30. dubna 2011 • 20:56

VIDEO: Otřes mozku! Lotyši zranili Martínka

Autor: bke, zej
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZUJEME - Takhle si čeští hokejisté vstup do mistrovství světa nepředstavovali. Nejprve inkasovali gól od Darzinše, poté lotyšský bek Kulda zranil obránce Radka Martínka. Toho odvezli z ledu na nosítkách. Martínek byl dokonce chvíli v bezvědomí. V nemocnici potvrdili otřes mozku a český obránce musel na vyšteření krční páteře. Turnaj pro něj skončil.



Martínkovi se stal osudným tvrdý střet u mantinelu s lotyšským obráncem Kuldou, který ani nebyl potrestán. Martínka přitom trefil nebezpečně ramenem přímo do hlavy, v držení puku už byl navíc po jeho přihrávce Havlát.

Český obránce se poté ještě pokoušel vstát, jenže bezvládně spadl znovu na led, který opuštěl na nosítkách a se zpevňujícím límcem kolem krku.

Radek Martínek má problémy s krční páteří, ale naštěstí reaguje na citlivost. Turnaj pro něj každopádně skončil.Foto Pavel Mazáč SPORT

Po nárazu soupeře byl Martínek minimálně minutu v bezvědomí. Má otřes mozku a problémy s krční páteří.

„Radek utrpěl poranění hlavy a krční páteře, má obrovský hematom v oblasti čelní a spánkové krajiny, byl jednu až dvě minuty v bezvědomí. Má velké bolesti hlavy, brní ho horní končetiny, teď je na vyšetření v nemocnici, kde mu dělají CT vyšetření hlavy a páteře,“ informoval krátce po utkání Radomír Holibka, lékař národního týmu.

„Už když byl v nemocnici, byl při vědomí, byl orientovaný, akorát si stěžoval na bolest hlavy. Myslím si, že to snad bude všechno v pořádku,“ uklidnil Holibka hokejové fanoušky, kteří když viděli Martínka, v jakém stavu opouštěl stadion na nosítkách, se obávali ještě horších následků...

„Zezačátku měl hlavu na stranu, měl zapadlý jazyk, až potom se rozdýchával. Když začal mluvit a sdělil nám, že hýbá končetinami, i když ho hrozně brní, uklidnil jsem se a říkal jsem si, že to bude snad dobré,“ oddychl si Holibka.

VIDEO: Podívejte se na Kuldův zákrok:

Radek Martínek skončil po nešťastném zákroku na chvíli i v bezvědomí
Video se připravuje ...

Bohužel je jasné, že klíčový český obránce už do mistrovství světa nezasáhne. „Já tomu moc nevěřím. Protože si stěžoval na skutečně velké bolesti hlavy, měl otřes mozku,“ uvedl týmový lékař

"Lotyšský hráč byl rozjetý, šlo o tvrdý souboj. Ale spíš se mi zdálo, že ho nešťastně trefil ramenem do hlavy," popisoval bývalý reprezentační brankář Milan Hnilička, který utkání komentuje v online přenosu portálu iSport.cz.

"Zákeřný zákrok to podle mě nebyl. Každopádně absence Martínka by pro naše byla velkou ztrátou, je to kreativní hráč, šlo by o citelné oslabení," tvrdí Hnilička.

Radek Martínek leží v bezvědomí na ledě. Podle lékařů na MS dohrál.Foto Pavel Mazáč SPORT
"Zdálo se mi, že Martínek odehrával puk na dlouhou hůl. Měl ruce dole, což byl problém. Na souboj nebyl pořádně připravený, proto to dopadlo takhle špatně," řekl ke zranění Robert Kysela, který spolu s Hniličkou utkání pro iSport.cz komentuje.

Kouči Hadamczikovi totiž v utkání zbylo už jen pět obránců. Náladu mu alespoň zlepšil kapitán Tomáš Rolinek, který ještě před koncem první třetiny srovnal na 1:1. Na začátku druhé části však šli Lotyši znovu do vedení, definitivně zvrátil skóre na českou stranu až ve třetí třetině Havlát. Čeští hokejisté nakonec vyhráli 4:2.

Radek Martínek musel opustit led na nosítkách
Radek Martínek musel opustit led na nosítkách

 

 

 

Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud