3. září 2010 • 21:38

NHL schválila Kovalčukův kontrakt. Prý je poslední

Autor: Tomáš Bělonožník
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sága je u konce. Vedení NHL v pátek večer schválilo nový kontrakt pro Ilju Kovalčuka, informoval kanadský sportovní web TSN.ca. Liga ale zároveň oznámila, že patnáctiletá smlouva na 100 milionů dolarů je poslední svého druhu.



Ruský kanonýr nadále zůstává hráčem New Jersey Devils. Končí tak zákulisní bitva, která trvala prakticky celé léto. Kovalčuk se sice s klubem dohodl už 19. července, původní sedmnáctiletou smlouvu ale NHL rázně shodila ze stolu jako jasný pokus o obejití platového stropu. O pár týdnů později jí dal za pravdu i nezávislý arbirtr a kontrakt byl anulován.


Ilja Kovalčuk Ilja KovalčukFoto sita
New Jersey se ovšem nevzdalo a přišlo s dalším návrhem. Sedmadvacetiletý útočník tentokrát přidal i výhružku. V případě, že by NHL opět odmítla, byl připraven alespoň na rok odejít hrát domů do Ruska.

Tak daleko nakonec situace nedojde. Představitelé NHL na druhý pokus smlouvu schválili, zároveň si ale při jednáních s hráčskou asociací zajistili, aby se podobné případy v budoucnosti už neopakovaly.

Současná kolektivní smlouva, do jejíhož vypršení zbývají už jen dva roky, byla včera po dohodě s NHLPA na dvou místech jemně pozměněna. Liga si od tohoto kroku slibuje menší počet kontroverzních dlouholetých kontraktů, jaké v minulosti kromě Kovalčuka uzavřel například slovenský útočník Marián Hossa nebo gólman Roberto Luongo.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud