9. května 2012 • 08:15

Útočník Erat potvrdil: Na šampionát přijedu, chci pomoct

Autor: lah, zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smutek z vyřazení v NHL ještě úplně neoklepal, ale reprezentaci pomůže. Útočník Nashvillu Martin Erat to potvrdil v rozhovoru pro deník Sport. Do Švédska by měl dorazit v pátek, tak se na tom domluvil s koučem Aloisem Hadamczikem.



V noci na úterý mu skončila sezona v NHL, o den později už se hlásil k české vlajce. Martin Erat musí rychle zahnat chmury z vypadnutí ze Stanley Cupu a posílí národní výběr, který válčí na šampionátu.

„Chtěli jsme přes Phoenix postoupit dál a samozřejmě mě trápí, že se to nepodařilo. Ale teď se chci soustředit na pomoc reprezentaci,“ prohlásil třicetiletý hokejista, o jehož služby Hadamczik moc stál a velmi rychle ho s prosbou o spěšný přílet kontaktoval.

V základní části NHL si Erat připsal sedmnáct gólů a celkem padesát bodů. V play off pak účet vylepšil o jednu branku a pět asistencí. V dresu se lvi a orlicemi naposledy nastupoval na olympijských hrách ve Vancouveru 2010.

Ve sbírce má bronzovou medaili z Her v Turíně z roku 2006 a stříbro z následného šampionátu v Rize.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud