29. srpna 2023 • 17:20

NHL se opět ukáže v Česku! Chcete se poměřit s Bedardem či Pastrňákem?

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chcete opět ochutnat svět NHL? Potkat řadu hvězd? Vyzkoušet si virtuální realitu nebo střelbu na branku? Tak právě NHL Global Fan Tour na začátku září ve třech českých městech je ideální příležitostí. Show plná interaktivních herních prvků opět potěší nejenom hokejové fanoušky. „Jsme moc rádi, že i bez zápasu NHL můžeme lidem přivézt ukázat nejslavnější ligu světa,“ říká organizátor Adam Šaffer ze společnosti Perinvest Group, která akci ve spolupráci s NHL zajišťuje.



Loni se NHL ukázala v plné kráse. V pražské O2 aréně odstartovaly sezonu celky San Jose a Nashville Predators. I v dalších letech se dá očekávat, že Česko opět přivítá někoho ze zámoří.

Ale ani letos o nádech slavné ligy nepřijdete. Ideální příležitostí jsou právě tři zastávky v rámci NHL Global Fan Tour.

5. září v Jihlavě, o dva dny později v Českých Budějovicích a 11. září v Příbrami. Vstup je ve všech případech zdarma.

„Nám i NHL jde především o to, aby se hlavně děti, ale i dospělí pravidelně hýbali. A Global Fan Tour je k tomu ideální příležitost. Nejdůležitější je, abychom i v těch nejmladších probudili lásku ke sportu,“ říká Tomáš Petera, majitel společnosti Perinvest Group.

Jako promotér v minulých letech dokázal přivézt NHL do Prahy. A stojí i za projektem Global Fan Tour. Ten běží od roku 2019 a sportovní příznivci se mohou těšit i letos na spoustu zážitků.

Tak třeba: mohou si vzít hokejku do ruky a předvést svůj um v mnoha interaktivních aktivitách, vyzkoušet si rychlost i přesnost střelby, získat autogram od někoho ze svých vzorů.

Velkým lákadlem je možnost v rámci virtuální reality zažít, jaké to je v roli brankáře zastavit střelu od těch nejlepších zámořských kanonýrů! Třeba od Davida Pastrňáka, hvězdy Bruins.

Stále populárnější je možnost vyzkoušet si něco z combine testů. Ty musejí absolvovat před draftem zámořští mladíci. Tahle příležitost se teď naskytne i vám! Můžete si zkusit, jakou máte sílu stisku, pohybový rozsah nebo kolik uděláte kliků. Přesně podle přísných pravidel combine testů.

„Naposledy při nich zaujal Connor Bedard. Tak si zájemci mohou vyzkoušet, jestli ho nepřekonají,“ s úsměvem připomene Šaffer (sám někdejší útočník a mistr extraligy se Slavií) největší talent současného hokeje.

Kanadský šikula, jenž může být stejně dobrý jako McDavid, jich udělal čtrnáct. Tak schválně, překonáte ho?

Pátého září se akce uskuteční v Jihlavě na Masarykově náměstí. Dopoledne bude rozmanitý program nachystaný hlavně pro děti ze škol. Odpoledne se v rámci Global Fan Tour představí A tým místní Dukly, která slavnostně odhalí dresy na novou sezonu. Uskuteční se také autogramiáda.

O dva dny později, tedy sedmého září, se show přesune do Českých Budějovic na náměstí Přemysla Otakara II. Fanoušci se mohou těšit na řadu osobností z regionu, které český hokej proslavily nejenom v NHL.

Třeba Roman Turek, Aleš Kotalík, Martin Hanzal, Jiří Novotný nebo Václav Nedorost.

Do třetice podobný program čeká fanoušky v Příbrami. Tam se NHL ukáže 11. září na Náměstí 17. listopadu. Dopolední program je opět určený hlavně pro žáky základních škol, odpoledne potom pro širokou veřejnost.

Hlavním patronem bude Slavomír Lener, známá postava regionu, kouč olympijských šampionů z Nagana a expert na NHL.

„Kdo dorazí, určitě si přijde na své,“ říká Šaffer ze společnosti Perinvest Group.

Součástí programu jsou i nejrůznější soutěže. „Děti ze škol dopoledne dostanou dárek, potom si všichni odpoledne mohou s rodiči zasoutěžit o parádní ceny z NHL,“ láká někdejší útočník, jenž má Global Fan Tour na starost.

Kdo dorazí, jistě nebude litovat.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud