17. prosince 2014 • 10:48

Dvacítka odletěla na šampionát, Vrána drží místo Pastrňákovi

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle tým je schopen konečně prolomnit čtvrtfinálové prokletí a vydrápat se na medailové pódium. „Očekávání jsou velká. Každý chce vyhrát skupinu, ale nejdůležitější bude právě čtvrtfinále. Určitě to chceme dotáhnout do zdárného konce,“ prohlásil Jakub Vrána, útočník švédského Linköpingu a jedna z předpokládaných opor týmu.



Vědí, že na to mají, jsou sebevědomí a neskrývají, jak touží po úspěchu. Hokejová dvacítka dnes před polednem odletěla přes Londýn do Kanady, kde 26.prosince začíná juniorské mistrovství světa. Na Štěpána vyrukují proti Švédsku, v základní skupině je čekají ještě Švýcaři, Dánové a na Silvestra Rusové.

„Snad na nás bude někdo čekat, až se vrátíme,“ utrousil v nadsázce ještě na letišti trenér Miroslav Přerost, jenž sám sebe nazývá optimistickým pesimistou. „Jestli chceme medaili, musíme porazit každého. Nejdřív si přejeme první místo ve skupině. To je nás postupný cíl,“ řekl Vrána, který byl nejlepším střelcem šampionátu do 18 let, kde český tým vybojoval stříbro.

Na mistrovství světa dvacetiletých odletěl potřetí, v dějišti turnaje se znovu shledá s dlouholetým parťákem z juniorských výběrů Davidem Pastrňákem, jehož na turnaj uvolnili z farmy Boston Bruins. „Psal mi, ať mu držím místo na pokoji. Dlouho jsme se neviděli, takže se na něj těším,“ usmíval se Vrána.

Ještě před turnajem sehraje výběr trenéra Přerosta přípravné zápasy s Finskem a Slovenskem. Štědrý den oslaví společně v Torontu, plánují mimo jiné i návštěvu Hockey Hall of Fame, kam byl před měsícem jako první Čech uveden Dominik Hašek. Bude to i způsob motivace před turnajem, který pro hráče znamenhá vrcjol dodsavadní kariéry.

„Šampionát dvacítek je největší událost v juniorském kategorii, navíc hrajeme v Torontu, což je hokejové město. Moc se těšíme a budeme si to užívat. Víme, že tenhle tým mám potenciál a budeme chtít ho zúročit. Bylo by hezké, kdybychom přivezli medaili,“ uvedl útočník David Kämpf.

Velké tašky s sebou měli i trenéři
Velké tašky s sebou měli i trenéři

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud