16. prosince 2022 • 08:13

SESTŘIHY: Dostál vychytal výhru. Chytil skóroval, Pastrňák opět bodoval

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Filip Chytil pomohl v NHL gólem k domácí výhře hokejistů New York Rangers 3:1 nad Torontem a skóroval ve třetím z posledních čtyř zápasů. U jediné branky poražených asistoval David Kämpf. Gólman Lukáš Dostál zastavil v Montrealu 23 střel, dovedl Anaheim k výhře 5:2 a připsal si ve druhém startu v sezoně od úvodní minuty první vítězství. Dvakrát inkasoval i Vítek Vaněček při prohře New Jersey 1:2 s Philadelphií.



David Pastrňák bodoval v sedmém utkání za sebou, ale Boston i přes jeho gólovou přihrávku podlehl doma Los Angeles 2:3 po nájezdech. Český útočník se neprosadil v rozstřelu, ve kterém neuspěl ani spoluhráč David Krejčí.

Chytil otevřel skóre ve čtvrté minutě v přesilové hře, poté co zakončil kombinaci do odkryté branky. „Konečně jsme dostali trochu více času v početní převaze a mohli si vytvořit nějaké šance,“ řekl Chytil, jenž nastupuje ve druhé přesilovkové formaci, která zpravidla dohrává poslední půlminutu a v této sezoně se prosadila teprve poprvé. „S pomocí spoluhráčů jsme vyhráli vhazování a měli padesát sekund na to, abychom něco vymysleli. Jsem rád, že to klaplo a dali jsme konečně gól.“

Toronto vyrovnalo ještě v první třetině. Kämpf tečoval střelu od modré čáry a Michael Bunting dorazil puk do branky před Chytilem. Vedení strhl na stranu Rangers ve 36. minutě z přečíslení Jimmy Vesey, který zpečetil výhru v závěru při hře hostů bez gólmana. V dresu poražených nebodoval po dlouhé době Mitchell Marner, jeho série se zastavila na 23 utkáních. Kanadský klub zároveň vyšel naprázdno po 15 zápasech, během kterých získal 27 z 30 možných bodů.

Dostál inkasoval minule za polovinu zápasu pět gólů z 15 střel, tentokrát ale držel neprůstřelnost do třetí třetiny. Ve 44. a 47. minutě jej překonal Cole Caufield a vyrovnal na 2:2. Útočník Montrealu nejdříve využil přesilovou hru střelou bez přípravy z levého kruhu. Podruhé skóroval po nepřesné střele spoluhráče, puk sebral za brankou a zasunul ho k pravé tyči, kam se Dostál nestihl přesunout.

O výhře Anaheimu rozhodl v 51. minutě druhou trefou v zápase obránce John Klingberg. Zbývající dvě branky padly při risku Montrealu bez gólmana. „I když vyrovnali, stále jsem věřil, že vyhrajeme,“ řekl Dostál, který si připsal v NHL druhou výhru v kariéře. „Dobře jsme vyhazovali puk z vlastního pásma, hodně času jsme odehráli v jejich třetině. Cítil jsem, že to dokážeme,“ dodal.

Lukáš Dostál zastavil v Montrealu 23 střel, dovedl Anaheim k výhře 5:2 a připsal si ve druhém startu v sezoně od úvodní minuty první vítězství
Lukáš Dostál zastavil v Montrealu 23 střel, dovedl Anaheim k výhře 5:2 a připsal si ve druhém startu v sezoně od úvodní minuty první vítězství

Dostál se přesunul teprve před pěti dny z AHL do hlavního týmu, teď si vychutnal atmosféru v jedné z nejbouřlivějších arén. „Byl jsem nervózní, ale měl jsem také ohromnou radost, že si tu zachytám. Spoluhráči říkali, jak úžasné místo to je, a mohu to potvrdit. Žasl jsem, jaká tu byla atmosféra,“ řekl Dostál.

New Jersey vedlo od páté minuty po individuální akci Jacka Hughese. Více ale brankář Carter Hart nedovolil, v zápase chytil 48 střel a stal se první hvězdou zápasu. O obrat se zasloužili Scott Laughton, který využil střelou z pravého kruhu přesilovou hru, a z úniku Travis Konecny v čase 51:46. Vaněček kryl 22 střel. Devils prohráli počtvrté za sebou.

Další dva čeští brankáři plnili roli náhradníků. David Rittich se radoval z výhry Winnipegu 2:1 v prodloužení nad Nashvillem, kde v minulosti působil. Petr Mrázek sledoval ze střídačky Chicaga prohru 1:4 s Vegas. Pavel Francouz, který vychytal vítězství v předchozích dvou startech, zůstal mimo hru kvůli nemoci. Bez něj Colorado podlehlo Buffalu 2:4.

Pastrňák připravil v polovině utkání gól na 2:0 a připsal si ve 29. zápase čtyřicátý bod v sezoně (19+21). Rychleji na tuto metu dosáhl pouze před třemi lety, kdy na to potřeboval 26 startů. Český útočník přihrál mezi kruhy Bradu Marchandovi, který zamířil stejně jako o tři minuty dříve Taylor Hall přesně pod horní tyč. Kings vyrovnali ve třetí třetině díky dvěma trefám Adriana Kempeho a rozstřel rozhodl v sedmé sérii Trevor Moore, který stylově oslavil novou pětiletou smlouvu.

„Cítím frustraci. První dvě třetiny jsme hráli opravdu dobře, ale ve třetí jsme upustili od toho, co nám přinášelo úspěch,“ litoval trenér Bostonu Jim Montgomery. Kouč mohl po dvou zápasech vynechaných kvůli zranění v dolní části těla využít Krejčího, zatímco Jakuba Zbořila nechal opět mezi náhradníky. „Chtěl bych hrát. Je pro mě těžké, že nejsem v sestavě. Ale makám dál, abych byl připraven,“ řekl Zbořil.

Pittsburgh porazil Floridu 4:2 a připsal si sedmé vítězství v řadě. K výhře pomohl dvěma body Kris Letang (1+1), který koncem listopadu prodělal mozkovou příhodu, přesto na ledě strávil téměř 26 minut.

Rozdílovou branku Pittsburghu vstřelil Jevgenij Malkin, od jehož kolena do branky se odrazila střela Sidneyho Crosby. Ruský útočník se poté svalil na led a v utkání už nepokračoval, ale trenér Mike Sullivan uklidnil fanoušky, že první zprávy o Malkinovu stavu jsou pozitivní. V obraně Floridy opět scházel Radko Gudas, který chybí týmu už skoro dva týdny kvůli otřesu mozku.

Góly

Domácí: 27:53. Hall, 30:02. Marchand

Hosté: 48:29. Kempe, 57:50. Kempe, . Moore

Sestavy

Domácí: Ullmark (Swayman) – McAvoy, Forbort, Carlo, Grzelcyk, Clifton, H. Lindholm – DeBrusk, Bergeron (C), Marchand (A) – Pastrňák (A), Krejčí, Zacha – Frederic, Coyle, Hall – Greer, Nosek, N. Foligno.

Hosté: Copley (Quick) – Doughty, Mik. Anderson, M. Roy, Durzi, Se. Walker, Björnfot – Kaliyev, Kopitar, Fiala – Moore, Danault, Anderson-Dolan – Vilardi, Kempe, Iafallo – Fagemo, Lizotte, Grundström.

Rozhodčí

Kea, Skillietr – O´Quinn, Murray

Stadion

TD Garden, Boston

Návštěva

17 850 diváků

Góly

Domácí: 04:20. J. Hughes

Hosté: 24:12. Laughton, 51:46. Konecny

Sestavy

Domácí: Vaněček (Schmid) – Siegenthaler, Hamilton, Graves, Marino, Br. Smith, Severson – Tatar, Hischier (C), Zetterlund – Šarangovič, J. Hughes (A), Bratt – Wood, Haula, Mercer – J. Boqvist, M. McLeod, Holtz.

Hosté: Hart (Sandström) – Provorov, Ristolainen, Sanheim, York, Seeler, Braun – Hayes, N. Cates, Konecny – J. van Riemsdyk, Frost, Tippett – Lycksell, Laughton (A), Farabee – Deslauriers, Sedlák, MacEwen.

Rozhodčí

St. Pierre, Schlenker – Barton, Kelly

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

14 137 diváků

Góly

Domácí: 43:11. Caufield, 46:37. Caufield

Hosté: 17:28. Terry, 17:56. Klingberg, 50:55. Klingberg, 58:32. Henrique, 59:51. Vatrano

Sestavy

Domácí: Allen (Montembeault) – Guhle, Edmundson (A), Kovacevic, Harris, Wideman, Xhekaj – Dach, Suzuki (C), Caufield – Jos. Anderson (A), Evans, Slafkovský – Hoffman, Dvorak, Dadonov – Armia, Drouin, R. Pitlick.

Hosté: Dostál (Eriksson Ek) – Kulikov, Fowler (A), Klingberg, Benoit, Shattenkirk, Vaakanainen, Beaulieu – Terry, Zegras, Henrique (A) – Silfverberg (A), R. Strome, Vatrano – Leason, McTavish, Comtois – Carrick, Megna.

Rozhodčí

StLaurent, Dwyer – Apperson, Pancich.

Stadion

Bell Centre, Montreal

Návštěva

21 105. diváků

Góly

Domácí: 03:57. Bellemare, 49:02. Point, 53:36. Hagel, 57:19. Hagel

Hosté: 23:10. Marčenko

Sestavy

Domácí: Elliott (Vasilevskij) – Hedman (A), Perbix, Cole, Černák, H. Fleury, Bogosian – Hagel, Point, Kučerov (A) – Stamkos (C), Paul, Killorn – Colton, Cirelli, Maroon – Naměstnikov, Bellemare, Perry.

Hosté: Tarasov (Merzlikins) – Gavrikov, M. Bjork, Berni, Gudbranson, Christiansen, Peeke – J. Gaudreau, Jenner (C), Nyquist (A) – Činachov, Roslovic, Laine – K. Johnson, Sillinger, Marčenko – L. Foudy, Kuraly, Olivier.

Rozhodčí

McCauley, Luxmore – Flemington, Smith.

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Návštěva

19 092 diváků

Góly

Domácí: 29:23. Sheary

Hosté: 40:48. Ja. Benn, 42:07. C. Miller

Sestavy

Domácí: C. Lindgren (Shepard) – E. Gustafsson, Carlson, Orlov, Jensen, Irwin, T. van Riemsdyk – Ovečkin, D. Strome, Sheary – Protas, Kuzněcov, Mantha – Johansson, Eller, Oshie – Aube-Kubel, Dowd, Hathaway.

Hosté: Oettinger (Wedgewood) – Heiskanen, Lundkvist, R. Suter, C. Miller, Lindell, Hakanpää – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Marchment, Seguin, Dellandrea – Ja. Benn, W. Johnston, Gurjanov – Kiviranta, Faksa, Glendening.

Rozhodčí

Kozari, Lambert – Jackson, Marquis

Stadion

Capital One Arena, Washington

Návštěva

18 573 diváků

Góly

Domácí: 05:30. Lomberg, 50:14. Reinhart

Hosté: 24:17. Letang, 32:42. Guentzel, 48:05. Malkin, 58:42. Guentzel

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (Knight) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Mahura, Kiersted – Reinhart, Barkov (C), Verhaeghe – Dalpe, Bennett, Luostarinen – Cousins, E. Staal, Lomberg – Děnisenko, Heponiemi.

Hosté: Jarry (DeSmith) – Letang (A), M. Pettersson, Rutta, Dumoulin, Ruhwedel, P. Joseph – Rakell, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Heinen – Kapanen, Carter, McGinn – Archibald, Blueger, Poehling.

Rozhodčí

O'Donnell, Hebert – Cherrey, Alphonso

Stadion

FLA Live Arena, Sunrise

Návštěva

14 538 diváků

Góly

Domácí: 03:52. Chytil, 35:33. Vesey, 58:47. Vesey

Hosté: 14:06. Bunting

Sestavy

Domácí: Šesťorkin (Halák) – R. Lindgren, Fox, K. Miller, Trouba (C), Schneider, Harpur – Panarin (A), Zibanejad, Goodrow – Lafreniere, Chytil, Kakko – Kreider (A), Trocheck, Vesey – Brodzinski, Gauthier, Kravcov.

Hosté: Murray (Samsonov) – Giordano, Holl, Sandin, Liljegren, Brodie, Timmins – Bunting, Matthews (A), Nylander – Malgin, Tavares (C), Marner (A) – Kerfoot, Kämpf, Engvall – Aston-Reese, Holmberg, Joe. Anderson.

Rozhodčí

Halkidis, Lee – Suchánek, Nansen

Stadion

Madison Square Garden, New York

Návštěva

18 006 diváků

Góly

Domácí: 10:10. A. Svečnikov, 17:16. Stepan, 22:08. Noesen

Hosté: 31:26. Donato, 49:14. Sprong

Sestavy

Domácí: Kočetkov (Raanta) – Burns, Slavin, Pesce, Skjei, Chatfield, de Haan – Nečas, Stastny, A. Svečnikov – Teräväinen, Kotkaniemi, Jarvis – Fast, J. Staal, Martinook – Noesen, Stepan, Drury.

Hosté: Mar. Jones (Grubauer) – A. Larsson, Dunn, Borgen, Soucy, C. Fleury, G. Olofsson – Burakovsky, Wennberg, Schwartz – Eberle, Beniers, McCann – Bjorkstrand, Gourde, Donato – Sprong, Geekie, B. Tanev.

Rozhodčí

Dunning M. (Can) – Rank G. (Can)

Stadion

PNC Arena (Raleigh)

Návštěva

18680 diváků

Góly

Domácí: 15:24. DeMelo, 63:31. Connor

Hosté: 09:04. F. Forsberg

Sestavy

Domácí: Hellebuyck (Rittich) – Morrissey (A), DeMelo, Dillon, Pionk, Samberg, Schmidt – Perfetti, Scheifele (A), Wheeler – Connor, Dubois, Eyssimont – Barron, Lowry (A), Harkins – D. Gustafsson, Stenlund, Gagner.

Hosté: Saros (Lankinen) – Josi (C), Gross, Ekholm (A), Fabbro, Gravel, McKeown – F. Forsberg, Granlund (A), Duchene – Niederreiter, Glass, Sissons – Co. Smith, R. Johansen, Jankowski – Trenin, Pärssinen, Jeannot.

Rozhodčí

South, Sutherland – Murchison, Daisy

Stadion

Canada Life Centre, Winnipeg

Návštěva

13 949 diváků

Góly

Domácí: 56:06. Raddysh

Hosté: 14:41. Stephenson, 23:56. Re. Smith, 48:08. Kessel, 59:30. Re. Smith

Sestavy

Domácí: A. Söderblom (Mrázek) – McCabe, Set. Jones (A), Tinordi, Murphy, J. Johnson, Cal. Jones – Lafferty, Domi, P. Kane (A) – Kurashev, J. Toews (C), Raddysh – Athanasiou, Dickinson, T. Johnson – Blackwell, Khaira, Entwistle.

Hosté: L. Thompson (Hill) – Martinez (A), Hague, McNabb, Miromanov, Hutton, Pachal – Cotter, Stephenson, Ma. Stone (C) – Re. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Amadio, Leschyshyn, Kessel – W. Carrier, N. Roy, Kolesar.

Rozhodčí

Chmielewski, MacDougall – Fournier, Cormier

Stadion

United Center, Chicago

Návštěva

15 911 diváků

Góly

Domácí: 48:47. Rantanen, 58:50. Rodrigues

Hosté: 00:54. T. Thompson, 07:02. Tuch, 37:11. Dahlin, 59:08. Cozens

Sestavy

Domácí: Georgijev (Francouz) – Makar, Girard, E. Johnson, D. Toews, Englund, B. Hunt – Ničuškin, Rantanen (A), Lehkonen – Rodrigues, Compher, Cogliano – J. Foudy, Meyers, Hudon – L. O'Connor, Newhook, D. Hunt.

Hosté: Luukkonen (Cra. Anderson) – Samuelsson, Dahlin (A), Power, Clague, Pilut, Fitzgerald – Mittelstadt, T. Thompson, Tuch – Peterka, Cozens, Quinn – Asplund, Jost, V. Olofsson – Girgensons (A), Krebs, Hinostroza.

Rozhodčí

Charron, Furlatt

Stadion

Ball Arena, Denver

Góly

Domácí: 00:55. Hyman, 24:42. McDavid, 50:47. Yamamoto

Hosté: 05:38. Kyrou, 51:48. Thomas, 59:41. Tarasenko, . Kyrou

Sestavy

Domácí: S. Skinner (Campbell) – Ceci, Barrie, Kulak, Bouchard, Broberg – Hyman, McDavid (C), Draisaitl (A) – Yamamoto, Nugent-Hopkins, Janmark – Puljujärvi, Hamblin, Holloway – Ryan, Shore, Kostin.

Hosté: Binnington (Greiss) – Leddy, Parayko (A), Krug, Faulk, Mikkola, Bortuzzo – Saad, O'Reilly, Leivo – B. Schenn, Tarasenko (A), Barbašev – Thomas, Kyrou, Toropčenko – Acciari, T. Pitlick.

Rozhodčí

Rehman, Syvret

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Kanadské bodování
Hráč Tým G A KB Z +/- TM S
1. Connor McDavid 64 89 153 82 22 36 352
2. Leon Draisaitl 52 76 128 80 7 24 247
3. David Pastrňák 61 52 113 82 34 38 407
4. Nikita Kučerov 30 83 113 82 -2 36 271
5. Nathan MacKinnon 42 69 111 71 29 30 366
6. Jason Robertson 46 63 109 82 36 20 313
7. Matthew Tkachuk 40 69 109 79 29 123 322
8. Mikko Rantanen 55 50 105 82 15 82 306
9. Ryan Nugent-Hopkins 37 67 104 82 12 35 201
10. Elias Pettersson 39 63 102 80 16 14 257

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud