17. září 2012 • 15:43

Konec bez jediného zápasu! Raubíře Dudu vyhnala ze Ženevy výluka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Radek Duda skončil předčasně angažmá v Ženevě, aniž by odehrál soutěžní zápas. Osudnou se mu zřejmě stala výluka v NHL, protože kluby švýcarské hokejové ligy mohou využít během sezony jen osm licencí pro cizince. A Servette už jich mělo i s Dudou v kádru sedm.



Třiatřicetiletý Duda přitom v srpnu podepsal s Ženevou roční smlouvu s opcí. Ale místo toho si sbalil věci a v úterý se vydá autem domů do Prahy. "Tak to v tomto povolání chodí," řekl internetovým stránkám deníku Blick Duda, který byl v uplynulé sezoně v dresu Plzně druhým nejproduktivnějším hráčem základní části extraligy.

Duda chyběl v sestavě Ženevy v prvních dvou zápasech ligy proti Bernu (3:1) a Bielu (2:1). Kouč Chris McSorley přitom zařadil na povolená čtyři místa cizinců pro zápas jen tři - francouzského beka Kevina Hecquefeuilla a kanadské útočníky Ryana Kellera a Rika Fatu. Navíc na marodce jsou z ofenzivy další Kanaďan Alex Picard, Fin Toni Salmelainen a v defenzivě Američan Brian Pothier.

Duda se v uplynulé sezoně vrátil v dresu Plzně na výsluní. Připsal si v 52 zápasech základní části nejvyšší soutěže 59 bodů za 24 branek a 35 asistencí, lepší o dva body byl jen Petr Nedvěd z Liberce. Ve 12 duelech play off kontroverzní forvard, který v lednu dostal u soudu v Karlových Varech tříměsíční podmínku za napadení chodce, přidal tři góly a čtyři asistence.

Do Plzně byl Duda zapůjčen z tehdy ještě prvoligového Chomutova i v sezoně 2010/11. Bývalý hráč Sparty, Slavie i Českých Budějovic má za sebou také působení v zámořské juniorské WHL v barvách Reginy a Lethbridge. Zahrál si také krátce rakouskou ligu za Kapfenberg, rok strávil v ruské Kazani a působil také ve švédském Malmö a finském Ilvesu Tampere. Ve Švýcarsku si zahrál v ročníku 2007/08 v dresech Langnau a Basileje, ale další zápasy za Ženevu nepřidá.

Vstoupit do diskuse
0