Jakub Hlaváč
14. října 2008 • 10:00

Malík posílí Tampu

TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Marek Malík by měl již tento týden posílit Tampu Bay. Akorát zatím není jasné, zda přijde jen na zkoušku, nebo zda rovnou podepíše roční kontrakt na 1 milion dolarů.



Uplynulé tři roky strávil ostravský rodák na Manhattanu, kde nastupoval v Madison Square Garden k domácím zápasům Rangers. Jenže minulá sezona byla pro mohutného zadáka zlým snem. Nejprve přišlo zranění a poté konflikt s trenérem Tomem Renneym. Navíc třiatřicetiletému veteránovi končila smlouva.

V konečném součtu to znamenalo, že Malík odehrál pouhých dvaačtyřicet zápasů a v létě na jeho dveře mnoho zájemců nezaklepalo. Tréninkové dávky polykal sám nebo s extraligovým mužstvem Vítkovic.

Do karet mu nyní nahrál nevydařený start Tampy Bay do nového ročníku NHL. Lightning prohráli nejprve dvě pražská utkání právě s Rangers a ani na domácím hřišti se jim nevedlo o mnoho lépe. S Carolinou uhráli bod za prohru v prodloužení, když v poslední třetině ztratili dvougólové vedení.

V těchto třech duelech museli brankáři Tampy čelit 128 střelám soupeře. Pro zadní řady týmu to není vůbec lichotivá vizitka.

Kouč Barry Melrose je přesvědčen, že jeho svěřenci musí získat více jistoty s kotoučem na hokejce.

„Potřebujeme se zlepšit v rozehrávce. Obránci se nesmí bát podržet puk. Zatímco zkušení hokejisté jako Chris Pronger, nebo Niklas Lindström dokážou pod tlakem udělat jeden krok navíc a poslat útočníkům přímou přihrávku, naši hoši vyhodí puk po mantinelu. Takhle to dál nejde."

Malík by měl do kabiny, kde by se potkal s dalšími Čechy Prospalem, Vrbatou, Kočím a Krajíčem, přinést své zkušenosti, rozvahu a především důraz.

 

 

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud