21. října 2023 • 06:30

Palát v NHL přispěl k divočině při výhře Devils. Jiříček drží místo v týmu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník Ondřej Palát svou druhou asistencí v sezoně NHL pomohl New Jersey k vítězství na ledě NY Islanders 5:4 v prodloužení. Podruhé v sezoně vyhráli hokejisté Columbusu. Blue Jackets s Davidem Jiříčkem v sestavě porazili Calgary 3:1.



New Jersey v gólově bohatém zápasu proti NY Islanders třikrát vedli, definitivní tečku za utkáním ale udělali až v prodloužení. V tom Jack Hughes nachytal obranu Islanders a svou druhou brankou rozhodl o druhé výhře Devils v sezoně.

Poprvé se dvaadvacetiletý centr prosadil ve 45. minutě, kdy si na hranici brankoviště klepl o přihrávku a umístil za záda gólmana Ilji Sorokina Palátovu přesnou nabídku zpoza branky. Český útočník si u vedoucí branky na 4:3 připsal druhou asistenci v ročníku a jako sedmý Čech se dostal alespoň na dva kanadské body.

Devils po česko-americké souhře mířili za vítězstvím, Islanders ale minutu a 11 sekund před koncem srovnali a poslali zápas do prodloužení. Dvěma góly newyorskému celku zařídili alespoň bod Bo Horvat a Brock Nelson.

David Jiříček si i přes návrat Zacha Werenského do sestavy Columbusu udržel místo ve druhém obranném páru a přispěl k výhře Blue Jackets 3:1. Český obránce dostal šanci na úkor švédského beka Adama Boqvista a v zápasu odehrál bezmála 14 minut.

Výhru Columbusu řídil navrátilec do sestavy Werenski. Obránce, který promarodil velkou část minulé sezony, asistoval u vítězné branky Justina Danfortha a v závěru pojistil vítězství Blue Jackets gólem do prázdné branky.

Góly

Domácí: 26:29. Kuraly, 48:45. Danforth, 57:39. Werenski

Hosté: 50:37. E. Lindholm

Sestavy

Domácí: S. Martin (Merzlikins) – Werenski, Severson, Provorov, Jiříček, Bean, Gudbranson – Fantilli, Laine, Texier – J. Gaudreau, Jenner, Marčenko – K. Johnson, Sillinger, Bemström – Roslovic, Kuraly, Danforth.

Hosté: Markström (Vladař) – Hanifin, Andersson, Zadorov, Weegar, Gilbert, C. Tanev – Huberdeau, E. Lindholm, Mangiapane – Ružička, Kadri, Dubé – Coleman, Backlund, Coronato – Greer, Šarangovič, Duehr.

Rozhodčí

Stadion

Nationwide Arena, Columbus

Góly

Domácí: 12:35. Nelson, 21:37. Nelson, 26:10. Horvat, 58:49. Horvat

Hosté: 19:00. Hamilton, 20:21. Toffoli, 22:36. L. Hughes, 44:30. J. Hughes, 62:19. J. Hughes

Sestavy

Domácí: Sorokin (Varlamov) – Pelech, Dobson, Romanov, Pulock, Bolduc, S. Aho I – Barzal, Horvat, Holmström – Engvall, Nelson (A), Palmieri – Lee (C), Pageau, Fasching – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck (A).

Hosté: Schmid (Vaněček) – Hamilton, Siegenthaler, Marino, Bahl, L. Hughes, B. Smith – Meier, J. Hughes (A), Toffoli – Bratt, Hischier (C), Palát (A) – Holtz, M. McLeod, Mercer – Bastian, Lazar, Tierney.

Rozhodčí

Rooney, Schrader – Flemington, Hughes

Stadion

UBS Arena, New York

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud