2. dubna 2022 • 06:50

SESTŘIHY: Arizona střídala české gólmany, Šustr s Hronkem nahrávali

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový gólman Josef Kořenář vystřídal v NHL v desáté minutě v brance Arizony Karla Vejmelku za stavu 0:3 a inkasoval dvakrát při prohře 0:5 s Anaheimem. V dresu vítězů si připsal asistenci u úvodního gólu obránce Andrej Šustr. Z českých hráčů bodoval v pátečním programu ještě Filip Hronek, který přihrávkou nezabránil porážce Detroitu 2:5 s Ottawou.



Vejmelka, který zastavil šest střel, přepustil své místo Kořenářovi podruhé z posledních tří startů. „Chtěl jsem střídáním gólmanů udělat nějakou změnu,“ vysvětlil trenér Arizony Andre Tourigny. „Utkání rozhodl začátek. Kdybychom dali z našich šancí gól, zápas by se vyvíjel jinak. Oni na rozdíl od nás využili své příležitosti a se třetím gólem se nedalo nic dělat,“ doplnil.

Poprvé Vejmelku překonal Isac Lundeström střelou pod vyrážečku z rychlého protiútoku, který založil Šustr. Český obránce, jehož získal Anaheim na začátku března z listiny volných hráčů, bodoval v novém působišti poprvé a podruhé v sezoně, kterou začal v Tampě Bay. Šustr si oba body (1+1) připsal právě proti Coyotes.

Vejmelka neměl čisté svědomí u druhého gólu: střelu Geralda Mayhewa zpoza pravého kruhu dobře viděl, ale puk mu škrtl o lapačku a zapadl do branky. U třetí trefy se nestačil přemístit proti fintě Trevore Zegrase. Útočník Anaheimu nabral za brankou puk na čepel a rychlým manévrem jej poslal u pravé tyčky do sítě.

„Všiml jsem si, že je na to prostor, tak jsem si řekl, že to zkusím a zvládl jsem to,“ řekl autor gólu, který stejné zakončení provedl podruhé v sezoně. Paradoxně mu akci ztížil spoluhráč Sonny Milano, jenž stál u tyčky, a Zegras tak musel protáhnout oblouk, aby se mu vyhnul. „To bylo vtipné. Myslím si, že mě dokonce ani neviděl.“

Vejmelka poté přenechal své místo Kořenářovi, který chytil 26 střel a inkasoval jen z hole Cama Fowlera a Lundeströma. Anaheim tak rázným způsobem ukončil sérii jedenácti proher, gólman Anthony Stolarz potřeboval 22 zákroků k třetí nule v sezoně.

Dánský gólman debutoval za Ottawu

Oba góly Detroitu vstřelil Lucas Raymond, jenž upravil skóre na 1:1 a v 54. minutě na 2:4. Ve druhém případě těžil z přehledu Hronka, který v levém kruhu naznačil střelu a poté mu přihrál před prázdnou branku. Poslední slovo měl Mathieu Joseph a při power play domácích zkompletoval hattrick střelou z vlastní modré čáry.

„Ráno jsem z této pozice šestkrát sedmkrát minul prázdnou branku, takže jsem si nebyl moc jistý,“ řekl Joseph. Všechny tři branky dal v poslední třetině a zpříjemnil tak debut v NHL brankáři Madsi Sogaardovi. „Snažil jsem se během zápasu nemyslet na to, že chytám v NHL. Je to těžké, ale v průběhu první komerční přestávky jsem si řekl, že je to jen hokej a to mi pomohlo,“ uvedl jednadvacetiletý dánský gólman Sogaard poté, co kryl 27 z 29 střel.

Tampa Bay s Ondřejem Palátem a Janem Ruttou v sestavě porazila Chicago 5:2. Výhru obhájce Stanleyova poháru řídila jeho třetí lajna Ross Colton (2+1), Nicholas Paul (0+3), Brandon Hagel (1+0), která zlomila třemi góly stav 2:2. V dresu hostí zaznamenal Dominik Kubalík i přes prohru jeden kladný bod.

Semjon Varlamov zneškodnil na ledě New York Rangers všech 27 střel a dovedl Islanders v městském derby k výhře 3:0. Ruský gólman neinkasoval v Madison Square Garden počtvrté v řadě a je prvním brankářem v historii NHL od roku 1926, který udržel ve čtyřech venkovních zápasech za sebou proti stejnému soupeři čisté konto.

Connor McDavid zajistil Edmontonu druhým gólem zápasu výhru 6:5 v prodloužení nad St. Louis. Oilers vedli i díky dvěma trefám Zacha Hymana po první třetině už 4:1. Blues se naopak vrátili do hry s přispěním dvou zásahů Pavla Bučněviče.

Góly

Domácí: 02:14. Krebs, 06:58. Tage Thompson, 13:22. Tage Thompson, 34:25. V. Olofsson

Hosté: 04:32. F. Forsberg, 17:23. McCarron, 19:02. Lauzon

Sestavy

Domácí: C. Anderson (Tokarski) – Jokiharju, Dahlin, Fitzgerald, M. Samuelsson, Pysyk, Bryson – Tuch, Tage Thompson, J. Skinner – Hinostroza, Cozens, Krebs – V. Olofsson, Mittelstadt, R. Asplund – Okposo (A), Eakin, Girgensons (A).

Hosté: Saros (Rittich) – A. Carrier, Josi (C), Lauzon, Ekholm (A), Benning, J. Davies – Duchene, Johansen, F. Forsberg – Kunin, Mikael Granlund (A), Tolvanen – Jeannot, Sissons, Trenin – Tomasino, McCarron, Cousins.

Rozhodčí

McCauley, StLaurent – Cherrey, Flemington

Stadion

KeyBank Center, Buffalo

Návštěva

19070 diváků

Góly

Domácí:

Hosté: 02:40. Cizikas, 24:48. M. Martin, 42:47. Barzal

Sestavy

Domácí: Šesťorkin (A. Georgijev) – A. Fox, R. Lindgren, Trouba, K'A. Miller, B. Schneider, Nemeth – Vatrano, Zibanejad, Kreider – Dryden Hunt, Copp, Panarin – Goodrow, Chytil, Lafreniere – Reaves, McKegg, Motte.

Hosté: Varlamov (Schneider) – Dobson, Chára, Pulock, Pelech, G. Hutton, Aho – Beauvillier, Nelson, A. Lee – Wahlstrom, Barzal, Parise – Palmieri, Pageau, Bailey – Bellows, Cizikas, M. Martin – Ross Johnston.

Rozhodčí

Brenk, Lambert – Gawryletz, Toomey

Stadion

Madison Square Garden, New York

Návštěva

17325 diváků

Góly

Domácí: 06:11. Stamkos, 10:12. B. Point, 26:12. Colton, 32:15. Colton, 59:42. Hagel

Hosté: 12:11. de Haan, 17:21. DeBrincat

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman, Černák, Sergačjov, C. Foote, Bogosian – Kučerov, B. Point, Stamkos – Killorn, Cirelli, Palát – Colton, N. Paul, Hagel – Perry, Bellemare, Maroon.

Hosté: Lankinen (Delia) – C. Jones, McCabe, S. Jones, de Haan, A. Vlasic, R. Stillman – P. Kane (A), D. Strome, DeBrincat (A) – T. Raddysh, J. Toews (C), D. Kubalík – Lafferty, Dach, Borgström – Reese Johnson, T. Johnson, Katchouk.

Rozhodčí

B. Pochmara, S. Kozari – C. Apperson, B. Mills

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Góly

Domácí: 22:18. L. Raymond, 53:59. L. Raymond

Hosté: 05:07. Watson, 42:25. Norris, 43:36. M. Joseph, 53:19. M. Joseph, 56:05. M. Joseph

Sestavy

Domácí: Nedeljkovic (Greiss) – Seider, DeKeyser (A), Hronek, M. Staal (A), G. Lindström, Walman – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Bertuzzi – Gagner, Veleno, J. Vrána – Sundqvist, P. Suter, Erne – Zadina, M. Rasmussen, Hirose.

Hosté: Sogaard (A. Forsberg) – Hamonic, Del Zotto, N. Zajcev, Holden (A), Zub, Brännström – Batherson, Norris, B. Tkachuk (C) – C. Brown (A), Stützle, Formenton – Ennis, Colin White, M. Joseph – Watson, Gambrell, Gaudette.

Rozhodčí

O’Rourke, Halkidis – Brisebois, Galloway

Stadion

Little Caesars Arena, Detroit

Návštěva

17 563 diváků

Góly

Domácí: 01:50. Hyman, 04:59. Hyman, 10:07. E. Kane, 13:30. McDavid, 37:13. Nurse, 61:11. McDavid

Hosté: 04:29. Bučněvič, 21:54. R. Thomas, 35:27. B. Schenn, 42:06. Bučněvič, 48:36. I. Barbašev

Sestavy

Domácí: M. Smith – Ceci, Nurse, Barrie, Kulak, Bouchard, Keith – Puljujärvi, McDavid (C), E. Kane – Yamamoto, Draisaitl (A), Hyman – Kassian, Nugent-Hopkins (A), Brassard – J. Archibald, R. McLeod, Foegele.

Hosté: Binnington – Parayko, Leddy, Faulk, M. Scandella, Bortuzzo, C. Rosén – Perron, R. O'Reilly, Saad – Tarasenko, R. Thomas, Bučněvič – Toropčenko, B. Schenn, I. Barbašev – N. Walker, L. Brown, MacEachern.

Rozhodčí

Hebert, South

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Góly

Domácí: 50:44. Wennberg, 58:22. Lind

Hosté: 10:28. Eichel, 21:26. Eichel, 27:20. Theodore, 57:44. Marchessault, 59:28. W. Karlsson

Sestavy

Domácí: Grubauer (Driedger) – A. Larsson, Vince Dunn, Oleksiak, D. Pouliot, Soucy, Borgen – Eberle, Wennberg, McCann – Donskoi, Geekie, Sprong – Kuhlman, Gourde, V. Rask – Lind, Sheahan, Donato.

Hosté: Lo. Thompson (Lehner) – Theodore, McNabb, Pietrangelo, B. Hutton, Whitecloud, Martinez, Coghlan – Stephenson, Eichel, Dadonov – Amadio, W. Karlsson, Marchessault – Dorofejev, N. Roy, Janmark – Leschyshyn, J. Röndbjerg.

Rozhodčí

B. Meier, K. Pollock – R. Gibbons, S. Alphonso

Stadion

Climate Pledge Arena, Seattle

Góly

Domácí:

Hosté: 03:38. Lundeström, 07:41. Mayhew, 09:42. Zegras, 25:44. Fowler, 47:25. Lundeström

Sestavy

Domácí: K. Vejmelka (10. Kořenář) – Mayo, Gostisbehere, Strälman, Dineen, Koljačonok, Capobianco – N. Schmaltz, Galchenyuk, N. Ritchie – Kessel, T. Boyd, J. Jeník – L. Eriksson, Beagle, Hayton – Carcone, Maccelli, Fasching.

Hosté: Stolarz (J. Gibson) – Drysdale, Fowler, Shattenkirk, Vaakanainen, Šustr, Mahura – T. Terry, Zegras, Milano – Mayhew, Henrique, S. Carrick – Aston-Reese, Lundeström, D. Grant – D. Simon, Steel, Comtois.

Rozhodčí

Walsh, Rank – Daisy, Deschamps

Stadion

Gila River Arena, Glendale

Návštěva

13 587 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud