16. října 2023 • 06:40

Dostál vychytal překvapivou výhru. Překonal ho Nečas, Kubalík dál čeká

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový brankář Lukáš Dostál ve svém prvním zápase v sezoně NHL kryl 32 střel a pomohl Anaheimu k výhře 6:3 nad Carolinou. Jednu branku Hurricanes dal Martin Nečas, jenž se prosadil poprvé v sezoně. Ve druhém zápase z neděle na pondělí pak Ottawa porazila Tampu Bay 5:2.



Anaheim o první výhře v sezoně rozhodl již v první třetině, v níž se rychle dostal do vedení 3:0. Ve druhé části snížil Teuvo Teräväinen na rozdíl dvou gólů, Anaheim ale zásluhou druhé branky Franka Vatrana v zápase odskočil zpět do třígólového trháku.

Ve třetím dějství se opět prosadil Teräväinen a v čase 55:29 snížil na rozdíl jednoho gólu Nečas. Český útočník zakombinoval s Michaelem Buntingem a po skvělé přihrávce mu na hranici brankoviště stačilo nastavit hokejku.

Carolina se v tu chvíli hnala za vyrovnáním, v závěrečném risku bez brankáře ale Hurricanes dvakrát inkasovali a prohráli poprvé v sezoně. Minutu a devatenáct sekund před koncem zápasu trefil prázdnou branku Vatrano a zkompletoval svůj čtvrtý hattrick v NHL.

Dostál ve své premiéře v nové sezoně zlikvidoval 32 střeleckých pokusů Hurricanes a za svůj výkon byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Radko Gudas odehrál 16 a půl minuty a v úvodu duelu na sebe upozornil povedeným bodyčekem proti Brendanu Lemieuxovi.

Ottawa porazila Tampu 5:2 a navázala na sobotní výhru nad Philadelphií. Dvěma góly k vítězství Senators přispěl Brady Tkachuk, jenž je se čtyřmi trefami druhým nejlepším střelcem úvodu ročníku. Dominik Kubalík ve třetí formaci odehrál 12 a půl minuty, na první body v dresu Ottawy ale stále čeká.

Přesilovková trefa Martina Nečase
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:02. Tarasenko, 28:48. B. Tkachuk, 39:01. M. Joseph, 52:53. B. Tkachuk, 57:17. Stützle

Hosté: 21:00. Cirelli, 33:00. Jeannot

Sestavy

Domácí: Korpisalo (A. Forsberg) – Chabot (A), Chychrun, Zub, Sanderson, Hamonic, Brännström – Giroux (A), Stützle, B. Tkachuk (C) – Tarasenko, Greig, M. Joseph – Batherson, Chartier, Kubalík – MacEwen, Kastelic, Kelly.

Hosté: Tomkins (J. Johansson) – Perbix, Hedman (A), D. Raddysh, Sergačjov, Černák, de Haan – Kučerov (A), Point, Hagel – Eyssimont, Cirelli (A), Jeannot – Barré-Boulet, Paul, Sheary – Merelä, Glendening, Watson.

Rozhodčí

O'Rourke, Markovic – Johnson, Gibbons

Stadion

Canadian Tire Centre, Ottawa

Góly

Domácí: 06:52. Carrick, 08:31. Vatrano, 12:06. Mintjukov, 36:44. Vatrano, 58:03. Zegras, 58:41. Vatrano

Hosté: 33:52. Teräväinen, 43:01. Teräväinen, 55:29. Nečas

Sestavy

Domácí: Dostál (Gibson) – Drysdale, Fowler (A), Gudas, LaCombe, Ljubuškin, Mintjukov – Terry (A), Zegras, Henrique (A) – R. Strome, McTavish, Vatrano – Silfverberg, Groulx, Max Jones – Leason, Carrick, R. Johnston.

Hosté: Raanta (Andersen) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, DeAngelo, Orlov – Jarvis, S. Aho II, Bunting – Nečas, Kotkaniemi, Teräväinen – Fast, J. Staal (C), Martinook (A) – Noesen, Drury, Lemieux.

Rozhodčí

Nicholson, Schrader – Barton, Apperson

Stadion

Honda Center, Anaheim

Návštěva

17 278 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud