2. května 2011 • 19:03

Expert Gudas: Taková obrana nemusí stačit

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jasné vítězství očekával. Před utkáním tipoval, že Češi Dánům nasází minimálně čtyři branky. To se povedlo. Hadamczikova družina vyprovodila Dány "šestkou", čisté konto vychytal Pavelec. Jágr a spol. přesto nesmí usnout na vavřínech. "Taková obrana nemusí stačit," varuje hokejový expert Leo Gudas, který utkání komentoval pro iSport.cz.



První polovina utkání byla z české strany hodně rozpačitá. Frolík sice už ve třetí minutě otevřel skóre, pak ale přišly dlouhé minuty půstu. "Kluci nebruslili, nechodili do soubojů. Na obráncích byla v první třetině znát únava z utkání s Lotyšskem. Hrát jen na pět beků je obrovsky vyčerpávající," hledal vysvětlení pro slabší začátek bývalý obránce hokejové Sparty i reprezentace.

Češi však úvod přežili a v polovině utkání přišla smršť. Čtyři trefy během 184 vteřin do dánské sítě rozhodly o jednoznačném průběhu utkání. "Čtyři góly v tak rychlém sledu položí téměř každého. Zvlášť slabší týmy, jako je třeba Dánsko nebo Bělorusko," uvedl Gudas.



O výsledek se opět postarala lajna zámořských es. Místo Eliáše s Havlátem tentokrát dvakrát pálil Michálek. "Už v minulém utkání podali hodnotný výkon, zase hráli velmi dobře. Prosadil se Frolík, líbil se mi i Honza Marek," chválil Gudas.

Sparťanská legenda v herním projevu našla i slabší stránky. Zejména obranná činnost v úvodu zápasu drhla podobně jako v utkání s Lotyši. "Hlavně v první třetině obránci nestíhali, nehráli agresivně. Vůbec jim nepomáhali útočníci. Naštěstí se pak dostali do herní pohody a naopak pomáhali směrem dopředu i útočníkům," naráží na přesné pasy českých zadáků.

Hokejový trenér Pavel hynek chválí český tým po zápase s Dánskem, který skončil vysokou výhrou 6:0
Hokejový trenér Pavel hynek chválí český tým po zápase s Dánskem, který skončil vysokou výhrou 6:0


Na svůj první zásah na turnaji stále čeká Jaromír Jágr, největší hvězda českého týmu. První lajna se proti Dánům prosadila jen jednou při trefě Plekance.

"Je to dáno i tím, že se na ně soupeři hodně soustředí. Ale problém bych v tom neviděl. Hokej hraje 22 hráčů. Jednou se prosadí jedna pětka, podruhé rozhodne někdo jiný," odmítá Gudas předčasnou kritiku dua z Omsku. "Navíc jejich střídání ve druhé třetině obrátilo vývoj utkání," všiml si.

Červenku s Jágrem čeká těsná obrana i ve středečním utkání s Finskem. "Budou dohrávat každý souboj, speciálně na Jágra a spol. se perfektně připraví. Naopak musíme přitvrdit my, dohrávat každý souboj. Rozhodně nečekám jednoduché utkání," uzavřel Gudas.



Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud