Pavel Bárta
31. prosince 2015 • 11:00

S Pastrňákem a nejspíš se Zachou. Dvacítka jde na Finy

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FINSKA, ONLINE 17:00 | České juniory čeká v 17 hodin poslední zápas skupiny proti domácím Finům. a v sestavě dojde opět ke změnám. V útoku pomůže soupeře trápit Pavel Zacha, který dvě utkání vynechal pro zranění. Obnoví se tak spolupráce v prvním útoku, kde nastoupí se Smejkalem a Špačkem jako v úvodním střetnutí proti Rusku.



David Pastrňák pokračuje s Lakatošem ve druhé řadě, kam se nově posune Veselý. David Kaše bude hrát místo něj s Chlapíkem a Stránským ve třetí formaci. V tomto složení nastupovali už v přípravě.

„Těch změn je trošku víc, snažíme se zachovat vazby z minula, ale zase jsme limitovaní zraněními. Kvůli tomu bude mimo David Tomášek, otazníkem je pořád start Pavla Zachy, další hráči mají drobné problémy,“ vysvětlil trenér Jakub Petr s tím, že do obrany už se vrátí uzdravený Alex Rašner. V brance nastoupí opět Vítek Vaněček.

Podívejte se, jak Pastrňák přál světu do nového roku
Video se připravuje ...


„Nechceme si stěžovat, ale těch zranění už je docela dost. V obraně to až takový problém není, ale v každé lajně se snažíme o to, aby byly zachovány vazby minimálně dvou hráčů. Ono to bude navazovat i na taktiku, s jakou chceme na Finy zvolit,“ řekl kouč české dvacítky po dopoledním tréninku.

Finové ve středečním duelu prohrávali se Slováky o dva góly, nakonec je roznesli 8:3. Jejich úderka Paljujärvi-Aho-Laine vládne produktivitě turnaje, její členové okupují první tři místa.

David Pastrňák se postaral o vítězný gól proti SlovenskuFoto Reuters

„Slováci byli hodně pasivní v obranném pásmu a při přechodu modré, dávali jim prostor. O ofenzivní síle Finů se ani nemusíme bavit, je otázka, jestli nasadíme obranářskou formaci jako proti Rusku. Oni však mají sílu ve všech lajnách,“ připomněl Jakub Petr.

David Pastrňák utrpěl v utkání proti Bělorusku bolestivý úder do pravé ruky. „Nějaký problém tam je, ale proběhlo vyšetření, konzultujeme to ještě s Bostonem. Do zápasu by však měl nastoupit,“ uklidnil trenér juniorské reprezentace.

Silvestrovská noc bude pro české reprezentanty krátká. Češi hrají poprvé v turnaji až k večeru, na Nový rok je navíc pravděpodobně čeká stěhování na čtvrtfinále z Hartwall Areny do Jäähalli.

„Vrátíme se po utkání docela pozdě, ještě budeme mít pracovní mítink a akorát to vyjde k půlnoci, kdy bude novoroční přípitek. Potom do hajan, protože pokud ještě nakonec neskončíme první ve skupině, zůstanou Finové automaticky v Hartwall Areně. Den bude náročný pro všechny, analýza soupeře, padesát minut trénink a pak hodně času u videa. Není důvod na delší posezení a myslím, že s tím každý počítá,“ uzavřel trenér české dvacítky.

TABULKA SKUPINY B
1. Rusko 3 1 1 0 0 12:6 8
2. ČR 3 2 0 1 0 8:5 7
3. Finsko 3 2 0 0 1 18:9 6
4. Slovensko 3 1 0 0 2 7:12 3
5. Bělorusko 4 0 0 0 4 6:19 0

David Pastrňák ocenil český tým po zápase s Běloruskem za bojovnost
Video se připravuje ...



Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud