24. července 2020 • 20:10

Česko - Slovensko 6:2. Mlejnek začal vítězně. Řádil Myšák a Pytlík

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vůbec první hokejový zápas českého výběru od pandemie koronaviru dopadl vysokou výhrou. Reprezentační dvacítka při své premiéře pod vedením trenéra Karla Mlejnka porazila Slovensko 6:2. První polovina utkání sice byla vyrovnanou partií, Čechům se ale díky třem využitým přesilovkám v řadě povedlo odskočit a výsledek si s přehledem pohlídat. V dresu národního týmu zazářili útočníci Jan Myšák a Jaromír Pytlík, oba si připsali po třech bodech (1+2). Další zápas se Slováky je na programu v neděli od 17.00.



V prvním ze tří přípravných zápasů v Brně proti Slovensku začal lépe český tým. Už v 5. minutě se z dorážky prosadil talentovaný obránce Stanislav Svozil. Hostům se ale povedlo srovnat díky trefě Rayena Petrovického a na začátku druhé třetiny se dokonce radovali z vedení, když kotouč za záda brankáře Lukáše Paříka zasunul Martin Chromiak.

Výběr kouče Karla Mlejnka se však dostal zpátky do hry díky efektivní hře v přesilové hře, ve které se Češi třikrát trefili. V prvních třech gólech měl prsty útočník Jaromír Pytlík, když dvakrát nahrával a jednou skóroval. Na spoluhráčův výkon později navázal reprezentační kapitán Jan Myšák, který v 56. minutě dorazil slovenské mužstvo šestou brankou. 

Přípravný zápas hokejistů do 20 let v Brně:

ČR - Slovensko 6:2 (1:1, 2:1, 3:0)
Branky: 5. Svozil, 32. Lang, 38. Pytlík, 45. Raška, 54. Novák, 56. Myšák - 9. Petrovický, 24. Chromiak.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud