27. června 2023 • 11:08

Pastrňák bez trofeje chválil McDavida: Moje šance byly nulové. Zaujal nehty

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prožil zatím nejpovedenější sezonu v kariéře, s gigantem z jiné galaxie se ale dalo jen těžko měřit. Nejen David Pastrňák, který v minulém ročníku NHL zaválel 113 kanadskými body, se nyní přesvědčil, jak v zámoří svým individuálním výkonem nadále panuje Connor McDavid. Na slavnostním předávání cen soutěže si hvězdný Kanaďan odnesl celkem čtyři trofeje, český snajpr ani jednu. Tahoun Bostonu ale rozhodně nesmutnil. „Connor je opravdu výjimečný hráč,“ smekl Pasta před kapitánem Oilers.



V zámoří zřejmě jen málokdo věřil, že by galavečer v Nashvillu patřil jinému hokejistovi. Connor McDavid při udělování trofejí za sezonu 2022/23 vyhrál na plné čáře. Do své osobní sbírky přidal již pátou Art Ross Trophy, čtvrtou Ted Lindsay Trophy a třetí Hart Trophy. Nově převzal i Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce NHL, kterou v napínavé přetahované vyfoukl Davidu Pastrňákovi .  

Kanadská megahvězda přestřílela havířovského rodáka o pouhé tři góly. Jejich souboj ovšem pokračoval i v rámci dalších hráčských cen. McDavid i Pastrňák se dostali do finále o trofeje pro nejužitečnějšího hráče podle novinářů (Hart) i samotných hokejistů (Ted Lindsay). Obě s drtivým náskokem schramstl lídr Edmontonu. V hlasování o Hart Trophy měl dokonce náskok 898 bodů! Český Pasta skončil druhý.

Fanoušky na sociálních sítích ale legračně zaskočila jiná věc. Pouze jeden ze 196 hlasujících novinářů neumístil McDavida na první místo, ale až na pátý flek. Drobná odchylka ovšem nijak nezpochybnila dominanci jedničky draftu z roku 2015. Uznal ji i Pastrňák, který byl alespoň zařazen do prvního All-Star týmu sezony.

„I když jsem třeba skončil druhý, pořád jsem byl hodně daleko za ním. Nikdo z nás ostatních se mu ani nepřiblížil. Tuhle sezonu to tak prostě bylo. Moje šance byly nulové," nedělal si Pastrňák iluze při měření s McDavidem.

Byť si reprezentační útočník neodnesl ani jednu cenu, slavnostní předávání si nenechal ujít. Jak jinak než stylově. Pastrňák do Bridgestone Areny dorazil tradičně v netradičně vzorovaném obleku a s na černo nalakovanými nehty, které zaujaly příznivce v současnosti nejlepšího českého hokejisty v NHL.

„Pastovy nalakované nehty? To je všechno, co k životu potřebuji,“ napsal jeden z uživatelů Twitteru a řada dalších reakcí se nesla v podobném duchu. Přitom u Pastrňáka nejde o žádnou novinku. S černým lakem na nehtech se ukázal již během ledna. 

Z týmového hlediska mohly Pastrňáka těšit úspěchy dvou spoluhráčů a trenéra Jima Montgomeryho. Kouč Bruins si po úchvatné základní části vysloužil Jack Adams Award. Cenu pro nejlepšího gólmana získal Linus Ullmark a trofej pro nejlépe bránícího útočníka (Frank J. Selke Trophy) už pošesté v kariéře získal kapitán Bostonu Patrice Bergeron.

„Ale jak všichni víte, honíme se za jiným cílem. A všechna individuální ocenění bychom vyměnili za tu jednu trofej, která je úplně největší ze všech," má jasno Pastrňák. S Bruins sice naprosto suverénně ovládli dlouhodobou část sezony, v bojích o Stanley Cup ale vyhučeli už v prvním kole proti pozdějšímu finalistovi z Floridy.

Pastrňák z neúspěšného útoku na hokejový grál po boku parťáka Davida Krejčího nepochybně ještě cítí zklamání, v červnu má ovšem mnohonásobně větší důvod k radosti. Na začátku měsíce se bronzovému medailistovi z mistrovství světa 2022 narodila dcera.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud