – B. Lemieux, B. Lizotte, Kaliyev.

Hosté: M. Jones (Sandström) – Provorov (A), Braun, Sanheim, Ristolainen, Yandle, Connauton – J. van Riemsdyk, Giroux (C), Atkinson – Willman, K. Hayes (A), Farabee – Lindblom, Frost, Konecny – J. Cates, P. Brown, MacEwen.

Rozhodčí

Rank, Hebert – Nagy, Suchánek

Stadion

Crypto.com Arena, Los Angeles

Návštěva

14 301 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud