5. května 2011 • 19:40

Bělorusové ve skupině o udržení přejeli Rakousko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Běloruska porazili v úvodním utkání skupiny o udržení na mistrovství světa na Slovensku Rakousko vysoko 7:2. Bělorusové vedli 3:0 již na konci 19. minuty a poté bez potíží dokráčeli za důležitými třemi body do tabulky.



Bělorusové v zápase dominovali od samého úvodu, k čemuž přispěl také Kovyršinův gól na začátku páté minuty. Klíčovým okamžikem pro další vývoj byl přesně 100 vteřin dlouhý úsek krátce před první přestávkou, do něhož vměstnali své trefy Grabovskij a Kosticyn.

V polovině utkání poté zvýšil na 4:0 Děmkov a krátce po něm se do střelecké listiny zapsal dokonce v oslabení Děmagin. Teprve ve třetím dějství Bělorusové za vědomí jasného vedení trochu polevili, ale dvě branky Rakušanů dokázali sami dorovnat dvěma zásahy.

Bělorusko - Rakousko 7:2 (3:0, 2:0, 2:2)
Branky a nahrávky:
5. Kovyršin (A. Kosticyn, Kulakov), 18. Grabovskij (Meleško, Stasenko), 19. A. Kosticyn (Kulakov, Kovyršin), 31. Děmkov, 33. Děmagin, 43. Korobov (A. Kosticyn, Stepanov), 52. Kulakov (Kovyršin) - 41. Setzinger (Werenka, Koch), 54. Schiechl (Hundertpfund). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Jeřábek (ČR) - Novák (SR), Schulz (Něm.). Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4483.
Bělorusko: Mezin - Kosťučenok, Korobov, Rjadinskij, Gotovec, Stasenko, Goroško, Kolosov - Ugarov, Grabovskij, Meleško - Děmagin, Michalev, Stas - Kulakov, A. Kosticyn, Kovyršin - Děmkov, Stepanov, Kitarov. Trenér: Eduard Zankovec.
Rakousko: Penker (21. Weinhandl) - Werenka,, Unterluggauer, Reichel, Schumnig, P. Lakos, R. Lukas, Altmann - Trattnig, Koch, Setzinger - T. Raffl, Kaspitz, Welser - Latusa, Rotter, P. Lukas - Schiechl, Harand, Peintner - Hundertpfund. Trenér: Bill Gilligan.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud