31. prosince 2013 • 15:55

Skvělá práce! Češi nedali Slovákům šanci a na MS jsou ve čtvrtfinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté do dvaceti let předvedli po propadáku s Německem opět svoji lepší tvář a v klíčovém posledním zápase skupiny nedali Slovákům šanci. Po výhře 4:1 slaví postup do čtvrtfinále, v němž vyzvou ve čtvrtek od 14.30 Finsko.



MATCH OVERVIEW LEGACY
31. 12. • 13:38
Slovensko U20
Slovensko U20
1:4
ONLINE
31. prosince
13:38
Česko U20
Česko U20
Góly

Domácí: 39:55. Kolena

Hosté: 00:18. Pastrňák, 03:54. Kaše, 22:00. Procházka, 26:46. Šidlík

Sestavy

Domácí: Baroš (od 23. Sabol) – Luža, Predajniansky, Rusina, Gachulinec, Valjent, Černák, Kečkeš, Dinda – Kolena (C), Réway (A), Gríger – Lunter, Daňo (A), Cehlárik – Minárik, Horanský, Mlynčár – Šimun, Tibenský, Skalický.

Hosté: Langhamer (Dolejš) – Knot, Šidlík (C), Marcel, Plutnar, Šulák, Košťálek, Němeček – Pastrňák, Simon (A), Procházka – Kämpf, Vrána, Kaše – Faksa (A), Tomeček, Volek – Sedláček, Zacha, Machač – Zdráhal.

Rozhodčí

Antti Boman (FIN), Markus Linde (SWE) – Henrik Pihlblad (SWE), Joonas Saha (FIN).

Stadion

Malmö Isstadion

Návštěva

1259 diváků

K vítězství si Češi pomohli skvělým nástupem, když v čase 3:54 vedli už 2:0. Třemi body za gól a dvě finální nahrávky přispěl k výhře útočník Martin Procházka.

Ze základní skupiny A jdou svěřenci kouče Miroslava Přerosta do vyřazovacích bojů z třetího místa za Kanadou a USA, přičemž zámořské výběry čeká vzájemný duel o první místo.

Jako čtvrtí ze skupiny postupují právě Slováci a narazí na vítěze skupiny B Švédsko. Poslední Němce čeká boj o záchranu na dva vítězné zápasy s Norskem, posledním týmem skupiny B.

Zatímco Slovensko mělo postup jistý a hrálo jen o případné vylepšení postupové pozice, čeští mladíci potřebovali minimálně dva body. A povedeným úvodem se brzy přiblížili ke všem třem. Pastrňák už po 18 vteřinách otevřel skóre, když se neukvapil se zakončením a pohodlně překonal položeného gólmana Baroše.

Cehlárik byl sice na druhé straně blízko vyrovnání, když trefil parádně dorážku, ale gólman Langhamer mu radost sebral. Chvilku poté Slováci propadli ve středním pásmu, po Košťálkově pasu jel Kaše sám a blafákem do bekhendu přidal druhý český gól. V 16. minutě se Přerostův celek musel bránit přes minutu ve třech, ale zvládl to bezchybně.

Přesně dvě minuty po začátku druhé třetiny už to bylo 3:0. Po Černákově velké chybě vyhnal Procházka parádní ranou bez přípravy Baroše na střídačku a do brankoviště nastoupil dnešní náhradník Sabol. O další dvě minuty později se proti němu řítil Simon, jenže nedal.

Čechy to ale nemuselo dlouho mrzet, neboť ve 27. minutě napřáhl v přesilovce od modré čáry Šidlík a přidal další trefu. Minutu nato přišla jediná větší kaňka na výkonu českého týmu, když bek Marcel za faul kolenem dostal trest na 5 minut a do konce utkání. Čtyři vteřiny před druhou sirénou Slováci přece jen snížili, ale to bylo z jejich strany vše.

Smolařem třetí části, v níž už gól nepadl, byl Vrána. Na začátku 45. minuty při hře čtyři na čtyři orazítkoval horní tyč. Poté se znovu dostal za záda slovenských beků Simon, tísněn však ani tentokrát neuspěl. Následně zakončoval Vrána samostatně přečíslení dvou na jednoho a trefil tyč, což poté ještě zopakoval v 55. minutě. V samém závěru ho vychytal Sabol.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Malmö (Švédsko):
Skupina A:

Slovensko - ČR 1:4 (0:2, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky:
40. Kolena (Gríger, Réway) - 1. Pastrňák (Procházka), 4. Kaše (Košťálek), 22. Procházka (Simon), 27. Šidlík (Procházka, Pastrňák). Rozhodčí: Boman (Fin.), Linde - Pihlblad (oba Švéd.), Saha (Fin.). Vyloučení: 5:4, navíc Marcel (ČR) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 1259.
Sestava ČR: Langhamer - Knot, Šidlík, Marcel, Plutnar, Šulák, Koštálek - Pastrňák, Simon, Procházka - Kämpf, Vrána, O. Kaše - Faksa, Tomeček, Volek - Sedláček, Zacha, Machač - Zdráhal. Trenér: Přerost.

Zápas Slovensko - Česko ONLINE zde:

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud