30. listopadu 2010 • 15:54

Kotalík by se brzy mohl vrátit do sestavy Calgary

Autor: čtk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník Aleš Kotalík by se mohl po zranění kolena vrátit v zámořské NHL již během tohoto týdne do sestavy Calgary. Rodák z Jindřichova Hradce, který v prosinci oslaví 32. narozeniny, je mimo hru od začátku října a v dosavadním průběhu sezony ještě nenastoupil.



Na ledě by se však mohl objevit již ve středečním souboji s Vancouverem nebo v pátečním duelu v St. Paul proti Minnesotě.

"Jsem blíž a blíž," potvrdil Kotalík listu Calgary Herald po zhruba hodinovém tréninku, jejž absolvoval s těmi spoluhráči, kteří nebyli s týmem na šňůře pěti venkovních zápasů v sedmi dnech během minulého týdne. "Vypadá to, že se dostávám do pohody. Jedinou cestou, která mě zajímá, je dostat se co možná nejdříve zpět na úroveň, na níž jsem byl během přípravného kempu," doplnil Kotalík.

Zkušený útočník věděl, že bude muset v přípravě na novou sezonu bojovat o své jméno. Po výměně z Rangers do kanadského týmu v minulém ročníku totiž zrovna nezářil a pomoci vyvést Flames z krize se mu pouhými pěti body (3+2) ve 26 odehraných zápasech nepodařilo. Byl naopak čím dál více kritizován fanoušky a médii, neboť jeho výkony neodpovídaly platu tří milionů dolarů za sezonu, který vedení Plamenů převzalo po klubu z Manhattanu.

Smlouva však platí až do konce sezony 2011/12; Calgary se proto snažilo Kotalíka zbavit a zařadilo ho na listinu volných hráčů, odkud po něm mohl sáhnout jakýkoliv jiný tým NHL. K tomu ale nedošlo. Místo očekávaného vyplacení ze smlouvy však dostal Kotalík další šanci prosadit se do týmu v tréninkovém kempu a během přípravy zaujal kvalitními výkony.

Místo potvrzení dobré formy na startu NHL byl však Kotalík od prvního říjnového dne mimo hru po potížích s kolenem a nemůže se dočkat návratu na led. "Jde o nejhorší zranění mé kariéry. Možná to původně tak špatně nevypadalo, ale měl jsem poškozené dva kolenní vazy. Být to jen jeden, už jsem možná hrál," přiblížil zranění Kotalík.

Zmařený start do sezony ho mrzel o to víc, že v přípravě ve formaci s Davidem Mossem a Curtisem Glencrossem na sebe upozornil třemi góly a dvěma přihrávkami ve čtyřech odehraných utkáních. "To byla další nepřízeň osudu, které jsem musel čelit. Cítíte se skvěle a přijde vážné zranění. To jen zvyšuje vaši frustraci, zvlášť když se týmu nedaří tak, jak by chtěl. Chcete být součástí týmu a sdílet s ostatními dobré i špatné, ne být tím mimo dění. I proto se nemůžu dočkat, až budu zpátky," uvedl Kotalík.

Věří, že před chystaným návratem na led nic nezanedbal. "Hodně jsem na sobě pracoval, abych se dostal do dobré kondice a mohl zase brzy hrát. Potřebuji se dostat do pohody při bruslení i celkově, až budu zase hrát, abych to byl zase já a mohl hrát svoji hru. Poté se budu snažit získat nějakou svou roli v týmu a věřím, že mu budu moct být užitečný. Pomoci týmu, to je to, co chci ze všeho nejvíce," prohlásil Kotalík.

Do zápasu prý v nejbližších dnech zasáhne až podle toho, jak se bude cítit a jak ho budou chtít využít trenéři. "Bylo to docela těžké období, ale jsem nadšený, že už mohu zase bruslit. Ještě se necítím úplně tak, jak bych si představoval, že se na ledě mám cítit, ale to je normální. Bude to brzy dobré," věřil Kotalík.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud