23. prosince 2008 • 08:08

Kotalíkovy body k výhře nevedly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Gól a asistence českého útočníka Aleše Kotalíka nestačila Buffalu v pondělním utkání NHL k vítězství nad Pittsburghem.



Hokejisté Sabres v zápase vedli 2:0 a 3:2, přesto z domácího ledu nakonec odešli poražení 3:4 v prodloužení. Vítěznou branku dal Sidney Crosby, jenž skóroval poprvé po devíti zápasech. O regulérnosti trefy kanadského útočníka rozhodoval videorozhodčí, který dvě minuty zkoumal, zda nebyla dosažena vysokou holí.

"Bylo to těsné, ale nemyslím si, že to byla vysoká hůl. Moje hokejka byla natočena dolů. Pokud bych puk trefil trochu výše, pak by to hrozilo více," uvedl Crosby, který tímto gólem ukončil nejdelší gólový půst v NHL. S jeho verzí ale brankář Buffala Ryan Miller příliš nesouhlasil.

"Neměl jsem dobrý výhled, ale z mého úhlu pohledu mám pocit, že hokejka byla trochu vysoko. Doufejme, že v Torontu rozhodli správně," uvedl. Pod tři branky Pittsburghu se podepsal asistencemi ruský útočník Jevgenij Malkin, který zvýšil svůj náskok v čele kanadského bodování soutěže před Crosbym na 11 bodů.

Hokejisté Toronta potvrdili vzestup formy na ledě Atlanty, kterou porazili 6:2 a připsali si páté vítězství v posledních šesti zápasech. Úspěšný debut v NHL prožil brankář Justin Pogge, kterého Toronto před čtyřmi lety draftovalo jako devadesátého v pořadí.

"Před úvodním buly jsem byl nervózní. Ale jakmile se začalo hrát, tak už to bylo o něčem jiném," uvedl nadšeně Pogge, který chválil výkon svých spoluhráčů. "Jsem rád, že se jich drží střelecká forma. Dali více gólů, než jsem pustil. Viděl jsem dobře střely. A pokaždé, když mě (hráči Atlanty) překonali, dokázali jim taky několik dát," dodal dvaadvacetiletý gólman.

Toronto v zápase nepřipustilo žádné komplikace. První gól vstřelil už v úvodní minutě Ponikarovskij, který doplňuje v útoku Stajana s Antropovem a společně toto trio nasbíralo devět kanadských bodů. Asistencí podpořil jednoznačnou výhru Toronta i český obránce Pavel Kubina.

Český útočník Aleš Hemský dvěma přihrávkami v závěrečné třetině pomohl Edmontonu využít obě dvojnásobné početní výhody a rozhodnout zápas s Phoenixem. Oilers sice do zápasu dobře vstoupili, po úvodní části vedli 2:0, ale v prostřední dvacetiminutovce i s přispěním branky Martina Hanzala o vedení přišli. Do závěrečné třetiny se vstupovalo za stavu 2:2.

"Když prohrajete takhle dobře rozehrané zápasy, zejména v situaci, v jaké jsme, může vás to psychicky ničit, když máte před sebou pár dní volna," řekl obránce Edmontonu Sheldon Souray, který vstřelil za asistence Hemského po 45 sekundách závěrečné části vítězný gól utkání. Skóre pak uzavřel rovněž po přihrávce českého útočník Andrew Cogliano.

"Zápas skončil lépe, než mohl," komentoval výhru 4:2 trenér Craig McTavish, který svým svěřencům naordinoval na sváteční dny odpočinek. "Nechci, aby mysleli na hokej. Chci, aby si příštích několik dní užívali se svými rodinami."

Na nedisciplinovanost doplatili i hokejisté Anaheimu, kteří jsou nejtrestanějším týmem soutěže. Ve Vancouveru nabídli domácím deset početních výhod, dvě z nich využili hokejisté Canucks ještě v první třetině k obratu na 2:1 a poté jejich náskok zvýšil dvěma góly Daniel Sedin.

"Bylo to těžké, protože oni sehráli ty přesilovky dobře a potrestali nás za fauly. To se stává, když trávíte na trestné lavici hodně času. Jakmile tam chodí hráč za hráčem, je to obtížné, protože oslabení protežuje a vyčerpává některé hráče a jiní se zase na led nedostanou vůbec," uvedl obránce Scott Niedermayer, který v 52. minutě snížil na rozdíl dvou branek. Po něm se ještě prosadil spoluhráč Samuel Pahlsson, ale Vancouver už další drama nepřipustil a zvítězil 4:3.



Statistiky pondělních zápasů:
Buffalo - Pittsburgh 3:4 v prod. (1:0, 2:2, 0:1 - 0:1)
Branky: 1. Paille, 26. Kotalík, 36. MacArthur (Kotalík) - 33. a 52. Goligoski, 27. Dupuis, 61. Crosby. Střely na branku: 35:22. Diváci: 18.690.

Atlanta - Toronto 2:6 (0:2, 1:1, 1:3)
Branky: 40. C. Armstrong, 55. T. White - 38. a 59. Stajan, 1. Ponikarovskij, 11. Jeremy Williams, 51. Moore (Kubina), 56. Hagman. Střely na branku: 21:38. Diváci: 16.143.

Edmonton - Phoenix 4:2 (2:0, 0:2, 2:0)
Branky: 5. Stortini, 7. Pouliot, 41. Souray (Hemský), 58. Cogliano (Hemský) - 33. Hanzal, 38. Lisin. Střely na branku: 27:29. Diváci: 16.839.

Vancouver - Anaheim 4:3 (2:1, 1:0, 1:2)
Branky: 25. a 47. D. Sedin, 13. Raymond, 18. Kesler - 9. Ryan, 52. S. Niedermayer, 54. Pahlsson. Střely na branku: 26:27. Diváci: 18.630.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud