4. května 2011 • 22:04

Hrdina Jágr! Gólem pomstil faul Ruutua

Autor: bke
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To je hvězda! Neskutečné. Dva zápasy se Jaromír Jágr na mistrovství světa rozkoukával, než se stal pravým hrdinou. Nejprve ustál ošklivý zákrok Ruutua, poté se pomstil gólem. Čeští hokejisté ve vypjatém utkání s Finskem vyhráli 2:1.



Zákrok jednoho z bratrské dvojice Ruutuů přišel na začátku třetí třetiny. Tentokrát mladší Tuomo poslal Jágra hlavou na mantinel stejně jako jeho bratr Jarrko na olympijských hrách v Turíně v roce 2006.

Tentokrát z toho ovšem Jágr vyvázl v pořádku, také díky lepší helmě. A dočkal se i pomsty, když na finského raubíře naskočil Plekanec.

"Od Ruutua to byl jasný faul, myslím, že měl dostat trest na 2 plus 10 minut," tvrdí hokejový kouč Vladimír Vůjtek, který utkání komentoval pro iSport.cz.

Osmifinálový program českého týmu

Pátek 20:15 Slovensko

Neděle 16:15 Rusko

Pondělí 20:15 Německo

Ruutu ovšem dostal pouze trest na dvě minuty. Krátce po jeho skončení vydoloval Jágr puk po závaru před finskou brankou a poslal ho nad ležícího gólmana.

"Jágr se pomstil za zákrok Ruutua. Znovu se vyplatilo to, co našim zpočátku trochu chybělo. Dva hráči se nacpali před bránu, kde zůstal jen jeden Fin," chválil český důraz Vůjtek.

"Oba bratry Rutuuovi dobře znám, hrál jsem s nimi v Helsinkách. V civilu jsou to hodní kluci, ale na ledě občas předvádí nešetrné zákroky. Přesně jako Jarrko na olympiádě a teď Tuomo. Každý zákrok zezadu na mantinel je nebezpečný. Jágr tím gólem odpověděl na faul úplně nejlepším způsobem," popisoval Jan Čaloun, který utkání společně s Vůjtkem pro iSport.cz komentoval.

VIDEO: Podívejte se na gól Jaromíra Jágra

Mezi českými fanoušky nechyběla ani Jágrova Inna
Mezi českými fanoušky nechyběla ani Jágrova Inna

Vstoupit do diskuse
13

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud