7. října 2008 • 15:45

Za rok možná Devils

TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už je to oficiální. Brzy opět začnou jednání mezi Českou sportovní a NHL. Snaha českých zástupců je jednoznačná, přivést do Prahy opět zápasy nejslavnější hokejové ligy světa. Možná už hned za rok.



Včera to oznámili zástupci společnosti. Ve hře jsou opět zajímavé týmy. Například Eliášovi Devils z New Jersey.

Optimismus českých pořadatelů podpořil závěr z víkendových utkání mezi Rangers a Tampou Bay v O2 Areně. Akce se povedla. Pochvalovali si ji zástupci NHL i čeští pořadatelé. Ba co více, padaly přívlastky jako „excelentní“.

„Koncem října zahájíme oficiální rozhovory o možnosti pořádání NHL v Praze i v příští sezoně. Uděláme všechno proto, aby se u nás NHL konala znovu,“ mohl proto prohlásit Miroslav Černošek, majitel České sportovní. „Dávám tomu více než padesátiprocentní šanci. Možná osmdesátiprocentní. Vidím to opravdu velice reálně.“

NHL V PRAZE V ČÍSLECH
550 000 - tolik dospělých diváků sledovalo sobotní zápas na TV Nova
33 085 - tolik diváků dohromady zhlédlo oba zápasy přímo v hale
34 - do tolika zemí putoval televizní přenos
202 - akreditovaných novinářů
700 - prodaných dresů
1000 - prodaných čepic
7000 - prodaných puků s logy klubů
1500 - tolik litrů neperlivé vody vypili hráči
27 000 - tolik „čtvrtinek“ Staropramenu vypili lidé v O2 Areně
7734 - prodaných porcí jídla
8000 - tolik kilogramů jídla se snědlo v klubovém patře
25 000 - dezertů se snědlo v klubovém patře
Proč by ne. Vždyť Praha nadchla i Garyho Bettmana, nejvyššího představitele ligy. Ten v Česku dokola opakoval, jak jej místní hokejové prostředí zaujalo.
A nebránil by se prý ani pravidelným podnikům.

Na obědě se zástupci České sportovní pak přímo řekl, že on sám by se chtěl NHL do Prahy napřesrok vrátit. „Vyjádřil se dokonce ve smyslu, že Praha je tou správnou destinací. Určitě prý budeme minimálně mezi kandidáty na start soutěže pro příští rok,“ uvedl Černošek.

„NHL ocenila obrovskou pozornost, která byla zápasům věnována. Všimli si, že hokejové zprávy byly na titulních stranách novin,“ dodal ředitel agentury Vladimír Šafařík.

Pravdou je, že Bettman takhle nadšeně rozhodně nemluvil o Londýnu, kde se loni odehrály premiérové zápasy mezi Anaheimem a Los Angeles.
Snaha NHL prezentovat se v Evropě ale nabírá na obrátkách a letošní start v Praze a švédském Stockholmu, kde se utkaly Ottawa s Pittsburghem, ukázal, jak vděčným trhem jsou hokejové země. Příští podzim už na starém kontinentě může začít sezonu hned šest až osm týmů. Zájem je z obou stran.

Čeští zástupci se do zámoří vydají v nejbližších dnech. Vyúčtovat letošní podnik a začít tvořit základy pro ten další.

„Za měsíc můžeme mít daleko konkrétnější informace,“ potvrdil Šafařík.
Jak by mohly takové konkrétnější informace vypadat? Například mohou být oficiálně zmíněna jména týmů, které by navázaly na vystoupení Rangers s Lightning.

Co třeba lákavé menu: Eliášovi Devils proti Penguins s Crosbym a Malkinem? Není to nereálná představa, o těchto klubech se v zákulisí mluví. Stejně tak jsou zmiňováni newyorští Islanders.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud