19. května 2022 • 07:05

Chytil pálil za Rangers, Calgary v kanadské bitvě přestřílelo Edmonton

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Filip Chytil vstřelil jediný gól New York Rangers při prohře 1:2 v prodloužení na ledě Caroliny v úvodu série druhého kola play off NHL. Patnáct branek padlo v prvním čtvrtfinále mezi Calgary a Edmontonem, Flames zdolali Oilers 9:6.



Chytil otevřel skóre v 8. minutě a dlouho to vypadalo, že jeho branka bude vítězná. Carolina dokázala srovnat až dvě a půl minuty před koncem třetí třetiny, kdy se prosadil Sebastian Aho. Prodloužení netrvalo ani čtyři minuty, v čase 63:12 nahodil puk na branku Ian Cole a i díky nešťastné teči bránícího Ryana Lindgrena rozhodl o výhře Hurricanes.

„Odrazila se ke mně střela Brendana Smithe a já v první chvíli přemýšlel, co udělat s pukem. Nejdříve jsem chtěl nahrát, ale nikdo nebyl v nebezpečném postavení, proto jsem nakonec nahodil puk na branku a byl z toho gól,“ popsal rozhodující situaci střelec vítězné branky.

„Prohráli jsme i přes to, že jsme odehráli výborný zápas. V prvních dvou třetinách jsme excelovali a přestáli i nápor v úvodu třetí části. Bohužel jsme nezvládli závěr a nakonec slavil soupeř. Je to opravdu těžká prohra,“ řekl trenér Rangers Gerard Gallant.

Hokejisté Calgary vstoupili do série s Edmontonem výborně. Vstřelili dva góly během úvodní minuty a po šesti minutách měli tříbrankový náskok, kvůli kterému opustil branku Mike Smith.

Těsně před polovinou zápasu Flames vedli již 6:2, Edmonton ale přidal a do konce druhé třetiny snížil na 5:6. Na začátku třetího dějství Kailer Yamamoto srovnal, zbytek zápasu ale znovu patřil hokejistům Calgary, kteří třemi góly v divokém zápase zpečetili výhru.

Prvním hattrickem v play off se blýskl útočník Flames Matthew Tkachuk. Hvězdný Connor McDavid zapsal dokonce čtyři body za gól a tři asistence, ani jeho příspěvek ale Edmontonu k výhře nepomohl.

Bitva o Albertu nabídla stejně jako v posledním utkání v základní části (9:5) gólové hody, domácí ale s výkonem spokojeni nebyli. „Odehráli jsme nejhorší zápas v dosavadním průběhu play off. Vyhráli jsme, ale měli jsme obrovské štěstí. Vedli jsme o čtyři branky a nechali jsme soupeře vyrovnat, takhle se v play off opravdu nehraje,“ konstatoval Tkachuk.

„Tohle není náš styl hry. Musíme se vrátit zpět k věcem, které jsme dělali celou sezonu. Ve druhé třetině jsme absolutně vypadli z role a začali jsme dělat hloupé chyby, kvůli kterým se soupeř dostal zpět do hry. Je dobře, že jsme i přes nepovedený výkon dokázali vyhrát. Ve volném dni se dáme dohromady a příště určitě odehrajeme lepší zápas,“ pokračoval střelec dvou branek Flames Blake Coleman.

Série mezi kanadskými rivaly bude pokračovat druhým zápasem v noci na pátek SELČ.

Góly

Domácí: 57:37. Aho, 63:12. Cole

Hosté: 07:07. Chytil

Sestavy

Domácí: Raanta (Kočetkov) – Slavin (A), DeAngelo, Skjei, Pesce, Br. Smith, Cole – Svečnikov, Aho (A), Jarvis – Domi, Trocheck, Teräväinen – Niederreiter, Staal (C), Fast – Lorentz, Kotkaniemi, Nečas.

Hosté: Šesťorkin (Georgijev) – R. Lindgren, Fox, Miller, Trouba (A), Braun, Schneider – Kreider (A), Zibanejad, Vatrano – Panarin (A), Strome, Copp – Lafreniere, Chytil, Kakko – Reaves, Rooney, Motte.

Rozhodčí

O’Rourke, L’Ecuyer – Murchison, Shewchyk

Stadion

PNC Arena, Raleigh

Návštěva

18 705 diváků

Góly

Domácí: 00:26. E. Lindholm, 00:51. Mangiapane, 06:05. Ritchie, 20:45. Coleman, 26:10. Coleman, 28:24. Tkachuk, 42:57. R. Andersson, 48:55. Tkachuk, 57:49. Tkachuk

Hosté: 07:41. McDavid, 27:10. Bouchard, 29:38. Hyman, 34:06. Hyman, 39:21. Draisaitl, 41:28. Yamamoto

Sestavy

Domácí: Markström (Vladař) – Hanifin, R. Andersson, Kylington, Tanev, Zadorov, Gudbranson – J. Gaudreau (A), E. Lindholm, Tkachuk (A) – Mangiapane, Backlund (A), Coleman – Dubé, Järnkrok, Toffoli – Lucic, Lewis, Ritchie.

Hosté: Koskinen (Mi. Smith) – Nurse, Ceci, Keith, Bouchard, Kulak, Barrie, Russell – Draisaitl (A), McDavid (C), Yamamoto – Kane, Hyman, Archibald – Nugent-Hopkins (A), Ryan, Kassian – McLeod, Puljujärvi.

Rozhodčí

Furlatt, McCauley – Kovachik, Berg

Stadion

Scotiabank Saddledome, Calgary

Návštěva

19 289 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud