5. listopadu 2023 • 09:00

Pastrňák prohru neodvrátil, Jiříček bodoval. Úspěch slavili čeští brankáři

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gól a přihrávka nejproduktivnějšího českého hráče v NHL Davida Pastrňáka ani asistence Pavla Zachy neodvrátily prohru Bostonu s Detroitem 4:5. Jedenáctou asistenci v sezoně vymyslel Filip Hronek, jehož Vancouver porazil Dallas 2:0. David Jiříček se podílel na jediné brance Columbusu při prohře 1:2 s Washingtonem a Martin Nečas připravil vítěznou branku Caroliny v zápase s NY Islanders. San Jose podruhé za sebou inkasovalo deset branek a podlehlo Pittsburghu 2:10. Pod obě trefy Sharks se podepsal Tomáš Hertl. Výhry brali brankáři Petr Mrázek a Daniel Vladař.



Boston v Detroitu vedl po deseti minutách 2:0, nakonec ale poprvé v sezoně nebodoval. Úvodní branku Bruins pro Jamese van Riemsdyka připravila česká dvojice Zacha, Pastrňák. První jmenovaný vyhrál buly v útočném pásmu, druhý vystřelil a po velmi nejistém zásahu gólmana Villeho Hussa se puk vykutálel před amerického útočníka, který bez problémů trefil odkrytou branku.

V polovině desáté minuty zvýšil vedení Bruins devatenáctiletý centr Matthew Poitras, domácí ale ještě do přestávky snížili. Ve druhé části se prosadily oba týmy a Bruins do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili s jednobrankovým náskokem. Úsek mezi 47. a 51. minutou však zlomil zápas na stranu domácích.

David Pastrňák sice proti Detroitu skóroval, prohře Bostonu ale nezabránil
Video se připravuje ...

Red Wings během čtyř minut nasázeli tři branky a otočili skóre z 2:3 na 5:3. V čase 54:14 Pastrňák dostal spoustu času v přesilové hře a svou devátou přesnou trefou v ročníku zdramatizoval závěr zápasu. Vyrovnat už Boston nedokázal a v jedenáctém zápase sezony poprvé vyšel bodově naprázdno. Detroit vyhrál posedmé v ročníku a posunul se na třetí místo Východní konference. Bruins zůstávají v čele.

Obránce Hronek bodoval v šestém zápase v řadě a s 11 asistencemi patří mezi nejlepší nahrávače ligy. Více gólových přihrávek v dosavadním průběhu ročníku nasbíralo jen pět hráčů.

V zápase proti Dallasu Hronek vymyslel trefu na 2:0. Od modré čáry si vybruslil do střelecké pozice mezi kruhy a skrytou nahrávkou skvěle našel Eliase Petterssona, jenž uklidil puk do odkryté části branky. Švédský útočník bodoval podvacáté v sezoně a na čele produktivity se dotáhl na Jacka Hughese z New Jersey.

„Kdyby Filip nenaznačil, že bude zakončovat a nevyzval mě ke střele, žádný gól bych nedal. Viděl jsem, že se kouká mým směrem, tak jsem doufal, že mě zkusí najít. Udělal to a pro mě z toho byl snadný gól. Byla to od něj prostě skvělá přihrávka,“ chválil českého beka Pettersson.

Vancouver díky 27 zákrokům a druhé nule Thatchera Demka v ročníku vyhrál potřetí za sebou a v tabulce Západní konference drží druhou příčku. Dallas je o dva body pozadu na čtvrtém místě.

Hrůzostrašný start do sezony hokejisté San Jose potvrdili i v domácím duelu s Pittsburghem. Sharks prohráli 2:10, jako čtvrtý tým v historii a první od roku 1965 inkasovali podruhé za sebou deset branek a po 11 zápasech mají jediný bod a děsivé skóre 12:55.

Z české trojice Hertl, Filip Zadina, Jan Rutta bodoval pouze Hertl, který připravil obě branky domácích a vylepšil svou sezonní bilanci na gól a šest nahrávek. Zápas i přes to zakončil se čtyřmi zápornými body ve statistice plus/minus. U čtyřech branek byl na ledě i obránce Rutta. Zadina zakončil zápas s bilancí -2, v sezoně se dostal již na 14 záporných bodů a je nejhorším hráčem celé ligy.

„Musíme se podívat do zrcadla a říct si pravdu. Jsme v situaci, v jaké jsme. Musíme se s tím popasovat a nechat to za sebou,“ řekl centr druhé formace San Jose Mikael Granlund.

Columbus v souboji týmů ze spodku Východní konference podlehl Washingtonu těsně 1:2. Blue Jackets k výhře nepomohl ani třetí bod obránce Jiříčka v NHL. Výhru Washingtonu vystřelili Tom Wilson a Sonny Milano.

Martin Nečas asistoval u vítězné branky Sebastiana Aha a svým desátým bodem v sezoně pomohl Carolině k výhře nad NY Islanders 4:3 v prodloužení. Hurricanes vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů a v tabulce Východní konference jsou čtvrtí. Islanders drží šestou příčku.

Chicago zásluhou skvělého výkonu Petra Mrázka porazilo Floridu 5:2. Český gólman se blýskl 38 zákroky a výrazně tak pomohl k čtvrté výhře Blackhawks v ročníku. Třemi body se pod vítězství podepsal švýcarský útočník Philipp Kurashev. Connor Bedard se prosadil ve třetím zápase za sebou a ve své premiérové sezoně je zatím na pěti gólech.

„Po vysoké prohře s Arizonou je to pro nás velká vzpruha. Hlavně v první třetině jsme ukázali, že umíme hrát skvělý hokej. V týdnu jsme na trénincích odvedli spoustu práce a dnes se to ukázalo,“ chválil týmový výkon Mrázek.

K výhře pomohl také Daniel Vladař, jehož Calgary zdolalo Seattle 6:3. Pražský rodák zlikvidoval 17 pokusů Kraken a ve svém třetím startu v sezoně se podruhé radoval ze zisku dvou bodů.

Góly

Domácí: 09:57. Nurse, 25:08. Bouchard

Hosté: 10:22. F. Forsberg, 20:23. O'Reilly, 23:24. O'Reilly, 35:14. Novak, 48:22. O'Reilly

Sestavy

Domácí: Campbell (S. Skinner) – Nurse, Ceci, Ekholm, Bouchard, Kulak, Desharnais – Hyman, McDavid, Draisaitl – Kane, Nugent-Hopkins, Gagner – Holloway, R. McLeod, Foegele – Lavoie, Ryan.

Hosté: Lankinen (Saros) – Josi, Fabbro, A. Carrier, Lauzon, Barrie, Del Gaizo – F. Forsberg, O'Reilly, Nyquist – Sherwood, Novak, Evangelista – Foudy, Sissons, Trenin – Co. Smith, Pärssinen, Fagemo.

Rozhodčí

Sutherland, Pochmara – Alphonso, Gawryletz

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Návštěva

18 354 diváků

Góly

Domácí: 05:31. Moser, 25:49. O'Brien, 34:47. Crouse

Hosté: 27:31. Niederreiter, 30:05. Dillon, 37:01. Niederreiter, 43:23. Dillon, 47:16. Niederreiter

Sestavy

Domácí: Vejmelka (Ingram) – Moser, Durzi, Dermott, Dumba, Välimäki, Stecher – Keller (A), Hayton, Schmaltz (A) – Maccelli, Bjugstad, Crouse (A) – Carcone, L. Cooley, Boyd – O'Brien, McBain, Kerfoot.

Hosté: Hellebuyck (Brossoit) – Morrissey (A), DeMelo, Dillon, Pionk, Samberg, Schmidt – Connor, Scheifele (A), Iafallo – Perfetti, Naměstnikov, Ehlers – Niederreiter, Lowry (C), Appleton – M. Barron, Kupari, D. Gustafsson.

Rozhodčí

MacDougall, Blandina – Cormier, Galloway

Stadion

Mullet Arena, Tempe

Návštěva

4600 diváků

Góly

Domácí: 16:20. Raymond, 29:59. Walman, 46:50. Larkin, 48:56. Perron, 50:34. Copp

Hosté: 05:21. J. van Riemsdyk, 09:28. Poitras, 33:41. Coyle, 54:11. Pastrňák

Sestavy

Domácí: Husso (Reimer) – Walman, Seider, Määttä, Gostisbehere, Chiarot (A), Holl, Petry – DeBrincat, Larkin (C), Raymond – Copp, Compher, Veleno – Perron (A), Rasmussen, Sprong – Kostin, Czarnik.

Hosté: Ullmark (Swayman) – H. Lindholm (A), Shattenkirk, Lohrei, Carlo, Wotherspoon, Mitchell – J. van Riemsdyk, Zacha, Pastrňák (A) – Marchand (C), Coyle, DeBrusk – Frederic, Poitras, Geekie – Beecher, Steen, Heinen.

Rozhodčí

Rank, Markovic – Murray, Berg

Stadion

Little Caesars Arena, Detroit

Návštěva

18676 diváků

Góly

Domácí: 01:22. Kyrou, 16:38. Thomas, 33:03. Saad, 42:50. Toropčenko, 45:53. B. Schenn, 56:00. Kapanen

Hosté: 04:01. Slafkovský, 34:48. Gallagher, 58:32. Suzuki

Sestavy

Domácí: Hofer (Binnington) – Parayko, Leddy, Faulk (A), Krug, Scandella, Tucker – Kapanen, Thomas (A), Bučněvič – Kyrou, B. Schenn (C), Saad – Vrána, Hayes, Toropčenko – Neighbours, Sundqvist, Blais.

Hosté: Montembeault (Allen) – Kovacevic, Matheson (A), J. Barron, Guhle, Harris, Xhekaj – J. Anderson, Suzuki (C), Caufield – Newhook, Dvorak, Slafkovský – Gallagher (A), Monahan, Pearson – Armia, Evans, Pezzetta.

Rozhodčí

O'Rourke, Kea – Fournier, Toomey

Stadion

Enterprise Center, St. Louis

Góly

Domácí: 12:21. Wilson, 17:21. Milano

Hosté: 21:38. Voronkov

Sestavy

Domácí: C. Lindgren (Kuemper) – Carlson (A), Fehérváry, Sandin, T. van Riemsdyk, Alexejev, Jensen – Ovečkin (C), D. Strome, Wilson – Milano, Kuzněcov, Oshie (A) – Mantha, McMichael, Protas – M. Phillips, Lapierre, Malenstyn.

Hosté: Merzlikins (S. Martin) – Werenski (A), Severson, Jiříček, Provorov, Gudbranson (A), Bean – J. Gaudreau, Jenner (C), Roslovic – Voronkov, Fantilli, Marčenko – Činachov, Sillinger, Bemström – Texier, Kuraly (A), Danforth.

Rozhodčí

Luxmore, Kozari — Jackson, Shewchyk

Stadion

Capital One Arena, Washington

Góly

Domácí: 12:58. B. Tkachuk, 41:17. Giroux, 51:08. B. Tkachuk, 52:14. Batherson

Hosté: 17:05. Hedman, 20:32. Point, 24:57. Eyssimont, 38:19. Point, 49:38. Point, 51:25. Kučerov

Sestavy

Domácí: Korpisalo (25. A. Forsberg) – Sanderson, Hamonic, Chychrun, Bernard-Docker, Kleven, Matinpalo – B. Tkachuk, Stützle, M. Joseph – Kubalík, Norris, Tarasenko – Batherson, Giroux, Kelly – Chartier, MacEwen, Järventie.

Hosté: J. Johansson (Tomkins) – Hedman, Černák, Sergačjov, D. Raddysh, de Haan, Bogosian – Barré-Boulet, Cirelli, Kučerov – Eyssimont, Point, Hagel – Stamkos, Paul, Sheary – Jeannot, Glendening, Watson.

Rozhodčí

Furlatt, Nicholson – McNamara, Barton

Stadion

Canadian Tire Centre, Ottawa

Návštěva

17 387 diváků

Góly

Domácí: 12:05. Marner, 31:22. Matthews, 40:18. Matthews, 47:26. Matthews

Hosté: 16:13. Peterka, 26:28. T. Thompson, 31:56. J. Skinner, 43:11. Greenway, 52:45. Tuch, 58:54. Tuch

Sestavy

Domácí: Woll (Samsonov) – Brodie, Rielly (A), Klingberg, Giordano, Lajoie, Lagesson – Marner, Matthews (A), Järnkrok – Nylander, Tavares (C), Bertuzzi – Domi, Kämpf, Knies – Reaves, Holmberg, Gregor.

Hosté: Levi (Luukkonen) – Jokiharju, Dahlin (A), Clifton, Power, E. Johnson, Bryson, Johnson – Tuch, T. Thompson, J. Skinner – V. Olofsson, Mittelstadt, Peterka – Jost, Greenway, Okposo (C) – Krebs, Girgensons (A).

Rozhodčí

Hebert, Lambert – Deschamps, Baker

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

Návštěva

18,902 diváků

Góly

Domácí: 17:40. Dobson, 24:11. Holmström, 27:46. Barzal

Hosté: 28:18. Chatfield, 52:19. Orlov, 55:26. Kotkaniemi, 61:14. S. Aho II

Sestavy

Domácí: Sorokin (Varlamov) – Pulock, Romanov, Dobson, S. Aho I, Mayfield, Bolduc – Barzal, Horvat, Lee (C) – Palmieri, Nelson (A), Engvall – Fasching, Pageau, Holmström – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

Hosté: Raanta (Andersen) – Burns, Slavin (A), Chatfield, Skjei, DeAngelo, Orlov – Jarvis, S. Aho II, Svečnikov – Nečas, Kotkaniemi, Teräväinen – Fast, J. Staal (C), Martinook (A) – Noesen, Drury, Lemieux.

Rozhodčí

StLaurent, McCauley – Tobias, Suchánek.

Stadion

UBS Arena, New York

Návštěva

17 255. diváků

Góly

Domácí:

Hosté: 14:32. Kempe, 14:50. Kopitar, 36:01. Kaliyev, 39:44. Moore, 46:32. Lizotte

Sestavy

Domácí: Petersen (Ersson) – Sanheim, York, Se. Walker, Seeler, Belpedio, Zamula – Atkinson, N. Cates, Tippett – Brink, Laughton (A), Farabee – Foerster, Frost, Konecny – Hathaway, Poehling, Deslauriers.

Hosté: Talbot (Copley) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Gavrikov, Spence, Englund – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Laferriere, Dubois, Fiala – Kaliyev, Danault (A), Moore – Lewis, Lizotte, Grundström.

Rozhodčí

McIsaac, Schlenker – Hughes, O´Quinn

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Góly

Domácí: 25:57. Hartman, 26:26. Eriksson Ek, 41:41. Zuccarello, 45:20. Rossi, . Boldy

Hosté: 03:36. Vesey, 05:52. Panarin, 06:53. E. Gustafsson, 46:40. Kreider

Sestavy

Domácí: Gustavsson (7. M. Fleury) – Brodin, Faber, Middleton, Mermis, Da. Hunt, Addison – Kaprizov, Rossi, Boldy – M. Johansson, Hartman, Zuccarello – M. Foligno, Eriksson Ek, Maroon – Duhaime, Dewar, Lettieri.

Hosté: Quick (Domingue) – K. Miller, Trouba, E. Gustafsson, R. Lindgren, Z. Jones, Schneider – Kreider, Zibanejad, Kakko – Panarin, Trocheck, Lafreniere – Cuylle, Brodzinski, Wheeler – Pitlick, Bonino, Vesey.

Rozhodčí

Stadion

Xcel Energy Center, St. Paul

Góly

Domácí: 06:25. N. Foligno, 09:11. Zajcev, 12:39. Hall, 25:29. Bedard, 59:51. Kurashev

Hosté: 46:33. Ekman-Larsson, 52:29. M. Tkachuk

Sestavy

Domácí: Mrázek (Söderblom) – S. Jones (A), Korchinski, Murphy (A), Tinordi, Zajcev, Kaiser – Kurashev, Bedard, N. Foligno – T. Raddysh, Athanasiou, Reichel – T. Johnson, Dickinson, Hall – Perry (A), Entwistle, Donato.

Hosté: Stolarz (Bobrovskij) – Forsling, Ekman-Larsson, Mikkola, Kulikov, Mahura, Balinskis – Rodrigues, Barkov (C), Reinhart (A) – Verhaeghe, Lundell, M. Tkachuk (A) – Luostarinen, Stenlund, Cousins – Lomberg, Lorentz, Lockwood.

Rozhodčí

South, Brenk – Gawryletz, Murray

Stadion

United Center, Chicago

Návštěva

18 666 diváků

Góly

Domácí: 28:34. Duclair, 49:20. MacDonald

Hosté: 01:30. R. Smith, 12:55. R. Smith, 23:21. Guentzel, 24:26. Hinostroza, 29:12. Malkin, 29:27. Letang, 31:53. Nieto, 40:49. Rust, 51:02. Malkin, 52:10. Guentzel

Sestavy

Domácí: Blackwood (30. Chrona) – Burroughs, Ferraro (A), Rutta, Ochoťuk, Knyžov, M. Vlasic – Duclair, Hertl (A), Hoffman – Zetterlund, Granlund, Eklund – Kunin, Sturm, Zadina – MacDonald, Carpenter, G. Smith.

Hosté: Jarry (Hellberg) – Letang (A), Graves, E. Karlsson, M. Pettersson, Shea, P. Joseph – Rust, Crosby (C), Guentzel – Rakell, Malkin (A), R. Smith – Zohorna, Eller, D. O'Connor – Hinostroza, Acciari, Nieto.

Rozhodčí

Syvret, Rehman – Gibbons, Kelly

Stadion

SAP Center, San Jose

Návštěva

17 435 diváků

Góly

Domácí: 24:23. P. Suter, 35:54. E. Pettersson

Hosté:

Sestavy

Domácí: Demko (DeSmith) – Q. Hughes, Hronek, Soucy, Myers, Cole, Friedman – Michejev, E. Pettersson, Kuzmenko – J. Miller, Boeser, Di Giuseppe – Joshua, P. Suter, Garland – Höglander, Beauvillier, Lafferty.

Hosté: Oettinger (Wedgewood) – Heiskanen, R. Suter, Lindell, Lundkvist, Harley, Hakanpää – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Benn, W. Johnston, Dadonov – Marchment, Duchene, Seguin – Steel, Cr. Smith, Dellandrea.

Rozhodčí

Beach, Skilliter – Knorr, Nansen

Stadion

Rogers Arena, Vancouver

Góly

Domácí: 09:56. Bjorkstrand, 16:22. Tolvanen, 58:29. Schwartz

Hosté: 14:00. Pospíšil, 39:00. Hanifin, 41:31. Šarangovič, 44:00. Backlund, 59:12. Backlund, 59:39. R. Andersson

Sestavy

Domácí: Grubauer (Daccord) – Dunn, Larsson (A), Oleksiak, Borgen, Dumoulin, Schultz – Kartye, Beniers, Bjorkstrand – Schwartz, Wennberg, Eberle (A) – Tolvanen, Gourde, McCann – Shore, Bellemare, Yamamoto.

Hosté: Vladař (Markström) – Weegar, R. Andersson (A), Hanifin, C. Tanev, Zadorov, DeSimone – Huberdeau (A), E. Lindholm, Mangiapane – Zary, Kadri, Šarangovič – Pospíšil, Backlund (C), Coleman – Greer, Dubé, Duehr.

Rozhodčí

Hanson, Pollock – Mills, Hunt

Stadion

Climate Pledge Arena, Seattle

Návštěva

17151 diváků

Góly

Domácí: 16:50. Stone, 29:35. Eichel, 32:57. W. Carrier, 33:49. Eichel, 43:22. Stone, 49:13. W. Karlsson, 54:43. W. Karlsson

Hosté:

Sestavy

Domácí: Hill (L. Thompson) – Martinez, Pietrangelo, McNabb, Theodore, Hutton, Pachal – Cotter, Stephenson, Stone – Barbašev, Eichel, Marchessault – Dorofejev, W. Karlsson, Amadio – W. Carrier, Howden, Kolesar.

Hosté: Georgijev (Prosvetov) – Toews, Makar, Girard, Byram, J. Johnson, Manson – Lehkonen, MacKinnon, Rantanen – Drouin, R. Johansen, Ničuškin – Wood, Colton, L. O'Connor – Cogliano, F. Olofsson, Tatar.

Rozhodčí

Hebert, Schrader – MacPherson, Brisebois

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

18 512 diváků

Kanadské bodování
Hráč Tým G A KB Z +/- TM S
1. Nikita Kučerov 43 98 141 79 10 22 302
2. Nathan MacKinnon 52 86 138 81 34 42 407
3. Connor McDavid 31 99 130 74 33 30 260
4. Artěmij Panarin 49 70 119 81 16 24 297
5. David Pastrňák 47 62 109 80 23 47 372
6. Auston Matthews 69 38 107 79 35 8 356
7. Leon Draisaitl 41 63 104 79 25 76 215
8. Mikko Rantanen 41 62 103 79 18 50 268
9. J.T. Miller 36 66 102 80 31 58 186
10. William Nylander 40 57 97 80 6 24 311

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud