1. listopadu 2023 • 22:00

Dostál předčil Vejmelku. Ducks mají pátou výhru v řadě, Gudas asistoval

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lukáš Dostál předčil v NHL v českém brankářském souboji Karla Vejmelku a dovedl Anaheim 32 zákroky k výhře 4:3 v prodloužení nad Arizonou. Gólman poražených kryl 25 střel, třikrát jej překonal hrdina zápasu Troy Terry (3+1). Výhru kalifornského klubu podpořil jednou asistencí Radko Gudas.



Daniel Vladař plnil roli náhradního gólmana Calgary, které podlehlo Dallasu 3:4 a připsalo si šestou prohru v řadě. Na straně vítězů scházel Radek Faksa kvůli zranění v horní části těla. Jakub Vrána, který se na konci října dvakrát nevešel do sestavy, nastoupil za St. Louis v Coloradu, ale neodvrátil prohru 1:4.

Anaheim vedl v desáté minutě 2:0 brankami Terryho v přesilových hrách. Americký útočník se prosadil střelou z pravého kruhu a z dorážky. Arizona ale třemi trefami otočila skóre. Ještě v úvodní třetině vyrovnala, když vydařenou souhru zakončil z blízka Lawson Crouse a z úniku vyzrál Logan Cooley na Dostála.

Obrat dokonal ve 35. minutě Crouse, který na hranici brankoviště zpracoval přihrávku, puk si posunul na bekhend a přehodil levý beton Dostála. Crouse těsně před svým druhou trefou v zápase sváděl souboj s Gudasem a poslal jej na led. Český obránce po gólu vyčítavě pohlédl na rozhodčího.

Gudas ale v úvodu třetí třetiny vybojoval přesilovou hru, když udržel chladnou hlavu a nenechal se vyprokovat od Jacka McBaina k bitce. Anaheim početní převahu nevyužil, ale zhruba za minutu po jejím vypršení tečoval Leo Carlsson za záda Vejmelky střelu Terryho. Gudas si připsal u gólu druhou asistenci.

V prodloužení zkompletoval hattrick Terry z přečíslení dva na jednoho a zařídil Anaheimu bonusový bod. Dostál tak vychytal pátou výhru z šesti utkání v sezoně a má úspěšnost zásahů 92 procent. Jedinou porážku si připsal před dvěma týdny právě v utkání s Arizonou.

Góly

Domácí: 03:46. Terry, 09:35. Terry, 44:01. Carlsson, 63:27. Terry

Hosté: 11:41. Crouse, 14:51. L. Cooley, 34:08. Crouse

Sestavy

Domácí: Dostál (Stalock) – LaCombe, Fowler, Ljubuškin, Mintjukov, Gudas, Vaakanainen – Terry, Carlsson, Zegras – Groulx, McTavish, Vatrano – Silfverberg, Henrique, Max Jones – Leason, Carrick, R. Johnston.

Hosté: Vejmelka (Ingram) – Durzi, Moser, Dumba, Välimäki, Dermott, Stecher – Schmaltz, Hayton, Keller – Crouse, Bjugstad, Maccelli – Boyd, L. Cooley, Carcone – Kerfoot, McBain, O'Brien.

Rozhodčí

Dunning, Pollock – Fournier, MacPherson

Stadion

Honda Center, Anaheim

Návštěva

14 894 diváků

Góly

Domácí: 08:53. Colton, 13:19. Rantanen, 41:41. Lehkonen, 47:59. Byram

Hosté: 37:49. Thomas

Sestavy

Domácí: Prosvetov (Georgijev) – Makar (A), Toews, Girard, Byram, Manson, J. Johnson, MacDermid – Rantanen (A), MacKinnon (A), Lehkonen – Ničuškin, R. Johansen, Tufte – L. O'Connor, Colton, Wood – F. Olofsson, Cogliano.

Hosté: Binnington (Hofer) – Parayko (A), Scandella, Faulk, Krug, Tucker, Leddy – Kapanen, Thomas (A), Bučněvič – Kyrou, B. Schenn (C), Saad – Neighbours, Hayes, Vrána – Blais, Sundqvist, Toropčenko.

Rozhodčí

Chmielewski, Lee – Gawryletz, Kovachik

Stadion

Ball Arena, Denver

Návštěva

18 091 diváků

Góly

Domácí: 05:28. Zary, 21:57. Mangiapane, 42:20. Weegar

Hosté: 19:08. Benn, 24:35. J. Robertson, 30:07. Dadonov, 39:49. Marchment

Sestavy

Domácí: Markström (Vladař) – R. Andersson, Weegar, C. Tanev (A), Hanifin, Oesterle, Gilbert – Mangiapane, E. Lindholm, Huberdeau (A) – Coleman, Backlund (C), Dr. Hunt – Zary, Kadri, Šarangovič – Duehr, Coronato, Greer.

Hosté: Oettinger (Wedgewood) – Heiskanen, R. Suter (A), Hakanpää, Harley, Lundkvist, Lindell – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Dadonov, W. Johnston, Benn (C) – Seguin (A), Duchene, Marchment – Cr. Smith, Steel, Dellandrea.

Rozhodčí

Hanson, Pochmara – Smith, Alphonso

Stadion

Scotiabank Saddledome, Calgary

Návštěva

16 786 diváků

Góly

Domácí: 00:55. Farabee, 16:17. Atkinson

Hosté: 03:38. Mittelstadt, 10:00. Biro, 43:03. Power, 53:28. T. Thompson, 56:54. Biro

Sestavy

Domácí: Hart (10. Ersson) – York, Sanheim, Zamula, Se. Walker, Seeler, Belpedio – Tippett, Couturier, Atkinson – Konecny, Frost, Foerster – Farabee, N. Cates, Brink – Deslauriers, Laughton, Hathaway.

Hosté: Luukkonen (Levi) – Dahlin, Samuelsson, Power, Jokiharju, Bryson, E. Johnson – Greenway, T. Thompson, Biro – J. Skinner, Mittelstadt, Peterka – Jost, Cozens, Tuch – Girgensons, Krebs, Okposo.

Rozhodčí

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud