Zdeněk Janda
26. května 2023 • 15:20

Pastrňák řekl, proč hájí Jalonena: I kvůli MS v Praze! Mluví také o Bostonu

Autor: Zdeněk Janda, inf
Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned po nevydařeném šampionátu se připomněl na Twitteru. To když podpořil kouče Kariho Jalonena. „Chtěl jsem se ho zastat,“ vysvětlil hvězdný útočník David Pastrňák v exkluzivním rozhovoru pro deník Sport a web iSport.cz. V něm se ještě vrátil i k rekordní zámořské sezoně, v níž s Bostonem drtil rekordy. Jenže pak přišla stopka hned v prvním kole. „Bolí to doteď,“ hlásí globální hokejová star do telefonu ze zámoří.



Během sezony s rozhovory šetří. Maximálně se soustředí na svoje výkony. Prožil životní rok. V 82 utkáních posbíral 113 bodů (61+52), podepsal lukrativní osmiletou smlouvu za 90 milionů dolarů.

O tom všem pro Sport promluvil až teď. I o tom, že by všechno vyměnil za jediné. Možnost bojovat o Stanley Cup. „Takže ani nemám náladu sledovat v NHL play off,“ má jasno 27letý kanonýr, jenž loni v Tampere s reprezentací bral bronz. Letos se musel omluvit.

Anketa

Má zůstat Kari Jalonen trenérem české reprezentace?

ANO
NE

Začněme tím, jak jste na Twitteru napsal: Peťo, za mě Kari Jalonen. To jako odpověď na jeho vzkaz (Petra Dědka – pozn. red.), že je čas pro návrat českého trenéra… Takže jste se Jalonena zastal, je to tak?
„Prostě jsem si říkal, že na to budu reagovat. Osobně mám s Karim dobrou zkušenost, je to vynikající trenér. Mluvím hlavně z loňského mistrovství. Myslím si, že zápas s Amerikou o třetí místo jsme zvládli jenom díky němu.“

Jak pomohl?
„Nikdy není příjemný prohrát semifinále. Každý hráč je v tom případě dole. Je smutný. Je těžké se vyspat a druhý den hrát hned o bronz. Ale Kari nás neskutečně připravil. Hned od první minuty potom, co jsme prohráli s Kanadou. Hlavu nám nastavil pozitivně. Takže tím u mě Kari ještě stoupnul, 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
7

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud