Pavel Ryšavý
28. září 2018 • 19:20

Hadamczikův přehmat? Prý ne. Slováka Gajdoše měl dopsat manažer

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V říjnu čeká Aloise Hadamczika třetí akce u reprezentační osmnáctky, jeho tým se třikrát utká s Ruskem. Nominoval 25 hráčů, až sem je všechno v pořádku. Horší je to s náhradníky, těch je na seznamu 8 a mezi nimi figuruje i František Gajdoš ze Sparty. Tady je hlavní háček, obránce Sparty nemá český pas. Je to Slovák. „Stal se omyl, nemám české občanství,“ usmíval se nad dotazem isport.cz, jak se cítí jako možný český reprezentant. Hadamczik ho přitom ve výběru neměl.



Pod nominací je podpis generálního manažera reprezentační osmnáctky Petra Studničky, který isport.cz řekl, že dostal seznam od trenérů. „Ano, stala se chyba, ale děkuju za upozornění, nominaci změníme,“ uvedl.

Jenže proti tomu se hlavní kouč Alois Hadamczik ohradil: „Pan Studnička měl nominaci přepsat, nevím, proč udělal takovou chybu a Františka Gajdoše tam dopsal. Dělal jsem ji já a Radek Bělohlav, předali jsme ji panu Studničkovi a jméno slovenského hokejisty tam vůbec nefigurovalo. Nevím, proč ho tam doplnil. Možná se pan Studnička spletl, já ho v nominaci vůbec neměl, za tím si stojím. Mým svědkem je Radek Bělohlav. Mrzí mě, že se taková chyba stala, na první pohled jde samozřejmě za mnou. Jenže já s ní nemám nic společného.“

Soupiska hráčů českého národního týmu do osmnácti let, kterou nominoval trenér Alois HadamczikFoto Český hokej

Redakci isport.cz dokonce trenér poslal seznam hráčů, které vytvořil před akcí a v něm skutečně jméno Františka Gajdoše mezi náhradníky nefiguruje.

Sedmnáctiletý bek si s kiksem české strany docela užil. „Nejdřív jsem to vůbec nevěděl. Dozvěděl jsem se to v kabině, kluci si ze mě dělali srandu, že si můžu vybrat, kde budu hrát. Ať řeknu, jestli za Slovensko, nebo za Česko. Rýpl si i trenér, všichni si to moc užili,“ vykládal pobaveně.

Z pohledu české reprezentace situace vyznívá o to trapněji, že Gajdoš reprezentoval Slovensko na posledním Hlinka Gretzky Cupu, kde nastoupil i proti národnímu týmu. „V Kanadě jsme bydleli na stejném hotelu jako Češi, tak jsem byl třeba někomu třeba povědomý,“ usmál se slovenský obránce.

Ze slovenského svazu mu prý nikdo poplašeně do teď nevolal, jestli se náhodou něco neděje. „Stala se asi nějaká chyba, dlouho hraju v Česku, může to být třeba tím. Celkově mě to docela dost pobavilo. A když to vezmu pozitivně, vlastně je dobře, že si někdo všiml, jak hraju,“ bavil se František Gajdoš.

„Nemám nic proti Slovákům, mám je rád. Ale do české reprezentace nepatří,“ dodal už s úsměvem Hadamzcik. Každopádně ho teď v jeho týmu spolupracovníků čeká vysvětlování, z jakého důvodu manažer Gajdoše do nominace dopsal.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud