Zdeněk Janda
19. května 2012 • 00:28

Po Pittsburghu bych na šampionát dorazil, překvapil Jágr

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kamarádům z národního týmu držel při včerejší výhře nad Švédy palce jen na dálku. Po třech letech chybí na šampionátu Jaromír Jágr, největší hvězda českého hokeje. „Byl jsem se na tom hrozně, vím, že bych nepomohl,“ přiznal v rozhovoru pro Sport. Zároveň ale prozradil, že kdyby cítil formu, kterou měl po sérii s Pittsburghem, neváhal by a do Stockholmu by dorazil!



Jenže nevýrazné představení proti New Jersey ve 2. kole Stanley Cupu mu naději vzalo.

Tři roky po sobě byla nedílnou součástí českého mužstva i legenda s číslem 68. I díky ní tým vyválčil před dvěma lety zlato a loni bronz.

Tentokrát ale Jaromír Jágr nedorazil. Ne, že by nechtěl. Naopak. Pro Sport připustil, že pokud by nebyl zraněný a cítil se dobře, neměl by problém ze zámoří za mužstvem dorazit.

„Nevymlouvám se, že bych potřeboval někam na dovolenou. Jsem spokojený, když hraju hokej. A pokud bych se i po Devils cítil stejně jako Pittsburghu a věděl bych, že o mě trenér má zájem, seberu se a jedu,“ řekl včera útočník Flyers.

JÁGR A MS

Účasti: 8

Medaile: 2x zlato, 2x bronz

Zápasy: 60

Body: 58 (25+33)

Kouč Alois Hadamczik o něj mocně stál, jenže Jágrova forma a poranění stehna byly proti. „Necítil jsem se vůbec dobře. A abych tam jel jenom do počtu? To by nemělo smysl. V tu dobu jsem věděl, že bych na to neměl, šlo o můj vlastní pocit. A na ten já dám vždycky,“ vysvětluje 40letý útočník, jenž ve 2. kole play off proti New Jersey na ledě strádal.

„Kdybych měl formu, bylo by to o něčem jiném. Pro mě není problém přijet ani v padesáti, když budu vědět, že na to mám,“ dodal nejproduktivnější Evropan v historii NHL. Reprezentační kariéru ještě neuzavřel. Ale už dopředu avizoval, že je obrovský rozdíl zvykat si během pár dní na širší kluziště.

„Navíc je hrozně těžké přijíždět až v půlce turnaje, zvlášť pro mě, staršího hráče,“ dodal. Jenže i tohle všechno by byl ochotný překonat, kdyby měl formu. Na kdyby se ale ve sportu nehraje, proto tentokrát dění ve Stockholmu sleduje z Philadelphie.

O českých výsledcích má přehled. A znovu připomíná sílu zemí, s nimiž se v minulosti moc nepočítalo. „Norsko, Dánsko, Švýcarsko... Teď už jsou na šampionátu všichni hráči výborní, tady aby se člověk bál hrát i proti kohoutům z Francie! Ještě že aspoň ty špagety z Itálie jsme porazili,“ usmál se Jágr.

Opory z posledního šampionátu Jaromír Jágr a Jakub Voráček letos český výběr neposílí.
Opory z posledního šampionátu Jaromír Jágr a Jakub Voráček letos český výběr neposílí.

Do dějiště mistrovství dorazilo jiné zámořské eso - ruský král Alexander Ovečkin. Loni po kvapném příletu nebyl takovou hrozbou. Pomůže tentokrát sborné víc? „Myslím, že jo. V play off zase tolik nehrál, je odpočinutý. Navíc Rusové mají tým dobře promíchaný, jsou v něm i evropští hráči,“ podotýká Jágr.

Ten v současné době odpočívá ve Philadelphii a vstřebává zklamání po vyřazení od Devils. Stále mu vrtá hlavou, jak je možné, že s Flyers vyletěli tak hladce 1:4... „Vůbec jsme si neškrtli,“ musel sportovně uznat.

O tom, jestli v kádru týmu zůstane i v příští sezoně, zatím není rozhodnuto.

OBSÁHLÝ ROZHOVOR S JAROMÍREM JÁGREM ČTĚTE V SOBOTNÍM SPORTU

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud