28. dubna 2009 • 17:45

Klepiš: Ruutua vymažeme!

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už ve středu jej čeká třetí utkání na mistrovství světa. A proti Finsku se dokonce posune do první útočné formace k Jaromíru Jágrovi. V úterý si ale ještě hokejista Jakub Klepiš našel čas a hodinu trpělivě odpovídal čtenářům deniksport.cz.



Jakub Klepiš v zápase proti Dánsku
Jakub Klepiš v zápase proti Dánsku

Taktika pro poslední souboj v základní skupině je podle něj jasná. „Naše strategie je jednoduchá - musíme dát o gól více než Finové,“ usmíval se.

Několik otázek mířilo také přímo na kontroverzního Jarkka Ruutua, který na poslední olympiádě v Turíně vzbudil rozruch zákrokem na Jágra. „Věřím, že ho vymažeme z ledu,“ plánoval Klepiš.

Útočník ruského Omsku také prozradil, že v kabině Růžičkova výběru zní zejména české hity. „Hlína (Jaroslav Hlinka) prosazuje i skupinu Holki, ale Židla (Marek Židlický) se na to vůbec netváří,“ jmenoval dva hlavní „dýdžeje“.

Pak ale Klepiš zvážněl a zastal se brankáře Štěpánka. „Zkušenost, nezkušenost, Kuba Štěpánek chytá výborně,“ nechtěl polemizovat, proč chytá zrovna vítkovický gólman.

A kde hledat podle bývalého slávisty hlavní adepty na letošní titul? „Mezi favority bych řadil Rusko, Kanadu a nás,“ prozradil čtenářům.

Celý rozhovor s Jakubem Klepišem:

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud