Tomáš Vrábel
30. prosince 2014 • 04:20

Legenda Martinec: Pastrňák mi připomněl má mladá léta

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři minuty je dělily od ostudného propadáku, junioři ale utkání s Dánskem vyrovnali a o výhře 4:3 rozhodli v prodloužení. Tím si uchovali naději na postup do čtvrtfinále mistrovství světa. Zápas s Dánskem komentuje pro iSport.cz Vladimír Martinec, trojnásobný mistr světa jako hráč i trenér.



"Bylo to drama, ale naši v prodloužení zaslouženě vyhráli. Po celý zápas byli aktivnější, důraznější, nechybělo jim nasazení, Dány tlačili a výrazně herně přehrávali. Měli i velkou střeleckou převahou, a že jim to tam nepadalo, to se občas stává, takový je hokej. Na druhou stranu se v té koncovce musí zlepšit.

Pastrňák v nerváku přiblížil čtvrtfinále: Jak jsme dobří, ukáží jen těžké chvíle
Video se připravuje ...

Postupový klíč

Pokud Dánové v úterý (23:00) prohrají se Švýcary v základní hrací době, český tým může slavit postup do čtvrtfinále. Pokud uspějí v prodloužení či po nájezdech, musel by porazit Rusko po šedesáti minutách. V případě jiného výsledku by Čechům stačilo získat alespoň bod.

Ještě tři minuty před koncem to ale nevypadalo vůbec dobře, kluci byli hodně dole, tlak tam byl, ale prohrávali jsme a soupeř hrozil z brejků. Pomohli nám ale Dánové, kteří se začali bát o výsledek a tím nám dali vítr do plachet. Přestali hrát, mysleli si, že jednobrankový náskok ubrání, a my je začali přehrávat.

A ta rozhodující branka v prodloužení? To mi připomnělo má mladá léta, když jsem gólmana poslal úplně někam jinam a vstřelil branku. To bylo od Pastrňáka výborné. Dostal krásnou dlouhou přihrávku do brejku a poradil si s tím tak, jak by hráč jeho kvalit měl. Opravdu parádně.

VIDEO | Podívejte se na Pastrňákův gól v prodloužení

Dánové ale prokázali své kvality a ne náhodou hrají na mistrovství světa. Pár výjimečných hráčů mají. Je ale pravda, že neměli co ztratit, už to, že do posledního zápasu hrají o čtvrtfinále, je pro ně velký úspěch. Může je ale mrzet, že si zápas s námi nechali vzít takhle v závěru.

V posledním utkání nás čeká Rusko a myslím, že kluci mají na to, aby ho porazili. Utkání s Dánskem pro ně může být velkým impulsem, aby hráli na sto procent, protože i teď měli někteří mezery. Ale vyhrálo se, naši vyrovnali tři minuty před koncem, zvládli prodloužení, to by jim mělo vlít krev do žil a měli by se zvednout. A pokud ano, mohou pomýšlet na úspěch."

Vladimír Martinec (65 let)

Bývalý vynikající útočník je mistrem světa z let 1972, 1976 a 1977, jako trenér byl navíc na přelomu století u zlatého hattricku. Předtím od roku 1997 až 1999 trénoval českou dvacítku, na cenný kov však s mladíky nedosáhl – dvakrát skončil čtvrtý a jednou sedmý.

Tabulka skupiny B

1. Švédsko 2 2 0 0 0 10:3 6
2. Rusko 2 1 1 0 0 10:2 5
3. Švýcarsko 2 1 0 0 1 5:9 3
4. ČR 3 0 1 0 2 8:12 2
5. Dánsko 3 0 0 2 1 6:12 2

Zápasy, které rozhodnou o postupu

Úterý 30. prosince:

23:00 Švýcarsko - Dánsko.

Středa 31. prosince:

23:00 Rusko - ČR.

David Pastrňák v prodloužení zápasu s Dánskem strhává výhru na českou stranu
David Pastrňák v prodloužení zápasu s Dánskem strhává výhru na českou stranu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud