18. května 2011 • 14:14

Slováci řekli dost! Hanlon dostal vyhazov

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejslabší, máte padáka! Kanadský trenér Glen Hanlon skončil u slovenské hokejové reprezentace. Svaz ho odvolal po trapném fiasku na domácím světovém šampionátu, kde Slováci vydřeli pouze výhry proti Slovinsku a Dánsku.



Hanlonův osud zpečetil na svém dnešním zasedání výkonný výbor Slovenského svazu ledního hokeje. Z devíti členů podrželi kanadského kouče pouze dva, prezident Juraj Široký a Robert Mráz.

Trenér, jenž převzal slovenský národní tým loni na jaře před mistrovstvím v Německu, ještě v průběhu šampionátu vyhlásil, že navzdory neúspěchu reprezentace chce slovenské hokejisty trénovat dál. Minulý týden tvrdil, že nejvyšší představitele národního svazu jeho odchod nepožadují.

"Byl jsem proti, přál jsem si, aby Hanlon u reprezentace pokračoval podle smlouvy až do roku 2014. V jeho práci jsem viděl pozitiva," řekl po koučově odvolání Mráz.


"Důvodem bylo umístění na domácím šampionátu. Teď mám v plánu odpočinout si s rodinou. Možná se vrátím do Kanady," sdělil po vyslechnutí verdiktu Hanlon.

Od zahraničního trenéra si vedení slovenského hokeje slibovalo nové impulzy, které by pomohly reprezentaci zopakovat výsledky ze začátku století. Tehdy si slovenský tým postupně odvezl z mistrovství světa všechny tři cenné kovy.

Jeho nástupce se slovenští fanoušci dozví nejdříve po zasedání slovenského svazu 10. června. Tehdy bude zároveň zvolen nový svazový prezident i členové výkonného výboru. Dosavadní prezident svazu Juraj Široký už dříve prohlásil, že se o funkci nebude znovu ucházet.

"Nebylo by fér, abychom v okamžiku, kdy nám zbývají pouze tři týdny ve funkci, rozhodovali o novém trenérovi. Tuto záležitost bude řešit výkonný výbor už v novém složení," dodal Široký.

Šatan se raduje z branky
Šatan se raduje z branky

Vstoupit do diskuse
5

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud