25. dubna 2009 • 10:19

Kotalík: S Markem jsme hráli v žácích

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Aleš Kotalík si na mistrovství světa oživí dávnou spolupráci se svým kamarádem Janem Markem. Oba reprezentanti se narodili v Jindřichově Hradci, a přestože je Marek o rok mladší, hráli spolu v žákovských kategoriích.



Poté se ale jejich cesty rozešly a v jednom týmu se potkali až letos ve Švýcarsku, kde je navíc trenér Vladimír Růžička zařadil do jedné formace.

Oběma tím udělal radost. "Jsem rád, že si můžeme spolu zase po letech zahrát. Odehráli jsme spolu celá žákovská léta, než se naše cesty rozešly, a asi jsme si nepředstavovali, že se zase sejdeme jednou na mistrovství světa. Já jsem za to ale rád," řekl Kotalík novinářům.

Útočník Edmontonu doplnil sehrané duo z Magnitogorsku, jež vedle Marka tvoří Tomáš Rolinek. "Budu dělat vše pro to, abych tam zapadl, využil svoje schopnosti a pomohli jsme jako lajna týmu," slíbil.

I když se kariéry obou jindřichohradeckých rodáků rozešly, v kontaktu jsou stále. "Jsme kamarádi. Voláme si, i v této sezoně několikrát. Sledujeme se a jak říkám, jsem rád, že si můžeme spolu zahrát," řekl Kotalík.

Třicetiletý útočník si je ale dobře vědom, že souhru z žákovských let oprašovat nebudou. "Nejde nic připomenout. Ty naše styly se natolik změnily a seniorský hokej je tak rozdílný od dětské kategorie, že si těžko na něco vzpomeneme. Komunikace mezi námi je ale dobrá. Věřím, že když jsme tenkrát dávali hodně gólů, tak bychom mohli nějaké dát i teď," poznamenal Kotalík.

Česká reprezentace se na úvod MS utká dnes s Dánskem a v pondělí s Norskem, tedy papírově slabšími soupeři. Kotalík se však soustředí hlavně na sebe a svůj tým. "Neviděl jsem soupisky žádného týmu a ani nevím, kdo přijel Kanadě, Americe a Rusku z týmů, které v zámoří vypadly. Dá se říci, že mě to ani nezajímá. My se zajímáme o sobe, abychom se dali dohromady, aby to klapalo a abychom měli sílu a skončili jsme mezi prvními čtyřmi celky," uvedl.

Aleš Kotalík Aleš KotalíkFoto ČTK


Kotalík si v Klotenu zavzpomíná na dětský a mládežnický věk i z jiného důvodu než jen díky souhře s Markem. Pořadatelé totiž pro většinu týmů připravili malé kabiny. Kotalík to ale vzal s nadhledem.

"Není z největších, ale je to pro všechny týmy stejné. Neliší se v ničem od toho, co jsme každý zažil, když jsme vyrůstali v malých městech. Není to velké, není tam extra prostor, ale na převlečení to stačí. Sprchy, maséři i kuchyňka tam je," řekl Kotalík. Spokojený je navíc s prostory na rozcvičení.

Bez větších problémů je i ubytování v hotelu Hilton, které si česká výprava zvolila. "Je vidět, že je to Švýcarsko. Je to malá ves, předměstí. Vše je tady naprosto v pohodě. Jen by tady mohlo být trochu více jídla, protože já toho sním hodně, a pak už tam nic není. Jinak si ale nemáme na co stěžovat. Hotel je na úrovni, vše je v pořádku," uvedl Kotalík.

Netrápí ho ani nedaleké letiště, kvůli kterému nad oblastí stále přelétávají letadla. "Já jsem spal dobře. Asi je letový provoz omezený," pousmál se.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud