2. ledna 2015 • 17:45

Lídr dvacítky Pastrňák: Chceme, aby na nás byli Češi pyšní

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 23:00 | Jako jediný z českého týmu má zkušenosti z NHL, proto se od něj tolik očekává. David Pastrňák měl do juniorského šampionátu vlažný start, v klíčových chvílích však tým popostrčil až do čtvrtfinále, ve kterém se dnes od 23:00 utká se Slovenskem. Zápas můžete sledovat ONLINE na iSport.cz.



Čeští mladíci museli vyhrát na Dánskem, nakonec uspěli 4:3 po nájezdech. A Pastrňák vstřelil rozhodující branku a přidal dvě asistence. Zvítězit však musel i nad Ruskem, což se nakonec povedlo (4:1) a havířovský rodák se blýskl třemi gólovými přihrávkami.

Pastrňák, který nejlepším nahrávačem (1+6) turnaje, před šampionátem naskočil v dresu Bostonu do pěti zápasů NHL, ve kterých si připsal jednu asistenci. Získal tak mnoho zkušeností, které prodává na MS.

David Pastrňák: Musíme dál hrát jako jeden tým
Video se připravuje ...

„Hodně mi to pomohlo,“ citoval Patrňáka web americké společnosti NBC, jež provozuje televizní a rozhlasové vysílání. „Hrál jsem s hvězdami NHL, tak jsem se toho snažil hodně naučit. A získané zkušenosti mi hodně pomáhají.“

Český tým byl však ve velice svízelné situaci. Úvodní dva zápasy se Švédskem a Švýcarskem prohrál shodně 2:5, pak už musel jen vítězit. To se povedlo a nakonec do čtvrtfinále postoupil z druhého místa a dnes narazí na Slovensko.

„Cítili jsme z Česka tlak. Když se do takové situace dostanete, máte pocit, že nemusíte hrát jenom za sebe, ale pro všechny v rodné zemi. Chcete, aby na vás byli pyšní. To je to, co jsme si mezi sebou řekli, že musíme hrát jako tým pro naší zem,“ dodal.

Teď Pastrňáka spol. čeká Slovensko. „Jsou to naši sousedé, takže na ně musíme být připravení. V přípravném utkání nás porazili, ale na tom už nezáleží. My musíme hrát naší hru,“ zdůraznil, sílu soupeře si však uvědomil. „Mají dobré přesilovky, hrají jednoduše a velice dobře bruslí,“ připomněl.

MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 1. • 23:00
Česká republika
Česká republika
0:3
ONLINE
2. ledna
23:00
Slovensko U20
Slovensko U20
Góly

Domácí:

Hosté: 18:46. Kabáč, 54:18. Cehlárik, 59:51. Réway

Sestavy

Domácí: Svoboda (Vaneček) – Klok, Němeček (A), Štencel, Mašín, Košťálek, Ščotka, Baránek – Kämpf (A), Vrána, Ondřej Kaše – Pastrňák, Zacha, Zdráhal – Mandát, Kubalík (C), Špaček – Voženílek, Růžička, Gorčík

Hosté: Godla (Okoličány) – Rosandič (A), Černák, Holenda, Jaroš, Hocheľ, Bačík, Jendroľ – Réway (C), Lantoši, Cehlárik – Koyš (A), Sukel, Skalický – Petráš, Bondra, Kabáč – Rehák, Šoltés, Paulovič

Rozhodčí

Gofman (RUS), Olenin (RUS) – Lazarev (RUS), Mills (CAN)

Stadion

Bell Centre, Montréal

Pastrňák v nerváku přiblížil čtvrtfinále: Jak jsme dobří, ukáží jen těžké chvíle
Video se připravuje ...

Silvestr? Po zápase s Ruskem na něj nebyla moc energie, řekl Pavel Zacha.
Video se připravuje ...

Tentokrát už budeme na Slováky lépe připravení, připomněl Klok prohru z přípravy.
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud