27. února 2024 • 09:35

Pastrňák zařídil bod Bostonu v Seattlu a překonal milník, Zacha asistoval

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

David Pastrňák se na ledě Seattlu podepsal pod všechny branky Bostonu, v závěrečném rozstřelu ale ztroskotal na gólmanovi Philippu Grubauerovi a neodvrátil prohru Bruins 3:4 po samostatných nájezdech. Jednu trefu hostů připravil také Pavel Zacha. David Rittich v Edmontonu inkasoval čtyřikrát při prohře Los Angeles 2:4.



Pastrňák v šesté minutě ujel obraně Seattlu a střelou nad lapačku poslal Boston do vedení. Druhý gól dal havířovský rodák po Zachově nahrávce v závěru druhé třetiny z hranice brankoviště a Bruins opět odskočili (2:1). Seattle ve třetím dějství zásluhou Vince Dunna a Olivera Bjorkstranda vývoj otočil, v závěru ale neuhlídal jedinou přesilovou hru Bostonu v utkání.

Tři minuty před koncem základní hrací doby byl Pastrňák blízko druhému hattricku v sezoně. Vyrovnávací branku na 3:3 rozhodčí nejprve přiznali jemu, pak ale našli teč Charlieho Coylea a český kanonýr tak zakončil zápas s bilancí 2+1.

Pastrňák si v sezoně NHL polepšil na 38 branek a mezi střelci se dělí o třetí místo s Nikitou Kučerovem a Zachem Hymanem. V pořadí produktivity je čtvrtý. V pondělí navíc jako čtvrtý nejrychlejší hráč v klubové historii Bostonu překonal sedmisetbodovou hranici, a to při 652. startu v NHL.

V historickém pořadí českých hokejistů Pastrňákovi se 702 body patří 12. místo. Na jedenáctého Roberta Langa ztrácí bod a do elitní desítky, kterou uzavírají Martin Straka s Petrem Nedvědem, mu chybí 15 bodů. Pokud ve zbytku sezony udrží nastavené tempo, překoná i osmého Petra Sýkoru, jenž v základní části NHL nastřádal 721 bodů.

V závěrečných nájezdech mohl Pastrňák skórovat znovu, ve třetí sérii ale střelou zápěstím nevyzrál na Grubauera a Boston tak prohrál potřetí za sebou. Bruins přesto natáhli bodovou sérii na šest duelů.

„Je to zklamání. Kdybychom zápasy, jako byl ten dnešní, zvládali lépe, mohli jsme mít za sebou mnohem lepší trip. Blíží se play off, kde je potřeba takové zápasy zvládat. Musíme se zlepšit,“ řekl kapitán Bruins Brad Marchand, jenž měl ve třetí třetině po Pastrňákově nahrávce na hokejce vedoucí gól na 3:2.

Rittich v brance Los Angeles naskočil potřetí v řadě, utkání na ledě Edmontonu se mu ale nevydařilo. Z 31 střel inkasoval čtyřikrát a měl úspěšnost zákroků 87 procent. Edmonton vyhrál po třech prohrách a v tabulce Západní konference odskočil Kings na rozdíl dvou bodů.

Rozhodující branku vstřelil v úvodu třetí třetiny od modré čáry Evan Bouchard. Nejproduktivnější bek Edmontonu se prosadil popatnácté v sezoně a společně s MacKenziem Weegarem je nejlépe střílejícím obráncem v NHL.

Výrazný podíl na výhře kanadského celku měl brankář Stuart Skinner, jenž zlikvidoval 38 střel. „Odchytal neuvěřitelný zápas. Byl skvělý. Když chytá v takovém rozpoložení, je těžké mu dát gól,“ chválil pětadvacetiletého brankáře Bouchard.

Washington přestřílel Ottawu 6:3 a posunul se na deváté místo tabulky Východní konference. Na osmou příčku zajišťující play off ztrácejí Capitals po čtvrté výhře z posledních pěti zápasů už jen čtyři body. Výhru řídil gólem a dvěma nahrávkami Alexej Protas.

Výsledkové trápení Dallasu pokračuje. Stars podlehli NY Islanders 2:3 v prodloužení a ztratili pátý z posledních šesti zápasů. O výhře rozhodl v čase 62:54 Bo Horvat. Dallas i přes ztrátu zůstal desátý v Západní konferenci, Islanders jsou na východě jedenáctí.

Góly

Domácí: 24:45. Eberle, 45:29. Dunn, 54:31. Bjorkstrand, . Yamamoto

Hosté: 05:53. Pastrňák, 37:13. Pastrňák, 57:08. Coyle

Sestavy

Domácí: Grubauer (Daccord) – Dunn, Larsson, Oleksiak, Borgen, Dumoulin, Schultz – McCann, Beniers, Eberle – Schwartz, Wennberg, Bjorkstrand – Tolvanen, Gourde, Burakovsky – Tatar, Yamamoto, B. Tanev.

Hosté: Ullmark (Swayman) – Grzelcyk, McAvoy, Lohrei, Carlo, Shattenkirk, Wotherspoon – Marchand, Coyle, Richard – DeBrusk, Zacha, Pastrňák – Heinen, Geekie, Frederic – J. van Riemsdyk, J. Boqvist, Brazeau.

Rozhodčí

Stadion

Climate Pledge Arena, Seattle

Góly

Domácí: 06:30. Protas, 08:30. Carlson, 18:33. Pacioretty, 18:47. Malenstyn, 21:58. Lapierre, 30:55. Lapierre

Hosté: 10:12. Batherson, 12:41. Pinto, 21:27. B. Tkachuk

Sestavy

Domácí: Kuemper (C. Lindgren) – Sandin, Carlson, Alexejev, T. van Riemsdyk, Edmundson, Bear – Ovečkin, D. Strome, Wilson – Protas, McMichael, Mantha – Pacioretty, Sgarbossa, P. Dubé – Malenstyn, Lapierre, Aube-Kubel.

Hosté: A. Forsberg (21. Korpisalo) – Sanderson, Bernard-Docker, Chabot, Brännström, Chychrun, Hamonic – B. Tkachuk, Pinto, Tarasenko – M. Joseph, Stützle, Giroux – Greig, Norris, Batherson – Kubalík, Kastelic, Kelly.

Rozhodčí

Dunning, McIsaac – Tobias, Smith

Stadion

Capital One Arena, Washington

Návštěva

17 296 diváků

Góly

Domácí: 19:36. Hyman, 35:56. Draisaitl, 41:25. Bouchard, 56:31. Nugent-Hopkins

Hosté: 06:45. Moore, 27:34. Laferriere

Sestavy

Domácí: S. Skinner (Pickard) – Bouchard, Ekholm, Ceci, Nurse (A), Desharnais, Kulak – Hyman, McDavid (C), Draisaitl – Janmark, Nugent-Hopkins (A), E. Kane – Perry, R. McLeod, Foegele – C. Brown, Ryan, Holloway.

Hosté: Rittich (Talbot) – Doughty (A), Gavrikov, M. Roy, Moverare, Spence, Englund – Kempe, Kopitar (C), Laferriere – Moore, Danault (A), Fiala – Kaliyev, Dubois, Byfield – Lewis, Lizotte, Anderson-Dolan.

Rozhodčí

Skilliter, Nicholson – Nansen, Barton

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Návštěva

18 347 diváků

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud