29. dubna 2011 • 04:00

Čtenáři vzkazují: Chceme finále se Slováky

Autor: Martin J. Křížek
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

POSÍLEJTE VZKAZY - Za pár hodin to vypukne, pro Čechy ovšem až v sobotu večer. Hokejový fanoušci úřadujících mistrů světa už více než netrpělivě vyhlíží úvodní buly národního mužstva na slovenském šampionátu a vzkazy prostřednictvím iSport.cz doslova bombardují národní tým. Názory na možnou obhajobu se různí, v jednom se však většina čtenářů shoduje, a to i s těmi z pořadatelské země: „Přáli bychom si finále Česko - Slovensko!“



U většiny návštěvníků webu, kteří poslali do české kabiny svůj vzkaz, převládá neotřesitelný optimismus ve zlatou obhajobu! Kádr považují podle jmen za ještě silnější, než ten, který odcestoval vloni do Německa. Snad jen jednoho hráče všichni postrádají: Tomáše Vokouna.

Vtipně golmanovu absenci glosovala uživatelka schovaná pod přezdívkou Opička: „Škoda, že Voky nechytá. Mám totiž super říkanku: Vokoun lehne všechno chytí, finowé jsou z toho v řiti.“


Nespokojenost u reprezentačních fanoušků převládá s obsazením ještě na jednom postu:

„Dobrý tým, ale špatný trenér, který to nezvládne. Brzy pojedeme domů. Už vůbec nechápu, proč vyřadil Růžičku a nechal nemehlo Červenku,“ myslí si Cheza.

Oblíbenost a důvěra v trenéra Aloise Hadamczika v názorech čtenářů lehce pokulhává za úspěšným vůdcem Vladimírem Růžičkou. Ten si vydobyl pověst zkušeného stratéga a hecíře, který dokáže tým semknout a zdravě vyhecovat.

Ani to ovšem nepřehluší neutuchající optimismus a víru v sílu národního celku.

Do nejhlubší, až věštecké, analýzy se pustil čtenář Paul. „Finále bude ČESKO - Slovensko, 6:5 po prodl. Rozhodující gól : Jarda JÁGR. Slovensko bude plakat, ale i stříbrné medaile budou krásné. No a Češi ? Těm přistaví autobus, žádné letadlo a pojedou po silnici obklopenou tisícemi lidmi až do Prahy,“plánuje originální oslavy titulu.

Česko-slovenské finále na půdě našich východních sousedů si přejí stejně jako on i desítky ostatních fanoušků.




A na závěr připomenutí jedné nezáviděníhodné situace maturantky Eleanor, která se ovšem týká i tisíců dalších: „Medaile by se celkem hodila ale neni nutná. Každopádně držim palce a těšim se na kvalitní hokej. Mě je držte taky protože po finále maturuju. Takže řeším dilema – fandit nebo se učit.“

Čeští hokejisté při prvním tréninku v Bratislavě
Čeští hokejisté při prvním tréninku v Bratislavě

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud