7. května 2023 • 08:25

Edmonton srovnal sérii s Vegas. Řádili Draisatl a McDavid, brankář střídal

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Edmontonu zvítězili ve 2. kole play off NHL na ledě Vegas 5:1 a vyrovnali sérii na 1:1. Oilers rozhodli v úvodní třetině, kterou ovládli 4:0. Výhru řídili dvougólovi střelci Connor McDavid a Leon Draisaitl, který má v letošní vyřazovací části na kontě třináct tref z osmi utkání.



„Hraje neskutečně. Nevím, proč se ale lidé diví. Spoustů zápasů je nejlepším hráčem na světě a potvrzuje to pravidelně,“ uvedl McDavid o Draisaitlovi, který vede v letošním play off tabulku střelců i produktivity (13+4). Více gólů vstřelil úvodních osmi zápasech play off NHL v historii soutěže jen Newsy Lalonde z Montrealu v roce 1919.

Edmontonu vycházely i přesilové hry, ve kterých dal úvodní dvě branky zápasu. Draisaitl otevřel skóre z dorážky a Evan Bouchard se prosadil tvrdou ranou zpoza pravého kruhu. Třetí gól padl pro změnu v oslabení, ve kterém získal McDavid ve středním pásmu puk a únik zakončil střelou mezi betony.

Povedenou první třetinu završil Draisaitl střelou z levého kruhu po přihrávce Kailera Yamamota zpoza branky. McDavid zvýšil ve 32. minutě na 5:0 v další početní převaze, kterou využil už po osmi sekundách.

Edmonton ukázal, jak moc nebezpečný je v přesilových hrách. Už v základní části je měl nejúdernější a vytvořil nový rekord NHL využitím 32,4 procenta. V play off je ještě efektivnější a skóroval ve 14 z 25 možností.

„Speciální formace můžou rozhodovat zápasy a pracujeme na tom. Víme, že se naše přesilové hry těžko brání a dnes sehrály velkou roli,“ radoval se Draisaitl, který zazářil čtyřmi trefami v minulém utkání při prohře 4:6. Německý útočník je tak prvním hráčem v historii play off NHL, který skóroval alespoň šestkrát v úvodních dvou duelech série.

Vegas vystřídal od třetí třetiny gólmany a Laurenta Brossoita, který si připsal 27 zákroků, nahradil Adin Hill. Poslední dějství patřilo domácím, kteří soupeře přestříleli 14:4 a Ivan Barbašev připravil baseballovým způsobem o čisté konto Stuarta Skinnera.

„V první třetině byli lepší, hladovější. Proměnili šance, přesilové hry a odskočili nám. To je celé,“ vysvětlil trenér Vegas Bruce Cassidy. „Neodehráli jsme skvělý zápas. Ale stav série je 1:1. Nikdo z nás nečekal, že je přejedeme 4:0. Poučíme se z prohry a připravíme se na příští zápas tak, abychom podali lepší výkon,“ doplnil domácí útočník Mark Stone.

Góly

Domácí: 41:36. Barbašev

Hosté: 02:23. Draisaitl, 07:01. Bouchard, 11:11. McDavid, 16:17. Draisaitl, 31:43. McDavid

Sestavy

Domácí: Brossoit (Hill) – Pietrangelo, Martinez, Theodore, McNabb, Whitecloud, Hague – Marchessault, Eichel, Barbašev – Stone (C), Stephenson, Howden – Amadio, Karlsson, R. Smith – Kolesar, N. Roy, Carrier.

Hosté: Skinner (Campbell) – Ceci, Nurse (A), Bouchard, Ekholm, Broberg, Kulak, Desharnais – E. Kane, McDavid (C), Draisaitl – Hyman, Bjugstad, Nugent-Hopkins (A) – Janmark, R. McLeod, Foegele – Yamamoto, Kostin, Ryan.

Rozhodčí

Sutherland, Hanson – Alphonso, Murchison.

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

18 504 diváků

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud